Cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru echilibrul hormonal – mod de utilizare

0

Uleiurile esențiale vă pot ajuta să vă echilibrați hormonii în mod natural și pot aduce beneficii nivelului de progesteron și estrogen, îmbunătățesc hormonii tiroidieni și ajută bărbații să crească în mod natural nivelul scăzut de testosteron. Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru hormoni?
👉 3 uleiuri esențiale pentru hormoni
Utilizările uleiurilor esențiale continuă să ne uimească, deoarece pot fi folosite pentru a trata atât de multe boli și pentru a îmbunătăți atât de multe aspecte ale sănătății.
1. Ulei de salvie
Un studiu publicat în Journal of Phytotherapy Research a constatat că inhalarea uleiului de salvie are capacitatea de a reduce nivelul de cortizol cu 36% și a îmbunătățit nivelul hormonilor tiroidieni.
Acesta este doar unul dintre numeroasele studii care demonstrează că uleiul de salvie este benefic pentru hormoni.
Cel mai mare beneficiu al salviei este că ajută la echilibrarea producției de estrogen în organism. O mulțime de probleme de sănătate, precum infertilitatea, sunt cauzate de excesul de estrogen din organism – în parte, din cauza consumului nostru de alimente bogate în estrogen.
Deoarece salvia ajută la echilibrarea acestor niveluri de estrogen, este un ulei esențial incredibil de eficient pentru a ajuta o gamă largă de dezechilibre hormonale. Deci, fie că sunteți în căutarea unor remedii naturale pentru crampele  menstruale sau dacă știți deja că aveți un exces de estrogen în organism, uleiul de salvie îți poate fi de mare ajutor.
2. Ulei de cimbru
Cercetările discutate în Proceedings of the Society of Experimental Biology and Medicine au descoperit că uleiul esențial de cimbru are efecte de echilibrare a progesteronului.
Uleiul de cimbru aduce beneficii organismului prin îmbunătățirea producției de progesteron. Atât bărbații, cât și multe femei au un conținut scăzut de progesteron, iar nivelurile scăzute de progesteron au fost legate de infertilitate , PCOS și depresie, precum și cu alți hormoni dezechilibrați din organism.
Uleiul de cimbru îl puteți folosi pentru a echilibra în mod natural hormonii din corpul dumneavoastră. În plus, este mult mai bine decât  să apelezi la tratamente sintetice, cum ar fi terapia de substituție hormonală, care te poate face dependent de medicamentele eliberate pe bază de rețetă, mascând simptomele în timp ce dezvoltați boli în alte părți ale corpului și provoacă adesea reacții adverse grave.

3. Uleiul de lemn de santal
Dintre cele trei uleiuri esențiale pentru hormoni,  uleiul esențial de lemn de santal este foarte eficient în echilibrarea nivelului de testosteron atât la bărbați, cât și la femei. Lemnul de santal a fost de fapt folosit ca afrodisiac natural, făcându-l un ingredient dorit în apa de colonie pentru bărbați , precum și în anumite parfumuri.
De asemenea, are cu adevărat un miros uimitor. Pentru bărbații cu testosteron scăzut, adăugarea câtorva picături de ulei de lemn de santal în deodorantul de casă sau în propria loțiune de casă nu este doar o modalitate excelentă de a mirosi bine – este și o modalitate excelentă de a obține câteva beneficii suplimentare pentru sănătate prin îmbunătățirea libidoului și a hormonilor.
👉 Modalități de utilizare a uleiurilor esențiale
Una dintre utilizări este să amestecați puțin ulei de cocos cu uleiul esențial și să-l frecați pe diferite zone ale corpului. Și, deoarece uleiurile esențiale sunt atât de mici din punct de vedere molecular, ele pot fi absorbite în corpul tău prin piele, astfel încât să poți obține efecte în întregul corp.
Câteva alte uleiuri esențiale sunt cunoscute că echilibrează și susțin sănătatea hormonală în organism, acestea includ uleiul esențial de trandafir, care a fost folosit și ca afrodisiac, precum și ca un stimulent natural al dispoziției. S-a demonstrat că ajută la îmbunătățirea serotoninei și a altor neuropeptide din creier, adică acei hormoni ai bunei dispoziții.
De asemenea, uleiul de lavandă și uleiul de mușețel sunt eficiente în reducerea stresului, prin urmare, scad în mod natural nivelurile de cortizol, ceea ce este foarte important pentru organism atunci când încearcă să învingă boala.
În general, unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru funcția tiroidiană și problemele autoimune este  uleiul de tămâie, care reduce inflamația, ajutând la scăderea acestor niveluri de cortizol.
Deci, din nou, dacă vrei să ai hormoni mai echilibrați, este recomandat să iei în considerare uleiul de salvie împreună cu uleiul de cimbru și, în special pentru bărbați, ulei de lemn de santal. Puteți doar să puneți câteva picături pe mână și să o frecați pe piele sau să le combinați cu unele dintre propriile produse de îngrijire personală.

Niciun comentariu

Nu ratați!