Lampă de sare roz de Himalaya – pentru ce se folosește și cum să recunoașteți una adevărată față de una falsă

0

👉 Ce este o lampă de sare și cum funcționează?
O lampă cu sare de Himalaya reală este de fapt un bloc solid de sare de Himalaya care a fost sculptată manual și oferă beneficii pentru sănătate prin încălzirea particulelor de sare atunci când lampa este aprinsă.
Ce este sarea de Himalaya? Minele subterane adânci din Khewra, Pakistan, situate pe marginea de vest a Munților Himalaya, sunt singura sursă de sare roz de Himalaya adevărată. Culoarea lămpilor cu sare de Himalaya variază de la un roz deschis la un cristal de sare portocaliu roz, cu nuanța rezultată din concentrația de minerale.
În centrul scobit al acestui bloc de sare se află un bec care emite atât lumină, cât și căldură.
👉 Cum funcționează
Sarea este higroscopică, ceea ce înseamnă că atrage moleculele de apa. Acești vapori de apă pot transporta și poluanți ai aerului din interior, cum ar fi mucegaiul, bacteriile și alergenii.
Odată ce vaporii de apă intră în contact cu lampa de sare, se crede că poluanții rămân prinși în sare. Deoarece lampa este încălzită, sarea se usucă și este capabilă să continue ciclul de atragere a vaporilor de apă și a poluanților, eliberând vaporii de apă înapoi în aer, fără poluanții periculoși pentru sănătate.
Potrivit Institutului pulmonar, sarea (în general) are următoarele proprietăți:
– Antibacteriană
– Antiinflamatoare
– Slăbește mucusul excesiv și accelerează transportul mucociliar
– Îndepărtează agenții patogeni (de exemplu, polenul din aer)
– Reduce nivelul IgE (suprasensibilitatea sistemului imunitar)
👉 Generează ioni negativi?
Producătorii de lămpi cu sare susțin de obicei că generează ioni negativi. Din păcate, nu există dovezi definitive că o lampă cu sare gemă din Himalaya poate produce un număr măsurabil de ioni negativi.
Totuși, este posibil? Dacă lampa de sare este cu adevărat bogată în urme de minerale, atunci este posibil ca ea să poată emite ioni negativi, dar încă nu au existat teste pentru a se clarifica dacă vreo lampă de sare poate produce sau nu ioni negativi.
Dacă o lampă de sare emite ioni negativi, atunci este un lucru bun. Potrivit lui Pierce J. Howard, PhD , director de cercetare la Centrul pentru Științe Cognitive Aplicate din Charlotte, NC:
“În general, ionii negativi măresc fluxul de oxigen către creier; rezultând o vigilență mai mare, scade somnolența și oferă mai multă energie mentală. De asemenea, ele pot proteja împotriva germenilor din aer, ceea ce duce la scăderea iritației din cauza inhalării diferitelor particule care te fac să strănuți, să tușești sau să ai o iritație a gâtului.”
👉 4 posibile beneficii
1. Purificarea aerului
Dintre toate beneficiile posibile ale lămpii cu sare, purificarea aerului este adesea obiectivul esențial pentru majoritatea cumpărătorilor. Nu există nicio îndoială că aerul mai curat din casa ta este mai bun pentru sănătate.
2. Reducerea radiațiilor electromagnetice și a alergenilor din aer
Un ion pozitiv este o moleculă mică care a câștigat o sarcină pozitivă. Atât de multe lucruri din jurul nostru eliberează în zilele noastre  radiații electromagnetice sub formă de ioni pozitivi nesănătoși – lucruri precum telefonul mobil, computerul și televizorul, pentru a numi doar câteva. Poluarea, substanțele chimice toxice, polenul, mucegaiul etc. sunt alte exemple de lucruri care intră în aer ca ioni pozitivi. (Este important de reținut că nu același lucru este valabil și în cazul prafului.)

Această radiație electromagnetică se crede că provoacă unele efecte grave pe termen lung. Se știe că expunerea constantă la radiațiile EM provoacă oboseală, crește stresul și slăbește sistemul imunitar… așa că, dacă nu te simți mai bine, ar putea fi timpul să te uiți la calitatea aerului în care respiri.
Au existat peste 2.000 de studii care expun efectele toxice ale câmpurilor electromagnetice din toate sursele. Oamenii de știință au ajuns la concluzia înfricoșătoare că „expunerea cronică chiar și la radiații de nivel scăzut (cum ar fi cea de la telefoanele mobile) poate provoca o varietate de tipuri de cancer, poate afecta imunitatea și poate contribui la boala Alzheimer și demența, bolile de inimă și multe alte afecțiuni. ”
Lămpile cu sare reduc radiațiile electromagnetice și alergenii din aer?
Cercetările nu au dovedit cu siguranță această capacitate, dar lămpile cu sare pot fi utile prin emiterea de ioni negativi care pot contracara ionii pozitivi periculoși pentru sănătate din radiațiile electromagnetice, poluare, polen etc.
Este interesant de știut că majoritatea alergenilor sunt încărcați pozitiv și, potrivit experților, „ionii încărcați negativ se pot lega de particulele încărcate din aer sau din mediu și pot ajuta la neutralizarea sau eliminarea acestora.”
3. Ameliorează simptomele de astm și alergie
Sarea de Himalaya este acum folosită în inhalatoare pentru a ameliora simptomele de astm și alergii. Terapia cu sare este, de asemenea, utilizată pentru a trata pacienții cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC). BPOC este o boală pulmonară debilitantă și degenerativă caracterizată prin restricția fluxului de aer în și din plămâni.
Potrivit Institutului pulmonar, „Unii oameni au descoperit că terapia cu sare este o opțiune eficientă pentru ameliorarea simptomelor bolilor pulmonare, ceea ce duce la o respirație mai ușoară”.
Se spune că terapia cu sare pentru probleme de respirație a început cu lucrătorii din mine de sare din Siberia la sfârșitul anilor 1800, care aveau un număr surprinzător de mic de probleme respiratorii în comparație cu oamenii din jurul lor cu alte profesii.
Lămpile cu sare sunt o altă modalitate la scară mai mică de a aduce acasă experiența peșterii de sare (și, sperăm, beneficiile pentru sănătate).
4. Stimulator de dispoziție și de somn
Un alt beneficiu posibil pentru sănătate al lămpii cu sare de Himalaya este reducerea simptomelor de anxietate. Potrivit terapiei prin culoare, precum și plăcerii generale umane, strălucirea caldă de la roz până la portocaliu a lămpii cu sare de Himalaya este o prezență liniștitoare și fericită într-o cameră.
Deoarece lămpile cu sare de Himalaya pot elibera ioni negativi în aer, ele pot ajuta la reducerea anxietății și, de asemenea, pot încuraja o atmosferă relaxantă pentru somn.
Nu îi poți gusta, mirosi sau vedea, dar ionii negativi sunt niște molecule foarte impresionante. Odată ce un ion negativ ajunge în sânge, se crede că produce reacții biochimice care măresc nivelul serotoninei chimice ale stării de spirit, ajutând la atenuarea depresiei, ameliorarea stresului și creșterea energiei în timpul zilei.
👉 Lămpi de sare de Himalaya reale vs false
Vă întrebați de unde să cumpărați lampă de sare de Himalaya? Le puteți găsi cu ușurință online și în magazine. Dar, din păcate, există multe falsuri.
Dacă sunteți în căutarea unei lămpi de sare de Himalaya autentică, doriți să vă faceți temele pentru a vă asigura că alegeți cea mai bună opțiune posibilă.
Principalele semne că lampa ta cu sare de Himalaya este falsă includ:
1. Politică de returnare slabă
Lămpile cu sare de Himalaya adevărate sunt făcute din sare, așa că nu este de mirare că sunt obiecte fragile. Un producător bun știe acest lucru și are politici de retur care sunt flexibile, deoarece ar putea exista unele daune în transport.
Dacă producătorul unei lămpi cu sare este extrem de strict (cum ar fi o politică „FĂRĂ RETURNARE”), atunci te face să te întrebi dacă este o operațiune înșelătorie. S-ar putea să nu fie neapărat cazul, dar se știe că unii comercianți falși nu permit niciun fel de returnare, deoarece știu că nu vă oferă lucrul real.
2. Foarte durabilă
După cum tocmai am spus, lămpile cu sare de Himalaya sunt în mod inerent fragile. Odată ce dețineți una, trebuie neapărat să aveți grijă să nu o scăpați sau să o loviți în alte obiecte solide, deoarece cristalul de sare poate fi deteriorat foarte ușor.
Dacă lampa de sare nu este afectată de o coliziune, probabil că ar putea fi falsă.
3. Lumină foarte strălucitoare
O lampă de sare de Himalaya reală nu va emite lumină foarte puternică. Dacă tot ceea ce cauți este o sursă de lumină strălucitoare, o lampă de sare nu este cea mai potrivită. Becurile lămpilor cu sare de Himalaya sunt mici și nu sunt proiectate să emită lumină foarte puternică (sunt de obicei becuri de 25 de wați).
Dar, mai important, datorită conținutului său ridicat de numeroase minerale, o lampă de sare roz de Himalaya emite lumină într-un mod neregulat și înfundat. O lampă cu sare adevărată roz nu va emite suficientă lumină pentru a ilumina complet o cameră. Dacă a ta o face, atunci cel mai probabil nu este una autentică.
4. Nicio mențiune despre Pakistan
Minele subterane adânci din Khewra, Pakistan, sunt singura sursă de sare roz de Himalaya adevărată.
Dacă vă întrebați dacă aveți o lampă cu sare de Himalaya reală, căutați menționarea Pakistanului ca țara de origine a cristalului de sare. De asemenea, puteți să întrebați producătorul lămpii despre originea sării, ținând cont de faptul că acesta poate enumera țara de origine ca locație a ansamblului lămpii.
5. Rezistent la umiditate
Oamenii se întreabă, lămpile cu sare de Himalaya funcționează cu adevărat? Ei bine, dacă vor funcționa (și daca sunt făcute din rocă de sare reală), cu siguranță nu vor fi rezistente la umiditate.
Prin natura sa inerentă, cristalul de sare este un absorbant de apă. Dacă lampa ta cu sare nu are nicio problemă să se afle în apropierea unei surse de umiditate (cum ar fi un duș), acesta este un semn că deții un fals. O lampă cu sare adevărată este predispusă la transpirație atunci când este expusă la umiditate.
6. Nu experimentați niciun beneficiu
Dacă sunteți sigur că ați cumpărat o lampă de sare de dimensiuni adecvate pentru spațiul în care o utilizați și că ați fost expus la ea în mod regulat și nu observați niciun efect pozitiv, atunci este posibil să dețineți un fals.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.