Știați că pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie? Nutriționistul Mihaela Bilic ne dezvăluie un adevăr surprinzător: legumele, în general, sunt mai bogate în vitamina C decât fructele!
Mihaela Bilic: „Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată”
„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine și cea mai puternică substanță antioxidantă din natură. Blochează “ruginirea”, adică îmbătrânirea și îmbolnăvirea, ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărește sistemul imun.
Beneficiile Vitaminei C
Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură, având multiple roluri:
Previne îmbătrânirea prematură
Întărește sistemul imunitar
Neutralizează radicalii liberi
Ajută la regenerarea organismului
Legume vs. Fructe – Campionul Vitaminei C 
Când ne gândim la vitamina C, primele pe listă sunt citricele, dar legumele sunt de fapt campionii! Iată un clasament al conținutului de vitamina C per 100g:
Pătrunjel – 200 mg
Ardei gras roșu – 160 mg
Suc de lămâie – 128 mg
Ardei gras verde – 120 mg
Kiwi – 92 mg
Căpșuni – 67 mg
Suc de portocale – 54 mg
Cum să consumăm pătrunjelul corect?
Pentru a beneficia la maximum de vitaminele sale, trebuie să-l consumăm în cantități mari! Nu doar ca decor în ciorbă
, ci sub formă de salată, la fel ca în tradiția libaneză (tabouleh).
Extra beneficii ale pătrunjelului:
Bogat în fibre, betacaroten, acid folic, fier și calciu
Îmbunătățește digestia și circulația sanguină
Are efect antioxidant și antianemic
Neutralizează mirosurile neplăcute din gură
Un aliment minune pentru sănătate!
În Franța, salata de pătrunjel este nelipsită din meniurile spitalelor, datorită proprietăților sale revigorante.
Este accesibil, disponibil tot timpul anului și extrem de benefic pentru organism!
Așadar, de mâine, puneți mai mult pătrunjel în farfurie!
Niciun comentariu