Cele mai remarcabile 10 beneficii ale nucilor pentru sănătate

0
nuci pentru sanatate

Nucile au fost considerate „hrană pentru creier”, deoarece au forma asemănătoare. Cercetările au demonstrat că consumul regulat al nucilor îmbunătățește funcția creierului. Nucile sunt ușor de adăugat în dietă și sunt foarte bogate în conținut nutrițional. Sunt bogate în vitamine și minerale precum potasiu, fier, zinc și magneziu.
Aceste nuci au un nivel nesemnificativ de sodiu, nu conțin colesterol și sunt încărcate cu acizi grași omega-3 buni.
👉 Iată 10 beneficii remarcabile ale nucilor pentru sănătate:
1. Boost de energie
Nucile conțin o mulțime de vitamine B, care cresc nivelul de energie. Acest lucru se adaugă beneficiilor de gestionare a greutății. Puteți adăuga câteva nuci la o ceașcă de iaurt sau puteți mânca o mână ca și gustare.
2. Piele sănătoasă
Nucile conțin antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina E, care contribuie la a sănătatea și frumusețea pielii.
3. Sporește metabolismul
Nucile sunt pline de acizi grași esențiali care pot stimula metabolismul. O mână de nuci poate oferi un impuls metabolismului cu mișcare lentă, poate ajuta digestia, creștere și dezvoltare și alte procese metabolice.
4. Antiinflamator
Multe boli precum diabetul, artrita reumatoidă, ateroscleroza, alergiile se datorează inflamației. Nucile sunt benefice deoarece au proprietăți antiinflamatorii. Consumul nucilor în fiecare zi poate ajuta la combaterea mai bună a acestor boli.
5. Inima sănătoasă
Dacă aveți membrii în familie cu probleme cardiace, luați în considerare consumul regulat de nuci!
Nucile încurajează un aport sănătos de lipide, deoarece abundă în grăsimi omega-3, cum ar fi acidul alfa-linolenic și acidul linolenic. Studiile au arătat că o porție de nuci pe zi ajută la scăderea colesterolului și riscului bolilor coronariene. De asemenea, sunt benefice în reducerea tensiunii arteriale crescute.
6. Ajută la prevenirea cancerului

Nucile sunt bogate în acizi grași Omega-3 și au o cantitate mare de antioxidanți. Datorită acestei cantități de antioxidanți, nucile s-au dovedit utile în scăderea riscului de cancer. Acestea ajută la încetinirea creșterii multor tipuri de cancer precum cancerul de prostată, sân, pancreas.
7. Îmbunătățește fertilitatea
Unul dintre beneficiile nucilor este vitalitatea și motilitatea îmbunătățite a spermei. De asemenea, ar putea ajuta la producerea de spermatozoizi, îmbunătățind calitatea acestora.
8. Întărește părul și unghiile
Se crede că nucile ajută părul și unghiile să devină mai puternice și mai lungi și ajută la prevenirea căderii părului datorită nivelurilor ridicate de biotină sau vitamina B7 din nuci. Vitamina E prezentă în nuci oferă părului și unghiilor o strălucire sănătoasă!
9. Ajută la gestionarea greutății
Nucile conțin o mulțime de fibre, proteine și grăsimi care vă ajută să vă simțiți mai plini mai mult timp. Dar trebuie să urmăriți cantitatea porției, deoarece nucile au o cantitate mare de grăsimi și calorii.
10. Bune pentru creier
Nucile sunt bogate în acid alfa-linolenic, un acid gras omega-3 pe bază de plante. Nucile posedă, de asemenea, mai mulți compuși polifenolici decât orice alt tip de nuci. Atât acizii grași omega-3, cât și polifenolii sunt considerați esențiali pentru creier.
A avea o dietă sănătoasă poate ajuta la depășirea depresiei, dar studiile au arătat că nivelurile sistemice scăzute de omega-3 pot fi deosebit de dăunătoare. Deoarece nucile au o cantitate mare de omega-3, ele pot ajuta la prevenirea depresiei.
❗️Atenție: prea mult din orice poate face mai mult rău decât bine. Consumul prea mare de nuci poate determina creșterea în greutate (din cauza caloriilor) și pietre la rinichi (datorită conținutului lor de oxalat).

Niciun comentariu

Nu ratați!