Modalități naturale ce ajuta la tratarea bolilor hepatice – elimină toxinele in mod natural

0

Știați că ficatul dvs. este de fapt cel mai mare organ intern al dvs.? Și este responsabil pentru funcții cruciale, cum ar fi digestia alimentelor, stocarea energiei și eliminarea toxinelor din corp? Multe populații antice, inclusiv cea chineză, considerau ficatul cel mai important organ.
Ficatul funcționează neobosit pentru a ne detoxifica sângele, pentru a produce bila necesară pentru a digera grăsimile, pentru a descompune hormonii și pentru a stoca vitamine și minerale esențiale, precum fierul. Dacă nu ați mâncat o dietă pe bază de legume, nu ați făcut exerciții fizice în mod regulat și nu ați limitat expunerea la alcool și toxine – ca majoritatea oamenilor – este posibil să aveți nevoie de o curățare a ficatului.
Este responsabilitatea ficatului să proceseze substanțele nutritive absorbite de intestine. Ficatul reglează, de asemenea, compoziția sângelui pentru a echilibra proteinele, grăsimile și zahărul. În cele din urmă, elimină toxinele din sânge și descompune atât alcoolul, cât și medicamentele.
Dacă grăsimea din ficat reprezintă 5-10% din greutatea organului, atunci veți fi diagnosticat cu boli ale ficatului gras. Există două tipuri principale de boli hepatice grase, boli hepatice alcoolice și boli hepatice grase nealcoolice. Ficatul gras acut al sarcinii este o altă afecțiune rară care apare atunci când grăsimea se acumulează în ficatul unei femei însărcinate.
Pentru persoanele cu boli hepatice grase, manipularea grăsimilor de către celulele hepatice este perturbată. Ca urmare, grăsimea se acumulează în ficat. Există un dezechilibru între absorbția grăsimilor și oxidarea și exportul acesteia.
Astăzi, ne confruntăm cu foarte multe toxine de mediu, așa că este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală să menținem ficatul sănătos.
👉 Tipuri de boli hepatice grase
Boala hepatică este o problemă gravă care afectează milioane de oameni din Statele Unite numai în fiecare an. Unul din 10 americani este afectat de boli hepatice, făcându-l una dintre primele 10 cauze de deces în Statele Unite anual.
Există mai mult de 100 de tipuri diferite de boli de ficat, inclusiv sindromul de ficat gras, icter, tulburări genetice și diferite virusuri cum ar fi hepatita A, hepatita B și hepatita C . Boala hepatică poate fi cauzată de o serie de factori – mulți sunt legați de stilul de viață – inclusiv o dietă slabă, consumul excesiv de alcool, consumul de droguri, obezitate, infecții și poluanți ai mediului.
– Boala alcoolică a ficatului este rezultatul consumului excesiv de alcool. Această afecțiune este în corelație directă cu cantitatea de alcool pe care o beți; sângele dvs. nu este capabil să descompună alcoolul în mod corespunzător și vă afectează ficatul. Aceasta poate fi, de asemenea, o afecțiune ereditară, deoarece genele transmise de la părinți vă pot crește riscul de a deveni alcoolic.
– Boala ficatului gras nealcoolic (NAFLD) este considerată cea mai frecventă afecțiune hepatică din lumea occidentală. Este recunoscută ca una dintre cele mai frecvente forme de boli hepatice cronice și se numără printre cele mai frecvente forme de boli hepatice cronice de pe glob. NAFLD este cel mai probabil să atace persoanele care sunt supraponderale și de vârstă mijlocie, dar recent, din cauza creșterii obezității la copii, există din ce în ce mai multe cazuri de copii cu NAFLD ca urmare a dietei proaste. Persoanele cu NAFLD au adesea și colesterol ridicat și diabet. De obicei, această afecțiune este legată de malnutriție, medicamente, boli hepatice moștenite, pierderea rapidă în greutate și prea multe bacterii din intestinul subțire.
– Ciroza asociată cu boala hepatică grasă nealcoolică este atunci când inflamația hepatică duce la cicatrizarea țesutului hepatic, făcând ficatul mai greu decât orice alt organ solid din corp. Această cicatrizare poate deveni atât de severă încât ficatul nu mai funcționează, ducând la insuficiență hepatică.
– Ficatul gras acut al sarcinii este o afecțiune gravă în care grăsimea se acumulează în ficat; poate fi periculos pentru bebeluș și mamă, mai ales dacă duce la insuficiență hepatică sau renală. Această afecțiune poate fi cauzată și de o infecție gravă sau de sângerări excesive. Când o mamă este diagnosticată cu boli ale ficatului gras în timpul sarcinii, bebelușul este de obicei născut imediat (prin cezariana) și, în câteva săptămâni, ficatul mamei va reveni la normal (uneori acest lucru necesită timp în terapie intensivă).
👉 Simptome
De multe ori nu există simptome ale bolii hepatice grase, deci este posibil să trăiți cu această afecțiune și să nu vă dați seama. În timp – uneori poate dura ani sau chiar decenii – unele semne și simptome pot începe să iasă la suprafață. Aceste simptome includ:
•senzație de oboseală
•oboseală
•icter
•pierdere în greutate
•pierderea poftei de mâncare
•slăbiciune
•greaţă
•vărsături
•confuzie
•probleme de concentrare
•durere în partea centrală sau dreaptă superioară a abdomenului
•ficat mărit
•balonare și gaze
•urină închisă la culoare
•vânătăi
•transpirație excesivă
•constipație
•scaun de culoare închisă
•pete uscate și întunecate pe gât și sub brațe
•umflarea picioarelor și gleznelor
Uneori, boala ficatului gras duce la ciroză. Acesta este cel mai periculos tip de boală a ficatului gras. În timp, țesutul hepatic sănătos este înlocuit cu țesut cicatricial, care împiedică funcționarea corectă a ficatului. Țesutul cicatricial blochează fluxul de sânge prin ficat și încetinește prelucrarea nutrienților, hormonilor, medicamentelor și toxinelor produse în mod natural, precum și producerea de proteine și alte substanțe produse de ficat. Simptomele cirozei includ:
•acumularea de lichid în corp
•slabiciune musculara
•hemoragie internă
•îngălbenirea pielii și a ochilor (icter)
•insuficiență hepatică
În mod obișnuit, boala hepatică grasă nu este observată până la un control medical.
👉 Cauze frecvente
Boala ficatului gras apare atunci când ficatul are probleme în descompunerea grăsimilor, provocând acumularea de grăsimi în țesutul hepatic. Unele cauze principale ale acestei boli includ:
•Medicamente
•Hepatita virala
•Boală hepatică autoimună sau moștenită
•Pierderea rapidă în greutate
•Malnutriție

👉 Factori de risc
Există o serie de factori de risc care vă cresc riscul de a avea NAFLD; ei includ:
•Obezitatea
•Colesterol
•Niveluri ridicate de trigliceride în sânge
•Diabetul de tip 2
•Sindromul metabolic
•Apnee de somn
•Sindromul ovarului polichistic
•Tiroida subactivă (hipotiroidism)
•Hipofiza hiperactivă (hipopituitarism)
👉 Alimente care agravează boala hepatică grasă
Majoritatea oamenilor asociază boala hepatică cu alcoolismul, dar, în esență, orice nu poate fi descompus și utilizat pentru energie ajunge imediat în ficat pentru detoxifiere. Aceasta înseamnă că ficatul dvs. are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate obține. Dar atunci când consumați excesiv alcool, substanțe chimice, droguri, alimente prăjite, alimente procesate sau rafinate (făină albă, lactate convenționale, zahăr alb și produse animale de calitate slabă, de exemplu), ficatul dvs. este foarte solicitat.
👉 Alimente care ameliorează boala hepatică grasă
Este esențial să mâncați o dietă bine echilibrată, predominant pe bază de plante; în plus, ar trebui să faceți mișcare în mod regulat – cel puțin 30 de minute pe zi, chiar dacă faceți doar o plimbare.
✔️ Legume crude
Sucurile au avantajul de a face legumele mai ușor de digerat și mai ușor disponibile pentru absorbție. Legumele ideale pentru o detoxifiere a ficatului includ varza, salata verde, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, sparanghel, sfecla si țelina. Puteți încerca ceva de genul sucului de sfeclă roșie pentru a începe: Suc de sfecla rosie – 6 retete simple si foarte sanatoase
✔️ Rădăcina de ghimbir
Alimentele bogate în fibre  ajută la susținerea unui tract digestiv sănătos, grăbind eliminarea toxinelor din organism. Rădăcina de ghimbir aduce beneficii și sistemului digestiv.
✔️ Cartofi dulci
Datorită conținutului lor de potasiu, cartofii dulci sunt benefici și ajută la curățarea ficatului. Un cartof dulce conține aproape 700 de miligrame de potasiu! De asemenea, este bogat în vitaminele B6, C, D, magneziu și fier. Zaharurile sunt eliberate încet în fluxul sanguin prin ficat, deci nu va provoca o creștere a zahărului din sânge.
✔️ Banane
Conținând 470 miligrame de potasiu, bananele sunt excelente pentru curățarea ficatului și depășirea nivelurilor scăzute de potasiu; în plus, bananele ajută la digestie și la eliberarea toxinelor și a metalelor grele din organism.
✔️ Rădăcina de păpădie
Vitaminele și substanțele nutritive prezente în păpădie ne ajută să ne curățăm ficatul și să le menținem funcționalitatea. Păpădia ne ajută  sistemul digestiv, menținând fluxul adecvat de bilă. Sunt diuretice naturale și permit ficatului să elimine rapid toxinele. Ceaiul și frunzele de păpădie sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, care ajută la absorbția mineralelor, reduce inflamația și previne dezvoltarea bolilor.
✔️ Ciulin de lapte
Ca suport și ajutor pentru ficat, ciulinul de lapte este un detoxifiant puternic. Ajută la reconstrucția celulelor hepatice în timp ce elimină toxinele din corp care sunt procesate prin ficat. Potrivit unui studiu publicat în Digestive Diseases and Sciences, ciulinul de lapte este capabil să reducă în mod natural efectele nocive ale consumului de alcool, pesticide și metale grele.
Potrivit unui studiu din 2010 , beneficiile de ciulinul de lapte ajută la  tratarea bolilor hepatice alcoolice, a hepatitei virale acute și cronice și a bolilor hepatice induse de toxine.
👉 Remedii naturale
✔️ Vitamina E
Cercetările efectuate la Universitatea din Florida sugerează că modificările stilului de viață, împreună cu suplimentele de vitamina E, sunt utile pentru persoanele cu leziuni hepatice cauzate de boli hepatice grase nealcoolice. Vitamina E este un antioxidant puternic care reduce inflamația. De asemenea, crește imunitatea și ajută organismul să lupte împotriva afecțiunilor grave.
✔️ Curcumă
Prin adăugarea de curcumei în dieta dvs. sau prin administrarea unui supliment în fiecare zi, reduceți inflamația din organism și tratați afecțiunile digestive.
✔️ Ulei de negrilica (chimen negru)
Acest ulei uimitor poate accelera foarte mult procesul de vindecare pentru persoanele cu boli de ficat gras. Un studiu publicat în European Review for Medical and Pharmaceutical Sciences a măsurat capacitatea uleiului de negrilica de a inhiba markerii stresului oxidativ al ficatului. Rezultatele studiului au indicat că uleiul de negrilica oferă beneficii pentru pacienții cu boli hepatice, deoarece este capabil să reducă complicațiile și progresia bolii hepatice grase.
Ficatul este responsabil pentru sortarea substanțelor chimice din fluxul sanguin, inclusiv a celor pe care le ingerați intenționat din medicamente eliberate pe bază de rețetă. Dacă luați medicamente în mod regulat, aflați cum vă pot afecta ficatul, urmați cu atenție instrucțiunile de dozare și discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă există remedii naturale la care ați putea apela.
✔️ Limitați-vă expunerea la toxine!
Cu toții intrăm zilnic în contact cu diferite forme de toxine prin aerul pe care îl respirăm, alimentele pe care le consumăm și produsele pe care le folosim. Faceți tot posibilul pentru a le evita, în special limitați produsele chimice de uz casnic, de curățare și de înfrumusețare. Substanțele chimice care se găsesc în produsele cu aerosoli, insecticide, produsele sintetice de înfrumusețare și aditivii din alimente afectează celulele ficatului. Utilizați produse de curățare naturale și de uz casnic ori de câte ori este posibil: Solutii de curatat – retete non-toxice, prietenoase cu natura

Niciun comentariu

Nu ratați!