Salată verde pentru inducerea somnului, controlul anxietății, protecția neuronilor, diminuarea inflamației și multe altele

0

Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale salatei includ scăderea nivelului de colesterol, controlul cancerului, protecția neuronilor, inducerea somnului, controlul anxietății, scăderea inflamației și furnizarea unei cantități de antioxidanți.
Salata a fost cultivată pentru prima dată de egipteni, cu mii de ani în urmă. Planta avea semnificație culturală și religioasă în Egiptul antic, fiind considerată sacră. Mai târziu a fost cultivată și de greci și romani.
În perioada medievală, în Europa, salata a fost considerată ca având calități medicinale, care au fost menționate în mai multe texte medievale. A fost prescrisă pentru tensiunea arterială perturbată, pierderea poftei de mâncare, insomnie, ca tonic pentru intestine și sistemul digestiv și ca metodă de a diminua nevoile sexuale.
Salata conține „energie”, proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre dietetice și zaharuri. Mineralele și vitaminele găsite în salată includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, vitamina A, B6, C, E, K, tiamină, riboflavină, niacină și folat.
Salata are proprietăți antiinflamatorii care ajută la controlul inflamației. Aceasta a arătat o putere semnificativă de control asupra inflamației induse de biocatalizatori.
Neuronii sunt celulele creierului care formează conexiuni fizice pentru a crea memoria. Moartea neuronilor în anumite conexiuni sau circuite poate duce la pierderea memoriei. Substanțele din salată au prezentat un control considerabil asupra morții celulelor neuronale. Studiile au arătat că salata este benefică pentru neuro-protecție ca remediu comun pentru bolile neurodegenerative.

Salata poate fi benefică în scăderea nivelului de colesterol care duce adesea la boli cardiovasculare și alte afecțiuni periculoase.
Una dintre principalele utilizări tradiționale ale salatei în medicina alternativă a fost utilizarea sa pentru a induce somnul. Cercetarea extractelor de salată a prezentat efecte sedative semnificative. S-au observat scăderi ale frecvenței cardiace și contracțiilor ventriculare. Aceasta acționează prin blocarea proceselor semnalului excitativ ale țesuturilor musculare și neuronale.
Studiile au arătat că salata deține antioxidanți cu capacități semnificative de captare a radicalilor liberi. Antioxidanții sunt necesari pentru sănătatea umană. Radicalii liberi atacă țesuturile sănătoase și celulele ADN-ului, ducând astfel la dezvoltarea diverselor boli. Antioxidanții, pe de altă parte, contracarează acești radicali liberi și ii neutralizează înainte ca atacurile să aibă loc.
Salata posedă proprietăți antimicrobiene. Candida albicans și o serie de alte afecțiuni au fost complet tratate la interacțiunea cu latexul din salată.
Proprietățile neurologice ale salatei au fost mult timp sugerate și exploatate din timpurile antice și Evului Mediu în tratamente medicale. Cercetările detaliate din ultima vreme au condus la concluzia că salata are proprietăți anxiolitice (controlul anxietății).
Frunzele de salată pot controla anumite tipuri de cancer. Cercetările asupra celulelor canceroase au fost controlate într-o măsură semnificativă după ce au fost tratate cu extracte de salată.

Niciun comentariu

Nu ratați!