Miere cu usturoi – un leac vechi dar extraordinar de benefic – mod de preparare

0

Amestecul de usturoi cu miere este unul dintre remediile clasice care a fost folosit de mulți ani pentru a vindeca răceala și tusea, precum și pentru a pierde în greutate. Ambele au proprietăți de stimulare a sistemului imunitar și compuși naturali despre care s-a dovedit științific că au efecte pozitive asupra organismului.
👉 Usturoi și miere
Usturoiul conține alicină, un compus organosulfurat care ajută la creșterea imunității. Multe studii preclinice arată cum compușii organosulfurați din usturoi au activități antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobiene și cardioprotectoare. De asemenea, mierea conține compuși cu proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Atunci când sunt combinate, usturoiul și mierea sunt considerate un remediu de casă puternic pentru a stimula sistemul imunitar și a îmbunătăți sănătatea generală. În timp ce zdrobirea usturoiului cu miere este cel mai rapid mod de a-l obține, se știe că mierea de usturoi fermentată are beneficii extraordinare pentru sănătate.
👉 Rețetă de miere cu usturoi
✔️ Ingrediente:
– 12 căței de usturoi
– 1 cană miere crudă

✔️ Mod de preparare:
– Pentru a face miere cu usturoi fermentată, veți avea nevoie de un borcan curat de sticlă de 1 litru. Utilizați unul cu gura largă pentru a avea acces mai ușor la cățeii de usturoi.
– Curățați cățeii de usturoi. Puteți fie să îi folosiți întregi, fie să-i zdrobiți ușor, fie să îi tocați.
– Puneți usturoiul în borcan. Se toarnă mierea peste usturoi. Amestecați pentru a vă asigura că toți cățeii de usturoi sunt acoperiți cu miere. Închideți capacul borcanului și lăsați-l să stea timp de 3 zile.
– Scoateți capacul borcanului și lăsați gazele să iasă. Este posibil să vedeți bule mici în această etapă. Lasă-l să stea o săptămână. Ar trebui să deschideți capacul o dată la două zile și să-l amestecați puțin.
– Mierea de usturoi fermentată este gata de utilizare. Puteți să o păstrați la temperatura camerei timp de o lună.
👉 Potrivit unui studiu citat de US National Library of Medicine National Institutes of Health, iată ce se întâmplă dacă mănânci usturoi cu miere:
– Are un efect protector asupra inimii, scade colesterolul rău şi tensiunea arterială.
– Este util persoanelor care fac chimioterapie, ajutând la detoxifierea corpului.
– Are efect antimicrobian şi antifungic.
– Întăreşte sistemul imunitar şi te ferește de răceli.
– Calmează durerile cauzate de osteoartrită.
– Are efect anticancerigen.

Niciun comentariu

Nu ratați!