Semințe de susan – beneficii uriașe pentru sănătate! Adăugați-le în dietă pentru a vedea rezultate uimitoare!

0

In Evul Mediu, un kilogram de semințe de susan valora cât un kilogram de aur. Acestea contin 20% proteine de înaltă calitate, minerale, uleiuri naturale, compuși organici care constau in calciu, fier, magneziu, fosfor, mangan, cupru, zinc, fibre, tiamina, triptofan si chiar si vitamine.
Conținutul ridicat de zinc ajuta la producerea colagenului, conferind pielii o mai mare elasticitate si ajută la repararea țesuturilor deteriorate ale organismului.
Acestea au capacitatea de a preveni diabetul zaharat, scad tensiunea arterială, previn cancerul in general, mențin oasele puternice, protejează împotriva radiațiilor, ajută la sănătatea inimii, tratează tulburările legate de somn, îmbunătățesc digestia, reduc inflamația, stimulează respirația, îmbunătățesc circulația sângelui, detoxifiaza organismul si elimină depresia si stresul cronic.
Semințele de susan sunt considerate cea mai veche cultura oleaginoasă din lume, fiind cultivată de peste 3500 de ani. Este extrem de rezistentă in creștere si se dezvoltă in locuri unde alte plante nu reușesc. Planta de susan nu este mai mare de 3 metri înălțime, iar semințele sunt eliberate din păstăi mici de-a lungul axelor plantelor.
Cu o gamă largă de vitamine si minerale esențiale, nu e deloc surprinzător faptul ca acestea sunt legate de reducerea riscului de cancer. Au puternice efecte anti-carcinogene datorită conținutului de fitat, care funcționează ca un antioxidant si reduce efectele radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt legați de numeroase forme de cancer si de diverse alte afecțiuni cum ar fi bolile cardiace, îmbătrânirea prematură, disfuncțiile cognitive, leucemie, cancerul de sân, cancerul de plămâni, pancreas, colon si a cancerului de prostată.

Nivelurile impresionante de minerale esențiale precum zincul, calciul si fosforul, care se găsesc in semințele de susan pot fi un stimulent major pentru sănătatea oaselor dumneavoastră. Aceste minerale sunt parte integrată in crearea unei materii osoase noi si in întărirea sau repararea oaselor care au fost slăbite prin leziuni sau prin apariția unor afecțiuni osoase, cum ar fi osteoporoza.
Aceste semințe mici împachetează o cantitate semnificativa de fibre. Fibrele sunt un element important in digestia sănătoasă, deoarece ele afectează mișcările intestinale si ajută la tranzitul din tractul digestiv. Acest lucru poate împiedica constipația dar si diareea, protejând in același timp sănătatea colonului si reducând șansele de boli gastro-intestinale si cancer. Fibra este benefica si pentru inimă, prin eliminarea colesterolului „rău” din artere si vasele de sânge, protejând astfel împotriva aterosclerozei, a atacurilor de inimă si a accidentelor vasculare cerebrale.
Conținutul ridicat de cupru din semințele de susan conferă o serie de funcții valoroase, inclusiv reducerea inflamației in articulații, oase si mușchi, reducând astfel durerea asociată artritei. In plus, cuprul este un mineral esențial pentru consolidarea vaselor de sânge si a articulațiilor. In cele din urmă, cuprul este necesar pentru absorbția corecta a fierului, o componentă cheie a hemoglobinei. Prin urmare, conținutul adecvat de cupru din organism maximizează circulația si asigură că sistemele de organe ale întregului corp primesc suficient oxigen pentru a funcționa corespunzător.
Unul dintre compușii organici din aceste semințe este numit sesamol si a fost asociat cu protejarea ADN-ului de efectele dăunătoare ale radiațiilor. Aceste radiații ar putea proveni din surse accidentale sau din tratamentul cancerului cu chimioterapie si radioterapie. Prin protejarea ADN-ului de mutații dăunătoare ale radiațiilor, semințele de susan pot crește imunitatea si pot reduce șansele de a contracta alte forme de cancer din cauza mutației celulare.
Poate ca beneficiile cele mai notabile ale semințelor de susan sunt efectele sale puternice asupra sănătății orale. Procesul numit „pulling oil”, in care anumite cantități de ulei de semințe de susan se folosește pentru a curăța gura, are un efect puternic antibacterian si astrigent. De asemenea, este strâns asociat cu reducerea prezenței bacteriei Streptococcus, o bacterie comună ce poate provoca dezastru asupra cavităților orale si a altor părți ale corpului.
Așa cum am menționat, semințele de susan conțin niveluri ridicate de zinc, o componentă vitală in formarea colagenului, care întărește țesutul muscular, părul si pielea.
Conținutul mare de proteine contribuie la forța generală, creșterea celulară sănătoasă, mobilitatea, nivelurile de energie si funcția metabolică.
Consumul excesiv de semințe de susan poate provoca iritații in stomac si colon. Ele pot să apară si pe testele de droguri din cauza cantității mici de THC. Asta se întâmplă doar atunci când sunt consumate in cantități foarte mari.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.