Medic explică ce se întâmplă cu colesterolul dacă mănânci semințe de floarea soarelui și ce alte beneficii mai au

0

Semințele de floarea soarelui sunt foarte sănătoase Conțin acizii grași nesaturați în proporție de peste 90%. În plus, dispun de multe vitamine și minerale esențiale, cum ar fi: vitaminele E, D, K, B, A, F, caroten, calciu, iod și magneziu.
Dr. Raisa Anokhina, lector în cadrul Departamentului de Farmacologie al ASMA, împărtășește modul în care aceste semințe afectează nivelul colesterolului.
Consumul de semințe duce la o scădere a sintezei colesterolului
Medicul spune că acest aliment este bogat în fitosteroni, care sunt similare ca structură cu moleculele de colesterol. Prin urmare, consumul de semințe duce la o scădere a sintezei colesterolului în organism.
Aceste semințe sunt recomandate pentru pacienții cu ateroscleroză, potrivit medicului expert. Iar uleiul de floarea soarelui conține o cantitate mare de vitamina E, care menține pielea tânără și îmbunătățește activitatea mușchiului inimii.
Prin acest indicator, depășește semnificativ majoritatea celorlalte uleiuri – măsline, porumb, in, rapiță.
Alte beneficii ale semintelor de floarea soarelui
„Doar 100 de grame din acest produs pe zi satisfac nevoile organismului de vitamine B, B1, B2, acid folic și linoleic, care întăresc arterele”, spune dr. Raisa Anokhin.
Semințele conțin suficientă vitamina D pentru a întări oasele și vitamina A pentru a îmbunătăți vederea. Semințele conțin calciu, magneziu, potasiu, fosfor, fier, zinc, cupru și seleniu. Între timp, trebuie amintit că semințele sunt un produs destul de bogat în calorii. 100 de grame de semințe oferă 570 kcal. Un baton de ciocolată sau un kebab conține aceeași cantitate de calorii.

Semințele în cauză conțin vitamine B și ajută la calmarea sistemului nervos, ameliorează simptomele depresiei și căderilor nervoase.
În primul rând, vitamina E din compoziția floarea soarelui este extrem de utilă pentru corpul feminin. Acționează ca un puternic antioxidant, are efect de întinerire, încetinește îmbătrânirea celulelor, previne dezvoltarea aterosclerozei, menține funcționarea stabilă a sistemului cardiovascular.
Vitamina D din compoziția acestor semințe este extrem de necesară pentru o imunitate puternică și o bună absorbție a calciului. Vitaminele A și E, pe care le conțin, au un efect pozitiv asupra activității organelor de reproducere. Seleniul susține sinteza testosteronului și stabilizează elasticitatea vasculară.
Zincul afectează pozitiv activitatea glandelor suprarenale și a glandei tiroide.Potasiul și magneziul diluează sângele, ceea ce înseamnă că minimizează formarea plăcilor de colesterol.
Dacă o persoană este diagnosticată cu diabet, consumul moderat de semințe va ajuta la reducerea dorinței de alimente dulci și grase. Este important să rețineți că nu trebuie să consumați cantități mari de floarea soarelui. 50-70 g pe zi sunt suficiente pentru ca organismul să primească numai beneficii și nici un rău.

Niciun comentariu

Nu ratați!