Hidratezi migdalele înainte de a le mânca? După ce citești acest articol vei face asta mereu, beneficiile sunt mult mai mari

0

Migdalele ( Prunus dulcis ) sunt cunoscute pentru profilul lor nutritiv impresionant și beneficiile pentru sănătate. Aceste nuci crocante sunt o gustare grozavă încărcată cu multe vitamine, minerale și antioxidanți.
Migdalele pot fi consumate crude sau sub formă prăjită. Dar, unii oameni preferă să le mănânce hidratate. Migdalele hidratate au, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate, de la îmbunătățirea sănătății digestive la combaterea cancerului.
❓De ce migdalele hidratate sunt mai bune decât migdalele crude
Migdalele hidratate sunt mai bune decât migdalele crude în ceea ce privește textura, gustul și disponibilitatea nutrienților. Înmuierea hidratează stratul exterior al migdalelor, ceea ce duce la o absorbție mai bună a nutrienților. De asemenea, inhibă cei doi anti-nutrienți – taninurile și acidul fitic.
Hidratarea permite migdalei să elibereze toți nutrienții. Migdalele crude sunt crocante și tari, cu o aromă amară datorită anti-nutrienților. Migdalele înmuiate sunt mai moi și mai gustoase.
13 Beneficii pentru sănătate ale migdalelor hidratate
Migdalele hidratate sunt excelente pentru sistemul digestiv, creier și alte organe:
🧬 Îmbunătățiți sănătatea digestivă
Migdalele hidratate vă pot face digestia alimentelor mai lină și mai rapidă, facilitând întreaga procedură digestivă. Stratul extern al migdalei, care are un gust amar, îngreunează digestia. Cu toate acestea, hidratarea activează substanțele nutritive din migdale, le face mai digerabile și reduce nivelurile lor de anti-nutrienți. Migdalele înmuiate eliberează, de asemenea, lipaza (o enzimă de rupere a lipidelor) care acționează asupra grăsimilor prezente în alimente și ajută digestia.
Un studiu efectuat la Universitatea din California (Davis) a constatat că înmuierea migdalelor la temperatura camerei timp de 24 de ore le poate spori biodisponibilitatea nutrienților prin degradarea acidului fitic (un inhibitor al nutrienților).
🧬 Ajutor pentru pierderea în greutate
Aportul frecvent de nuci, cum ar fi migdalele, stimulează metabolismul pentru a ajuta la pierderea în greutate și pentru a reduce riscul de obezitate.
Consumul regulat de migdale înmuiate și decojite dimineața ca parte a unei diete cu conținut scăzut de calorii are mai multe beneficii, cum ar fi scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) și pierderea în greutate. Mai mult, este asociat cu reducerea circumferinței taliei, a masei grase și a retenției de apă.
🧬 Benefice în timpul sarcinii
Migdalele sunt o sursă bogată de folat. Suplimentarea cu folat ajută sarcina și previne tubul neural și defectele cardiace congenitale la copil. Înmuierea migdalelor crește biodisponibilitatea acestui nutrient.
🧬 Poate îmbunătăți funcția creierului
Se spune că migdalele posedă L-carnitină, deși nu există dovezi științifice care să demonstreze același lucru. L-carnitina poate ajuta la producerea și creșterea de noi celule cerebrale.
Migdalele conțin, de asemenea, fenilalanină, care poate îmbunătăți funcția cognitivă și memoria.
Aceste nuci sunt bogate în vitaminele E și B6, despre care se știe că păstrează memoria, întârzie declinul cognitiv asociat bolii Alzheimer și sporesc biodisponibilitatea proteinelor la celulele creierului.
Migdalele conțin, de asemenea, acizi grași omega-3 și omega-6. Cercetările spun că acești acizi grași pot ajuta la stimularea dezvoltării creierului.
Un studiu efectuat pe șobolani a constatat că migdalele cresc nivelul de acetilcolină din creier. Acest lucru ar putea spori memoria și întârzia apariția disfuncției cognitive asociate vârstei.
Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a studia efectul migdalelor hidratate asupra funcției creierului.
🧬 Poate promova sănătatea inimii
Migdalele sunt surse bune de proteine vegetale, potasiu și magneziu. Acești nutrienți sunt excelenți pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
Migdalele hidratate conțin, de asemenea, polifenoli și antioxidanți care pot preveni bolile de inimă.
Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili o relație directă între consumul de migdale hidratate și prevenirea bolilor de inimă.
🧬 Poate reduce nivelul colesterolului
Migdalele hidratate sunt încărcate cu acizi grași mononesaturați (MUFA), care scad cantitatea de lipoproteine cu densitate mică (LDL) sau colesterol „rău” din fluxul sanguin.
Conținutul de vitamina E al acestor nuci poate ajuta în lupta împotriva LDL și la creșterea nivelului de lipoproteine cu densitate ridicată (HDL) sau colesterol „bun” din organism. Mineralele precum potasiul și magneziul pot ajuta în reglarea nivelului tensiunii arteriale.
🧬 Poate stimula energia
Consumul de migdale hidratate vă poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului, crescând astfel nivelul de energie. Migdalele conțin riboflavină și potasiu care ajută la creșterea metabolismului energetic.

🧬 Poate îmbunătăți nivelul tensiunii arteriale
Conținutul scăzut de sodiu și nivelul ridicat de potasiu al migdalelor poate ajuta la prevenirea creșterii tensiunii arteriale.
Tensiunea arterială ridicată este unul dintre principalele motive pentru accident vascular cerebral, atacuri de cord și stopuri cardiace. Magneziul din migdale poate ajuta la scăderea riscului de congestie a arterelor.
🧬 Benefic pentru persoanele cu diabet
Migdalele hidratate vă ajută să vă mențineți nivelul zahărului din sânge sub control.Un studiu a arătat că consumul de migdale crește profilul lipidic și îmbunătățește controlul glicemic la peroanele cu diabet de tip 2.
🧬 Poate trata constipația
Fibrele insolubile din migdalele hidratate pot ajuta la tratarea constipației.
🧬 Poate lupta împotriva cancerului
Se spune că migdalele conțin acid fitic, care sa dovedit a avea proprietăți antioxidante, putând ajuta la prevenirea cancerului. Sunt, de asemenea, bogate în taninuri (în special proantocianidine) care au proprietăți anticancerigene.
🧬 Beneficiile migdalelor hidratate pentru piele
Consumul regulat și aplicarea externă adecvată a migdalelor hidratate pot fi bune pentru pielea dvs., deși nu există date suficiente pentru a demonstra această afirmație. Cu toate acestea, dovezile anecdotice sugerează că migdalele înmuiate pot contribui la promovarea sănătății pielii. Mai jos sunt câteva dintre beneficiile lor:
•Vitamina E și alți antioxidanți prezenți în aceste nuci pot elimina radicalii liberi nocivi din corpul dumneavoastră. Drept urmare, procesul de îmbătrânire se întârzie, iar pielea ta pare mai tânără mai mult timp.     
•Pasta de migdale hidratate poate ajuta la tratarea inflamației pielii. Polifenolii găsiți în pielea migdalelor reduc riscul bolilor inflamatorii. Acest lucru ar putea reduce mâncărimea și iritarea erupțiilor sau a pielii crăpate.
🧬 Beneficiile migdalelor înmuiate pentru păr
Cercetările privind beneficiile migdalelor pentru păr sunt limitate:
•Consumul de migdale hidratate sau utilizarea pastei pe scalp hrănește părul și îl face mai puternic. De asemenea, repară părul deteriorat, reduce căderea părului, și ajută la dezvoltarea de noi foliculi de par.
❓Cum se hidratează migdalele
Înmuierea migdalelor este simplă:
1.Se pun migdalele într-un castron.
2.Adăugați suficientă apă pentru a le acoperi complet.
3.Lasă vasul să stea peste noapte sau timp de 8-12 ore.
4.Scurgeți-le și clătiți migdalele.
5.Dacă doriți, puteți elimina pielea migdalelor pentru o textură mai fină.
6.Tamponați migdalele cu un prosop de hârtie curat înainte de a le mânca.
Nucile înmuiate pot fi consumate la micul dejun sau pe stomacul gol pentru o mai bună absorbție a nutrienților.
❓Cum se păstrează migdalele înmuiate
Puteți păstra migdale înmuiate până la cinci zile în frigider într-un recipient etanș. După aceea, veți observa o schimbare a culorii.
Puteți usca migdalele înmuiate prin deshidratare înainte de a le păstra mai mult timp. Deshidratați migdalele hidratate la temperatura de la 68 ° C timp de 12 ore.
❓Câte migdale înmuiate ar trebui să mănânc / zi
Este recomandat să consumați 10-12 migdale înmuiate pe zi, deoarece acestea adaugă nutrienți valoroși în dieta dumneavoastră.
Concluzie
Migdalele sunt o explozie de nutrienți. Migdalele hidratate sunt mai sănătoase decât cele crude sau prăjite, deoarece sporesc absorbția și digerarea nutrienților. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive, la menținerea greutății corporale și la prevenirea bolilor de inimă.
Deci, înmuiați-vă migdalele înainte de a le consuma pentru a le maximiza beneficiile pentru sănătate.

Niciun comentariu

Nu ratați!