Denumirea științifică a ridichilor este Raphanus Sativus. Acest tubercul mic aparține familiei Brassicaceae.
Ridichile ascund beneficii mari pentru sănătatea noastră, sunt bogate în substanțe nutritive, cum ar fi potasiul.
Beneficiile ridichilor:
Ridichile sunt aliați excelenți ai ficatului și stomacului
Ridichile sunt un adevărat panaceu pentru sănătatea ficatului și a stomacului.
Acestea acționează și ca un puternic detoxifiant, deoarece purifică sângele prin uciderea toxinelor și a deșeurilor pe care organismul nostru le adună în timp.
Sunt extrem de utile pentru tratamentul icterului, deoarece elimină bilirubina.
Ridichile reduc, de asemenea, distribuția celulelor roșii din sânge, care apare la persoanele care suferă de icter, prin creșterea aportului de oxigen proaspăt în sânge.
Ridichile negre sunt, fără îndoială, preferate în tratamentul icterului și, în special, ar trebui consumate și frunzele lor.
Iată un motiv pentru care ar fi preferabil să cumperi ridichi proaspete cu frunze, mai degrabă decât cele deja curățate și vândute în supermarketuri în pungi de plastic.
Ridichile sunt benefice în tratamentul tulburărilor urinare
Prin natură ridichea este foarte diuretică, ceea ce înseamnă că este capabilă să crească semnificativ producția de urină.
Sucul obținut din această prețioasă legumă vindecă inflamațiile și senzațiile de arsură pe care le puteți simți atât în timpul digestiei, cât și în timpul urinării, inhibând în același timp infecțiile rinichilor și ale sistemului imunitar, contribuind în acest fel la tratamentul mai multor afecțiuni urinare agravate de surplus de toxine din sistem.
Ridichile sunt perfecte pentru a facilita pierderea în greutate
Ridichea este sățioasă, deși are puține calorii, fără conținut de grăsimi și conținut scăzut de carbohidrați.
Această caracteristică se datorează în esență cantității sale de apă care nu este deloc neglijabilă, astfel încât acestea sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să slăbească.
În plus, acești tuberculi sunt bogați în fibre și au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă o creștere a mișcărilor intestinale regulate, prin creșterea eficacității metabolismului.
Ridichile contribuie la ameliorarea problemelor cardiovasculare
Ridichea reprezintă o sursă importantă de antociani și flavonoide, care face obiectul mai multor studii medicale și au fost corelate pozitiv cu scăderea apariției unor boli cardiovasculare.
Culoarea sa deosebită vie se datorează acestor două elemente.
Iată un alt motiv pentru care ar trebui să adăugăm și mai multe ridichi în dieta noastră .
Ridichile sunt un bun ajutor în prevenirea cancerului
Ridichile se laudă cu proprietăți detoxifiante. Sunt extrem de bogate în vitamina C, acid folic și antociani, considerate utile pentru tratamentul mai multor tipuri de cancer și, în special, cancer de colon, de rinichi, intestinal, de stomac și de gură.
Ridichile au o mulțime de antioxidanți și flavonoizi, aliați puternici în lupta împotriva reproducerii celulelor canceroase.
Ridichile susțin digestia
Ridichile sunt bogate în fibre, ceea ce mărește semnificativ masa mișcărilor intestinale.
Rezultă că consumul lor regulat în timpul meselor sau în afara meselor ajută la ameliorarea simptomelor de constipație. Ridichile sunt cunoscute pentru stimularea producției de bilă , un element crucial pentru o digestie bună.
Ridichile sunt utile pentru reducerea tensiunii arteriale
Ridichea se mândrește cu o cantitate remarcabilă de potasiu, un mineral care contribuie la garantarea unui spectru larg de beneficii pentru sănătate.
Studiile au confirmat o legătură între aportul corect al potasiului și reducerea tensiunii arteriale.
Ridichile sunt un bun ajutor în controlul diabetului
Ridichile se laudă cu un indice glicemic scăzut , ceea ce înseamnă că consumul de ridiche nu afectează nivelul zahărului din sânge.
Aceste legume ajută, de asemenea, la reglarea asimilării zahărului din sânge.
Ridichile susțin frumusețea pielii
Vitamina C, fosforul, zincul și unele componente ale vitaminei B care sunt prezente în ridichi sunt bune pentru piele. Acest lucru este acum recunoscut științific.
Datorită proprietăților sale dezinfectante, ajută și la reducerea tulburărilor pielii, cum ar fi pielea uscată, erupțiile cutanate și ridurile, datorită cantității sale ridicate de antioxidanți și flavonoizi.
Ridichile sunt un bun ajutor împotriva febrei
Un bun remediu natural pentru reducerea febrei este consumul unui suc de ridichi.
Cu siguranță ați auzit despre o mulțime de proceduri și trucuri pentru a reduce febra când aveți gripă, dar, într-adevăr, un suc bun de ridichi poate garanta o ușurare directă, fără efecte secundare.
Acest lucru reduce temperatura corpului și atenuează inflamațiile febrei.
Deoarece acționează ca un bun dezinfectant, ridichea contracarează cu eficacitate chiar și inflamația cauzată de febră.
Ridichile sunt aliatele rinichilor
Ca un excelent diuretic și dezinfectant, ridichea ajută la tratarea mai multor afecțiuni renale, prin spălarea toxinelor adunate în rinichi și sânge.
Proprietățile dezinfectante ale acestui tubercul protejează, de asemenea, rinichii de orice infecție.
Ridichile sunt catalizatori ai răspunsului natural al sistemului imunitar
Există nenumărate motive pentru care ridichile reprezintă un aliment de adăugat în dieta noastră , dar unul dintre cele mai apreciate este capacitatea sa de a îmbunătăți sistemul imunitar.
O jumătate de cană de ridichi pe zi poate garanta o asimilare zilnică a vitaminei C egală cu 15%. Creșterea treptată a dozei zilnice de vitamina C poate transmite cel mai bine eficiența sistemului nostru imunitar, astfel încât medicii și experții chiar cred că ar putea înlocui multe suplimente antioxidante OTC care sunt utilizate în zilele noastre pentru a lupta împotriva bolilor precum infecțiile, gripa și, de asemenea, răcelile obișnuite .
Ridichile sunt favorabile ficatului și vezicii biliare
Ridichile sunt deosebit de utile pentru reglarea funcțiilor ficatului și a vezicii biliare.
Acestea reglează producția și fluxul de bilă și bilirubină în sânge. Un consum regulat de ridichi ferește ficatul și vezica biliară de infecții și ulcere.
Niciun comentariu