Propolisul are efecte benefice impresionante pentru sistemul imunitar și este un remediu foarte puternic pentru multe afecțiuni

0

Unele dintre cele mai impresionante beneficii pentru sănătate ale propolisului includ capacitatea sa de a proteja sistemul imunitar, de a preveni anumite forme de cancer, de a reduce inflamația, de a diminua reacțiile alergice, de a vindeca rănile, de a stimula circulația, de a stimula sănătatea ochilor, de a stopa moartea celulelor și de a întări oasele.
Propolisul, este un material rășinos pe care albinele îl colectează pe piciorușe din flori. Acesta este apoi adus la stup, unde este folosit pentru repararea stupului. Nu numai ca repara stupul, ci și protejează împotriva bolilor și oferă un mediu sănătos pentru albine.
Beneficiile propolisului pentru sănătate se datorează în mare măsură uleiurilor esențiale, terpenelor, antioxidanților, compușilor organici și acizilor naturali.
Prin ungerea rănilor cu propolis le puteți proteja de infecții, care, adesea, sunt mai grave decât rana în sine. Antioxidanții conținuți acționează pentru a accelera vindecarea rănilor, stimulează fluxul sanguin și reduc inflamația.
Propolisul poate fi utilizat și ca o cremă antiinflamatoare pentru mușcăturile de insecte. De mii de ani, mușcăturile insectelor, erupțiile cutanate și iritarea pielii de orice fel au fost tratate cu crema făcută din propolis. Acest lucru îl face astăzi foarte eficient ca tratament pentru acnee, eczeme și alte infecții.
Compușii activi găsiți în propolis stimulează sistemul circulator si fluxul sanguin. Asta înseamnă o creștere a energiei, o vindecare mai rapidă a rănilor și un metabolism mai sănătos. Circulația sângelui prin artere și vasele de sânge este importantă pentru sănătatea inimii și diminuează șansele de formare a cheagurilor de sânge, aterosclerozei și atacurilor de cord sau accidentelor vasculare cerebrale.
Impactul pe care îl are asupra sistemului imunitar este foarte mare. Prin adăugarea unei mici cantități de propolis în dieta dumneavoastră puteți crește puterea sistemului imunitar datorită proprietăților sale antivirale și antibacteriene. Oferă un efect antioxidant în tot organismul.
Radicalii liberi sunt o problemă cu care ne confruntăm cu toții, deoarece aceștia sunt subprodusele naturale ale metabolismului celular, dar pot provocă mutații celulare, cancer și alte boli cronice. Din fericire, antioxidanții sunt capabili să neutralizeze și să elimine radicalii liberi din multe sisteme diferite ale corpului nostru, motiv pentru care o substanță antioxidantă de mare valoare, cum ar fi propolisul, poate fi atât de valoroasă. Antioxidanții lucrează împreună cu sistemul imunitar pentru a elimina invadatorii străini și pentru a încetini avansarea acestora.

Deoarece cancerul este cauzat de celulele mutante care apoi infectează altele, propolisul s-a dovedit a fi o măsură eficientă de prevenire a acestei afecțiuni în cazul anumitor tipuri de cancer. Deși cercetările sunt în curs de desfășurare și lucrurile sunt departe de a fi concludente, efectele acestuia nu sunt de neglijat.
În studiile recente de cercetare, s-a constatat că propolisul reduce severitatea reacțiilor alergice. Prin inhibarea producerii de histamine, care apare atunci când se întâlnește un alergen, propolisul poate ajuta la diminuarea impactului alergenilor.
Alt efect al antioxidanților este îmbunătățirea abilităților cognitive.
Datorită proprietăților antifungice și antibacteriene este utilizat pe scară largă în produsele de igienă orală. S-a constatat o reducere a plăgilor, a rănilor, a herpesului și a altor boli orale care afectează buzele, gingiile și gâtul.
Propolisul oferă beneficii pentru sănătatea ochilor. Se crede că se datorează antioxidanților, aminoacizilor și bioflavonoidelor.
Acesta este cunoscut de mii de ani ca o modalitate de a îmbunătăți sănătatea și frumusețea unghiilor și părului. Indiferent dacă este aplicat pe piele și scalp sau prin consum, propolisul dă întotdeauna rezultate!
Atenție! Deși beneficiile propolisului sunt impresionante, în trecut s-au raportat efecte secundare, inclusiv pentru cei care suferă de astm bronșic și oricine suferă de probleme cu coagularea sângelui. Propolisul poate încetini coagularea sângelui și poate avea un efect negativ asupra respirației. Dacă aveți alergie la miere, produse apicole sau anumite tipuri de copaci NU folosiți propolis.

Niciun comentariu

Nu ratați!