Bok Choy – varza chinezească: Contribuția asiatică la sănătatea și fericirea ta!

0

❓Ce este Bok Choy
Bok choy ( Brassica rapa chinensis ) este o legumă cu frunze de culoare verde închis. În mod obișnuit, există două variante – cea cu tulpini albe și cea cu tulpini verzi.
Bok choy este, de asemenea, cunoscut sub numele de varză chinezească și este utilizată pe scară largă în bucătăria asiatică.
Bok Choy este o comoară de nutrienți. Cu profilul său fitochimic puternic, are multe de oferit corpului și sănătății.
❓Care sunt beneficiile Bok Choy
🌱 Întărește oasele
Un rezervor de vitamina A, vitamina K și calciu, bok choy este cel mai bun prieten al oaselor tale. Necesarul de calciu al organismului atinge 1000 mg / zi odată ce ați atins 30 de ani. Pe măsură ce vă îndreptați spre 70 de ani, aveți nevoie de aproximativ 1200 mg de calciu pe zi!
Consumul de bok choy, coli, broccoli, migdale, semințe de susan, varză, tofu și alte alimente bogate în calciu poate preveni bolile osoase, cum ar fi osteoporoza și artrita, la femeile aflate în post-menopauză.
Bok choy conține și niveluri ridicate de folat. Dacă îl aveți în cantități generoase în timpul sarcinii, vă puteți proteja copilul de bolile osoase congenitale.
🌱 Promovează vederea sănătoasă
O cană de bok choy crud are 3128 UI de vitamina A, 1877 mcg de β-caroten și 28 mcg de luteină și zeaxantină. Acest lucru o face perfectă pentru ochii tăi.
Carotenoizii și fitosterolii sunt precursori ai vitaminei A (retinol). Această vitamină este responsabilă pentru menținerea vederii și protejarea ochilor de bolile oculare legate de vârstă, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară.
Luteina, zeaxantina, β-carotenul și sterolii sunt toți antioxidanți puternici. Pot preveni cancerele precum glaucomul și retinoblastomul.
🌱 Reduce inflamația
Inflamația este unul dintre factorii cheie din spatele afecțiunilor care pun viața în pericol, cronice și acute. Bolile coronariene, artrita, astmul, diabetul zaharat, colita, GERD, ulcerele și bolile intestinului iritabil sunt câteva exemple de astfel de afecțiuni.
Adăugarea de legume crucifere, cum ar fi bok choy, în dieta dvs. este foarte recomandată, deoarece conțin antioxidanți și fitochimicale antiinflamatoare.
Principalii compuși antiinflamatori din bok choy sunt glucozinolații, următorii flavonoizi, polifenoli, carotenoizi și vitamine. Acesta este motivul pentru care bok choy își găsește locul în diagramele antiinflamatoare.

🌱 Previne cancerul
Cercetările susțin că bok choy și alți membri ai familiei Brassicaceae pot preveni cancerul și pot ajuta la recuperare.
Bok choy conține vitaminele A, C, K și B, carotenoide, antocianine, acizi grași omega-3 și glucozinolați care pot transforma agenții care dăunează ADN-ului și agenții cauzatori de cancer în intermediari inofensivi.
Există o mulțime de dovezi științifice și statistici care demonstrează activitatea anticancerigenă a bok choy împotriva cancerelor de prostată, sân și colon.
👉 Bok Choy
•Bok choy are un nivel ridicat de antioxidanți, colină și folat. Astfel, vă protejează creierul de bolile neurodegenerative.
•În orașe precum Singapore, unde terenul liber sau spațiul este o constrângere, bok choy este cultivat în ferme stivuite vertical.
•La fel ca rudele sale, bok choy are proprietăți antidiabetice și antihipertensive .
Am menționat de mai multe ori că bok choy este bogat în vitaminele A, B, C și K, calciu și fosfor. Dar poate vă întrebați, în ce cantități?
❓Care este profilul nutrițional al lui Bok ChoyFoarte impresionant, nu-i așa?
Fitochimicalele sporesc profilul nutritiv bogat al bok choy. Acesta este motivul pentru care este folosit în aproape fiecare fel de mâncare din bucătăria asiatică.

Niciun comentariu

Nu ratați!