Printre multe alte beneficii, castraveții sunt fantastici pentru memorie și sănătatea creierului

0

Castraveții sunt alcătuiți din 95% apă, făcându-i un aliment ideal pentru hidratare și răcorire. Ei conțin un flavonol antiinflamator numit fisetin ce pare să joace un rol important în sănătatea creierului. Mai conțin și polifenoli care ajută la scăderea riscului de cancer mamar, uterin, ovarian și de prostată.
Castraveții au un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de fibre, ceea ce ii fac utili atât pentru pierderea în greutate cât și pentru sănătatea digestivă. Ei aparțin aceleiași familii de plante ca pepenele verde și dovleacul. Ca si pepenele verde, castraveții sunt alcătuiți în mare parte din apă, ceea ce înseamnă că te ajută să treci de zilele caniculare de vară, păstrând organismul hidratat. Cu toate astea, există motive importante pentru a consuma castraveți tot anul.
Cu vitaminele K, B, cuprul, potasiul, vitamina C și manganul, castraveții vă pot ajuta să evitați deficiențele de nutrienti ce sunt răspândite în rândul celor care au o dietă nu tocmai sănătoasă. În plus, ei conțin polifenoli unici și alți compuși care vă ajută să reduceți riscul bolilor cronice și multe altele.
Castraveții conțin un flavonol antiinflamator numit fisetin care pare să joace un rol important în sănătatea creierului. În plus îmbunătățește memoria și protejează celulele nervoase.
Plasarea unei felii de castravete pe cerul gurii poate ajuta la scăderea bacteriilor ce provoacă mirosuri neplăcute. Consumul de castraveți poate, de asemenea, ajuta la eliberarea excesului de căldură din stomac, despre care se spune ca este o cauza principala a respirației urat mirositoare.

Castraveții conțin mai multe vitamine B, inclusiv vitamina B1, B5 si B7 (biotina). Vitaminele B sunt cunoscute pentru a ajuta la ameliorarea sentimentelor de anxietate, una dintre efectele dăunătoare ale stresului. Castraveții sunt bogați în două dintre cele mai elementare substanțe pentru digestia sănătoasă: apă și fibre. Ei conțin și potasiu, care este asociat cu scăderea tensiunii arteriale. Un echilibru corespunzător de potasiu, atât în interiorul cât și în exteriorul celulelor, este esențial pentru o bună funcționare a corpului.
Ca un electrolit, potasiul este un ion încărcat pozitiv ce trebuie să mențină o anumită concentrație pentru a-si îndeplini funcțiile, inclusiv interacțiunea cu sodiul pentru a ajuta la controlul transmiterii impulsului nervos.
Când beți suc verde, proaspăt, este aproape ca și cum ați primi o perfuzie intravenoasă de vitamine, minerale și enzime, deoarece acestea merg direct în sistemul dumneavoastră, fără a trebui să fie defalcate. Când corpul are o abundență de substanțe nutritive de care are nevoie și pH-ul este optim, va fi energizat și sistemul imunitar va fi mai performant.
Flavonoidele și taninurile din castraveți au fost găsite ca având efecte de curățare a radicalilor liberi și de ameliorare a durerii.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.