10 Cele mai bune beneficii ale uleiului din semințe de bumbac

0

În timp ce mulți dintre noi folosim ulei de semințe de bumbac în viața de zi cu zi, știm puțin despre numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Aroma asemănătoare nucilor este greu de ratat, iar gustările prăjite în ulei de bumbac au o durată mai mare de valabilitate.
Bumbacul a existat încă din cele mai vechi timpuri și s-a constatat că oamenii din 3500 î.Hr. țeseau bumbacul în pânză. Odată cu trecerea secolelor, s-au efectuat mai multe cercetări pentru a afla cum bumbacul poate fi folosit în alte moduri. S-a constatat că uleiul extras din semințele plantelor de bumbac ar putea fi folosit pentru gătit. Mai multe studii au constatat că uleiul din semințe de bumbac este unul care are destul de multe beneficii pentru sănătate.
👉 Top 10 utilizări ale uleiului din semințe de bumbac
Uleiul din semințe de bumbac se încadrează în categoria uleiurilor vegetale și este destul de popular in diferite bucătarii din întreaga lume.
Iată o privire asupra primelor 10 motive pentru care uleiul de semințe de bumbac este atât de popular:
1. Conține o cantitate mare de antioxidanți, care sunt esențiali pentru o sănătate bună.
2. Este, de asemenea, bogat în vitamina E, care, la fel ca antioxidanții, este importantă în lupta împotriva radicalilor liberi.
3. Uleiul din semințe de bumbac are un conținut scăzut de colesterol, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care doresc să scadă nivelul colesterolului.
4. Acest ulei este excelent pentru prăjire, deoarece este cunoscut pentru a spori aroma alimentelor proaspete, spre deosebire de alte uleiuri.
5. Este considerat mai bun pentru coacere, deoarece nu este la fel de greu ca alte uleiuri.
6. Are o rezistență ridicată la oxidare, ceea ce îl face ideal pentru a fi folosit pentru sosuri de salată.
7. Uleiul din semințe de bumbac este procesat special pentru o gamă largă de aplicații în fabricarea alimentelor și este cunoscut ca fiind un bun substitut pentru untul de cacao în cofetărie.
8. Poate fi folosit în combinație cu alte uleiuri, cum ar fi uleiul de rapiță, uleiul de arahide etc. ca parte a unei diete sănătoase.

9. Textura ușoară a acestui ulei îl face excelent pentru uz cosmetic, făcându-l un ingredient obișnuit în creme, loțiuni etc.
10. Are un gust ușor, neutru, care este iubit de oamenii cărora nu le plac uleiurile cu arome puternice.
👉 Compoziția și valoarea nutrițională a uleiului de semințe de bumbac
Un procent mare din acizii grași polinesaturați prezenți în uleiul de semințe de bumbac este acidul linoleic. Când este comparat cu alte uleiuri și grăsimi care sunt utilizate în mod obișnuit, acidul gras saturat pe care îl conține este de nivel mediu; acest lucru îl face mai stabil decât alte uleiuri care sunt folosite la gătit.
Datorită stabilității sale naturale, uleiul din semințe de bumbac nu conține grăsimi trans.
Conținutul uleiului de semințe de bumbac:
•Acid linoleic: 49 la 58%.
•Acid oleic: 15 la 20 %.
•Acid palmitic: 22 la 26 %.
•Acid behenic și acid lignoceric / acid arahidic: 10%.
Uleiul din semințe de bumbac este bogat în tocoferoli, care sunt o sursă excelentă de vitamina E și sunt antioxidanți naturali, făcându-i benefici pentru sănătatea noastră. După cum sa menționat mai devreme, ajută în lupta împotriva radicalilor liberi. Cu o cantitate de trei ori mai mare de acizi grași nesaturați decât cei saturați, mulți experți în sănătate din întreaga lume susțin că acest ulei este unul sănătos. Se potrivește dietelor pe care le urmăm în această epocă modernă.
Există încă multe dezbateri cu privire la faptul dacă uleiul de semințe de bumbac este la fel de sănătos pe cât pretind mulți oameni. Utilizarea substanțelor chimice în plantațiile de bumbac a ridicat multe îngrijorări cu privire la siguranța utilizării uleiului din semințe de bumbac. Cu toate acestea, pe piața de astăzi, semințele de bumbac organice sunt, de asemenea, disponibile, ceea ce le permite utilizatorilor care îl preferă în comparație cu alte uleiuri să îl folosească în bucătării lor.
Ați folosit ulei din semințe de bumbac? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.