Top 7 cele mai des folosite plante medicinale – la ce ajută

0

Cereți sfatul medicului dumneavoastră înainte de a începe un tratament Naturist, in special dacă luați medicamente eliberate pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală, deoarece unele pot afecta modul în care funcționează medicamentele.
☘️ Menta
Menta a fost folosită de sute de ani ca remediu pentru sănătate. Uleiul de mentă ar putea ajuta la sindromul intestinului iritabil – o afecțiune pe termen lung care poate provoca crampe, balonări, gaze, diaree și constipație – și poate fi bună și pentru durerile de cap. Sunt necesare mai multe studii pentru a vedea cât de mult ajută și de ce.
☘️ Miere
Acest îndulcitor natural poate funcționa la fel de bine pentru tuse ca medicamentele eliberate fără rețetă. Acest lucru ar putea fi util mai ales pentru copiii care nu au vârsta suficientă pentru a le lua. Dar nu-l dați unui sugar sau unui copil mai mic de 1 an. Există un risc mic, dar grav de otrăvire alimentară care ar putea fi periculos pentru ei. Și, deși este posibil să fi auzit că mierea „locală” poate ajuta la alergii, studiile nu confirmă acest lucru.
☘️ Curcuma
Acest condiment este cunoscut ca fiind capabil să ajute la tratarea mai multor afecțiuni, de la artrită la ficat gras. Există câteva cercetări timpurii care să susțină acest lucru. Alte afirmații, cum ar fi vindecarea ulcerelor și ajutarea la erupțiile cutanate după radiații, nu au dovezi. Dacă îl încercați, nu exagerați: dozele mari pot provoca probleme digestive.

☘️ Ghimbir
Este folosit de mii de ani în medicina asiatică pentru a trata durerile de stomac, diareea și greața, iar studiile arată că funcționează excelent pentru tratarea greței și vărsăturilor. Există unele dovezi că ar putea ajuta și la tratarea crampelor menstruale. Dar nu este neapărat bun pentru toată lumea. Unii oameni se confruntă cu dureri de burtă, arsuri la stomac, diaree și gaze din cauza acestuia și poate afecta modul în care funcționează unele medicamente. Deci, discutați cu medicul dumneavoastră și utilizați-l cu grijă.
☘️ Ceai verde
Această băutură reconfortantă face mai mult decât să te țină treaz și alert. Este o sursă excelentă de antioxidanți puternici care vă pot proteja celulele de daune și vă pot ajuta să luptați împotriva bolilor. Poate chiar să vă scadă riscul de boli de inimă și anumite tipuri de cancer, cum ar fi de piele, sân, plămân și colon.
☘️ Usturoi
Unele studii arată că persoanele care mănâncă mai mult usturoi sunt mai puțin susceptibile de a suferi anumite tipuri de cancer (suplimentele de usturoi nu par să aibă același efect). De asemenea, poate reduce nivelul colesterolului din sânge și al tensiunii arteriale.
☘️ Scorțișoara
Este posibil să fi auzit că poate ajuta la controlul zahărului din sânge pentru persoanele care au prediabet sau diabet. Dacă intenționați să o încercați, fiți atenți: extractele de scorțișoară pot fi dăunătoare pentru ficat în doze mari.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.