Mierea este folosită de peste 4000 de ani pentru calitățile terapeutice puternice

0

Pentru doar jumătate de kilogram de miere este nevoie de aproximativ 60.000 de albine care adună polen de la 2 milioane de flori. Aceasta ne ajută să avem un tonus bun și ne încarcă cu energie datorită faptului că vitaminele și mineralele pe care le conține sunt extrem de ușor de asimilat de către organism.
Mierea conține flavonoide și antioxidanți care ajută la reducerea riscului de cancer și bolilor de inimă având proprietăți antibacteriene și antifungice.
Studiile arată că tratamentul cu miere ajută la tulburări precum ulcerul sau gastroenterita bacteriană. Mierea nefiltrată conține și o substanță extrem de puternică, propolis, denumită și penicilina din miere. Propolisul este o substanță cu proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice
Aceasta a fost folosită de cel puțin 4000 de ani și se considera că afectează pozitiv toate dezechilibrele organismului. De asemenea, se spune că este utilă la îmbunătățirea vederii, scăderea în greutate, impotență, tulburări ale tractului urinar, astm bronșic, diaree, greață și tuse.
Mierea nefiltrată, de care am vorbit mai sus, poate fi folosită cu succes în tratarea infecțiilor cu virusuri, printre care și streptococul auriu și E.coli.
Mierea nu irită mucoasa aparatului digestiv, influențând benefic flora intestinală. Ea favorizează tranzitul intestinal, ajutând la eliminarea promptă a toxinelor din organism.
Proprietățile antiinflamatorii ale mierii sunt utile și în tratamentele cosmetice, calmând iritațiile pielii.
Chiar dacă conține zaharuri simple, nu este același lucru cu zahărul alb sau îndulcitorii artificiali. Combinația exactă dintre fructoză și glucoză ajută organismul să regleze nivelul de zahăr din sânge.
Aplicarea externă a mierii s-a dovedit a fi la fel de eficace ca și tratamentul convențional cu sulfadiazină de argint pentru diverse afecțiuni ale pielii, plăgi și arsuri.

Studiile au arătat ca are un succes deosebit în vindecarea rănilor.
Unele tipuri de miere posedă cantități mari de bacterii prietenoase. Acest lucru poate explica multe dintre „proprietățile terapeutice misterioase ale mierii”.
Mierea conține flavonoide care reduc riscul apariției cancerului, însă efectele sale nu au fost încă dovedite în mod clinic asupra tuturor tipurilor de cancer.
Mierea a fost gasită pentru a stimula producerea de celule imune, conform unui studiu de la Școala de Medicină, Universitatea din Cardiff, Marea Britanie.
Consumul de miere asigură femeii gravide și fătului sănătatea fizică și psihică, iar pe copii îi ajută să aibă o mai bună rezistență în fața bolilor.
Academia Americană de Pediatrie recomandă să nu dăm miere bebelușilor sub vârsta de 1 an, din cauza posibilității de a fi infectați cu o bacterie ce cauzează botulism (Clostridium botulinum). Odată ce copilul împlinește 1 an, sistemul său digestiv este suficient de matur pentru a neutraliza germenii de botulism.
Atenție! Mierea perfect clară este, de cele mai multe ori, supusă unor procese de ultra-filtrare și pasteurizare, ce implică încălzirea la temperaturi ridicate. Aceste procedee elimină majoritatea substanțelor nutritive, cu efecte de vindecare, pe care mierea le conține.
Chiar și mierea etichetată ca fiind organică nu garantează faptul că aceasta este pură. Pentru a verifica acest lucru, mierea trebuie să aibă o culoare și consistenta lăptoasă, iar pe fundul borcanului trebuie să existe reziduuri de polen.
Mierea pură se poate cristaliza în timp, insă acest lucru nu inseamnă că nu mai poate fi consumată. Pentru a consuma mierea cristalizată, borcanul trebuie incălzit la bain-marie timp de 15 minute.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.