7 beneficii CIUDATE ale piperului negru – cum să îl folosești

0

✔️ Calmează o tuse productivă
Combateți o tuse productivă cu o ceașcă cu ceai de piper negru cu miere, un remediu înrădăcinat în medicina populară din New England și medicina tradițională chineză. Piperul stimulează circulația și fluxul de mucus; mierea este un calmant natural al tusei și un antibiotic ușor.
– Puneți 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat și 2 linguri de miere într-o ceașcă. Se umple cu apă clocotită și se infuzează timp de 15 minute. Se strecoară și se bea.
– Un alt remediu neobișnuit pentru tuse: presărați piper negru pe o felie de lămâie. Sugeți lămâia atât timp cât puteți suporta pentru o ușurare rapidă.
✔️ Te ajută sa renunți la fumat
Un studiu din 2013 publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine a constatat că atunci când consumatorii de nicotină au inhalat parfumul uleiului de piper negru, pofta lor a fost redusă. Participanții au raportat o ușoară senzație de arsură în gât, care a imitat senzația de care s-au bucurat atunci când fumează.
– Aplicați o picătură de ulei de piper negru pe o minge de bumbac și inhalați adânc atunci când simțiți nevoia sa vă aprindeți o țigara.
✔️ Eliberează nasul înfundat
Piperul este un decongestionant natural. Conține substanțe chimice care irită membranele din nas, producând mucus mai subțire, astfel încât sinusurile să se poată elibera.
– Adăugați aproximativ cinci picături de ulei de piper negru cu o picătură de ulei de eucalipt în apă clocotită. Mirosiți amestecul cald pentru a elibera sinusurile și pentru a vă calma pasajele nazale.
✔️ Calmează mușchii dureroși
Nu te simți confortabil după un antrenament dur? Relaxați-vă mușchii încordați masându-i cu ulei de piper negru. Uleiul de piper negru este considerat un „ulei de încălzire” deoarece crește circulația și căldura în zona în care este aplicat. Acest lucru va ajuta mușchii încordați.
– Se amestecă două picături de ulei de piper negru cu patru picături de ulei de rozmarin. De asemenea, puteți adăuga două picături de ulei de ghimbir pentru o ușurare suplimentară. Aplicați uleiurile direct pe piele sau amestecați-le cu 30 gr de ceară de jojoba sau ulei de nucă de cocos pentru a crea un parfum de utilizat ori de câte ori mușchii vă sunt încordați.

✔️ Îmbunătățiți digestia
O masă piperată poate fi mai ușoară pentru intestin. Piperul negru ajută digestia prin stimularea secreției de acid clorhidric, un acid gastric care ajută la descompunerea alimentelor, conform whfoods.org.
✔️ Adăugați-l la rutina de îngrijire a pielii
Piperul negru are proprietăți antibacteriene și antioxidante care ajută la promovarea pielii. Piperul crește, de asemenea, în mod natural circulația, ceea ce ajută la aducerea unei călduri blânde pe piele, care deschide porii și permite o curățare mai profundă. Textura piperului funcționează bine ca exfoliant.
✔️ Vindecați o tăietură
Puteti folosi piperul negru ca remediu de casă pentru a opri sângerările tăieturilor mici și a zgârieturilor. Ardeiul are proprietăți antibacteriene și, de asemenea, pare să facă sângele să se coaguleze, oprind sângerarea. Legenda spune că soldații din al doilea război mondial au folosit piper negru pe câmpul de luptă.
The People’s Pharmacy recunoaște că ardeiul negru poate ajuta, dar recomandă aplicarea presiunii ca modalitate principală de a opri sângerarea; în plus, oamenii ar trebui să solicite întotdeauna asistență medicală imediată pentru leziunile grave.
Surse:
whfoods.com;
health.com;
suzannebovenizer.com;
peoplespharmacy.com;
Journal of Alternative and Complementary Medicine.

Niciun comentariu

Nu ratați!