Broccoli – consumat cu regularitate, aduce o serie de beneficii importante pentru organism

0

Broccoli cuprinde cantități semnificative de vitamina A, B, C, K, fibre dietetice, folat, potasiu, seleniu, mangan, triptofan și fosfor. În ceea ce privește compușii organici unici, broccoli este o sursă bogată de glucozinolați, fitonutrienți, flavonoide și alți compuși organici unici antioxidanți care stimulează sănătatea noastră într-un mod major!
Broccoli se poate dovedi a fi un medicament natural pentru multe tipuri de cancer (de sân, uter, prostată, plămâni, colon, ficat, rinichi și intestine). Este deosebit de benefic pentru cancerul de sân și uterin, deoarece îndepărtează excesul de estrogen din organism. Acest lucru se datorează prezenței unor compuși puternici anti-cancerigeni.
Prezenta vitaminei C, a sulfului și a anumitor aminoacizi face broccoli un detoxifiant foarte bun. Acesta ajută la eliminarea radicalilor liberi și toxinelor cum ar fi acidul uric, purificând sângele și ținând departe problemele legate de toxine.
Antioxidanții, vitaminele și acizii grași din această legumă mențin sănătatea pielii, făcând-o strălucitoare și radiantă. În plus, unul dintre fitonutrienții găsiți în broccoli, a fost asociat cu inversarea efectelor negative ale expunerii la soare.
Este foarte bogat în fibre, principalul ingredient dietetic care poate vindeca aproape toate afecțiunile stomacului. Fibra se adaugă la volumul mâncării, reține apa și formează mișcări sănătoase ale intestinului. Magneziul și vitaminele prezente în broccoli vindecă aciditatea, facilitează digestia și absorbția adecvată a nutrienților din alimente și calmează stomacul prin reducerea inflamației.

Ajută la reducerea colesterolului rău și menține funcționarea corectă a inimii prin reglarea tensiunii arteriale. În plus, potasiul găsit în broccoli este un vasodilatator care poate stimula fluxul sanguin și oxigenarea organelor esențiale prin relaxarea tensiunii și stresului venelor și vaselor de sânge.
Este o legumă minunată pentru sănătatea oculară. Substanțele găsite în broccoli protejează ochii împotriva degenerării maculare și a cataractei, în același timp repară daunele provocate de radiații.
Compușii prezenți în broccoli sunt foarte puternici și întăresc sistemului imunitar, care ne protejează de numeroase infecții.
Fiind foarte bogat în calciu și alți nutrienți, cum ar fi magneziu, zinc și fosfor, consumul de broccoli este benefic în special pentru copii, bătrâni, femei însărcinate sau mame care alăptează. Asta pentru că aceștia sunt mai predispuși la slăbirea oaselor, dinților și deficitului de calciu.
Un mineral important, cromul, care se găsește din abundență în broccoli, ajută la buna funcționare a insulinei și reglează zahărul din sânge, reglând astfel tensiunea arterială.
Anemia este direct legată de lipsa de fier și de anumite proteine. Broccoli este bogat în ambele și, prin urmare, formează un excelent remediu împotriva anemiei. Cuprul este un alt mineral esențial în producerea de globule roșii, împreună cu fierul.

Niciun comentariu

Nu ratați!