Cele mai bune 7 alimente pentru stimularea imunității copiilor

0
Sistem imunitar copii

Sistemul imunitar al corpului este prima linie de apărare împotriva infecțiilor cauzate de microorganisme precum ciuperci, bacterii, paraziți și viruși. Acest sistem este alcătuit din diferite celule, proteine, țesuturi și organe. Produce anticorpi pentru a ucide agenții patogeni invadatori și pentru a ne menține corpul sănătos. De aceea, medicii și experții au subliniat întotdeauna menținerea unui sistem imunitar sănătos.
Cu toate acestea, îngrijorarea cu privire la imunitate a devenit mai importantă și mai relevantă după ce pandemia de coronavirus sau COVID-19 a lovit lumea. Acest focar ne-a învățat că persoanele cu un sistem imunitar puternic și sănătos sunt mai bine echipate pentru a face față atacului Coronavirusului.
👉 Iată cele patru funcții principale ale sistemului imunitar:
Pentru a combate microorganismele cauzatoare de boli.
Identificarea și neutralizarea toxinelor periculoase din mediu, cum ar fi praful, acarienii, germenii etc.
Pentru a lupta și a proteja împotriva celulelor dăunătoare, cum ar fi celulele canceroase.
Pentru a ține evidența germenilor și a ne apăra corpul data viitoare când încearcă să intre.
👉 8 cele mai bune alimente pentru stimularea imunității la copii
1. Fructe
Dacă doriți să oferiți copilului dumneavoastră un sistem imunitar mai bun, apelați cu încredere la fructe. Fructele sunt bogate în antioxidanți, care ajută la creșterea imunității:
Citrice: Grapefruit, portocale, clementine, mandarine, lime și lămâi sunt fructe toate bogate în vitamina C, minunate pentru ca organismul să lupte împotriva infecțiilor.
Afine: Afinele conțin antocianină. Acesta este un antioxidant care ajută la creșterea sistemului imunitar al unei persoane.
Mere: o sursă excelentă de zahăr natural și fibre. Conține quercetin care acționează pentru menținerea imunității.
Pere: Perele au proprietăți antiinflamatorii împreună cu fibrele, potasiul și vitamina C. Ele sunt o sursă excelentă pentru creșterea imunității copilului dumneavoastră.

2. Legume
Acestea sunt câteva dintre legumele importante pe care trebuie să le includeți în dieta copilului dumneavoastră pentru a-i spori imunitatea.
Broccoli: o legumă care conține antioxidanți, are, de asemenea, un profil bogat de vitamine, inclusiv vitamina C. Broccoli este unul dintre cele mai bune alimente pentru creșterea imunității la copii, așa că asigurați-vă că îl adăugați în dieta copilului dumneavoastră.
Legume cu frunze verzi: aceste legume sunt încărcate cu tot ce are nevoie sistemul imunitar sa se mențină puternic, inclusiv vitamina B, potasiu, fier, fibre și multe altele. Face corpul copilului tău mai puternic.
3. Iaurt
Nu se poate nega că probioticele sunt grozave pentru corp. Acestea susțin sistemul digestiv, cresc bacteriile bune și promovează sănătatea generală. Este important să adăugați iaurt în dieta copilului, deoarece este o sursă de vitamina D, calciu, potasiu și alți nutrienți care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar la copii în mod natural.
📌 Iaurtul – un aliment benefic pentru o dieta echilibrata si sanatoasa
4. Nuci și fructe uscate
Fructele uscate, în general, sunt excelente atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cu toate acestea, pentru susținerea imunității trebuie să se sublinieze în mod special nucile și migdalele.
5. Ierburi și condimente
Oamenii subestimează adesea beneficiile condimentelor și cred că sunt folosite doar pentru a adăuga aromă alimentelor. Cu toate acestea, este departe de a fi adevărat. Unele ierburi și condimente pot spori imunitatea și pot pregăti corpul să lupte împotriva infecțiilor.
Curcuma: Conține curcumină, care este un antiviral puternic pentru corpul nostru. O linguriță de curcumă amestecată cu lapte cald de două ori pe zi poate îmbunătăți imunitatea pentru a lupta împotriva infecțiilor virale.
Busuioc: Busuiocul a fost folosit de mult timp pentru ameliorarea simptomelor de răceală, gripă și dureri în gât. Se știe că are capacitatea de a crește celulele „T” din corpul nostru, care ajută în mod natural la combaterea bolilor.
Scorțișoara: Studiile au arătat că scorțișoara are efecte terapeutice asupra corpului nostru. Aceasta include efecte antimicrobiene, antifungice și imunomodulatoare. O cantitate mică de scorțișoară în dieta unui copil poate face minuni pe termen lung.
📌 15 ierburi extraordinare ce au activitate antivirala
6. Kefir
Dacă sunteți în căutarea probioticelor atât de necesare, în afară de iaurt, atunci cu siguranță trebuie să le dați copiilor voștri Kefir. Kefirul îmbunătățește sistemul imunitar al organismului, ajută la digerarea alimentelor, la combaterea celulelor cauzatoare de cancer și la susținerea sănătății oaselor.
7. Carne slabă
Carnea de pasăre și carnea slabă sunt bogate în proteine. Acestea sunt încărcate cu zinc și ajută la evitarea infecțiilor.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.