Cum se elimină culoarea părului cu bicarbonat de sodiu?

0
cum sa-ti decolorezi parul cu bicarbonat de sodiu

Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu despre bicarbonatul de sodiu este că este un ingredient excelent pentru spălarea părului. Nu numai că ajută la îndepărtarea murdăriei, dar ajută și la accelerarea decolorării vopselei. Urmați pașii de mai jos pentru a îndepărta culoarea părului folosind bicarbonat de sodiu:
✔️ Vei avea nevoie de:
•Șampon anti-mătreață
•1 lingură Bicarbonat de sodiu
•Balsam
•Bol din plastic
•Lingură pentru amestecare
Pasul 1
Spălați-vă părul cu un șampon anti-mătreață. Aceste șampoane sunt mai puternice și vor porni decolorarea părului.
Pasul 2
Într-un castron, amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură din același șampon anti-mătreață. Amestecați cu o lingură până obțineți un amestec bine combinat.
Pasul 3
Masați acest amestec pe păr și lăsați-l să acționeze 5-10 minute.
Pasul 4
Clătiți amestecul. Aici intervine balsamul, deoarece părul tău va începe să se simtă puțin uscat.
Pasul 5
Aplicați balsamul pe păr și lăsați-l să acționeze în jur de 15 minute înainte de a-l clăti.
Folosirea metodei cu bicarbonat de sodiu poate accelera procesul de estompare și poate ajuta la eliminarea culorii mai devreme. Cea mai bună parte este că nu va trebui să vă ardeți părul cu decoloranți doar pentru a scăpa de culoare. Ca să nu mai vorbim, este și mai ieftin. Cu toate acestea, dacă nu doriți să vă puneți bicarbonat de sodiu în păr, citiți mai departe pentru a găsi alte metode care pot ajuta la îndepărtarea culorii părului.

👉 Alte modalități de îndepărtare a vopselei de păr
1. Decolorant
Aceasta este cea mai comună metodă utilizată pentru îndepărtarea culorii părului și, de asemenea, cea mai dură. Deoarece vă poate deteriora părul, cel mai bine este să optați pentru această metodă doar în ultimă instanță, dacă nu ați obținut rezultatul dorit cu alte metode. Decolorarea părului deschis poate provoca daune grave acestuia. Prin urmare, decolorarea este eficientă atunci când trebuie să îndepărtați culoarea permanentă a părului.
2. Șampon anti-mătreață
Dacă nu știați deja, un șampon anti-mătreață este o opțiune excelentă atunci când doriți să îndepărtați culoarea părului. Funcționează bine pe culoarea semipermanentă, dar va trebui să vă spălați de câteva ori înainte de a vedea rezultatele. Este important să folosiți întotdeauna un balsam atunci când utilizați această metodă, deoarece un șampon anti-mătreață vă poate face părul destul de uscat.
3. Tratamentul cu vitamina C
Această metodă funcționează bine pe culoarea semipermanentă a părului. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați comprimate efervescente de vitamina C și șampon. Veți avea nevoie de 1 sau 2 comprimate de câte 1.000 mg fiecare. De asemenea, puteți utiliza 1 sau 2 grame de pulbere de vitamina C, dar comprimatele funcționează mai bine. Amestecați comprimatele zdrobite cu șampon și aplicați pe păr, asigurându-vă că acoperiți fiecare fir. Lăsați-l să acționeze cel mult 20 de minute și apoi clătiți.
4. Săruri de baie
Da, puteți utiliza săruri de baie care conțin bicarbonat de sodiu și săruri Epsom pentru a elimina culoarea părului nedorită. Este minunat pentru vopselele de păr semipermanente. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați sărurile de baie și apoi să vă înmuiați părul în apă. Lăsați-l să acționeze cât mai mult timp posibil. Dacă părul tău are mult pigment, vei vedea de fapt culoarea care se scurge. Acesta este un mod ușor și accesibil de a îndepărta culoarea părului pe care nu o doriți.
👉 Câteva sfaturi
•Prima spălare nu va elimina complet culoarea din păr. În multe cazuri, sunt necesare câteva spălări pentru a vă asigura că nu există nicio urmă de culoare a părului. Pentru îndepărtarea mai eficientă a culorii semipermanente a părului, utilizați apă cât de fierbinte puteți tolera. Vă va face părul puțin uscat, dar balsamul vă va ajuta să preveniți acest lucru și vă va face părul moale și neted.
•Cu cât îndepărtați mai repede culoarea părului, cu atât mai bine. Experții recomandă îndepărtarea culorii din păr în termen de trei zile de la colorare, deoarece culoarea nu s-ar fi instalat încă.
•Folosiți întotdeauna un balsam atunci când utilizați produse pentru îndepărtarea culorii părului. După cum sa menționat mai devreme, un balsam  vă împiedică părul să devină uscat și fragil  din cauza apei calde și, în schimb, îl face moale. De asemenea, vă protejează părul împotriva deteriorării.
•Când îndepărtați culoarea părului cu bicarbonat de sodiu sau orice alt produs, cel mai bine este să vă lăsați părul netratat pentru o vreme. Utilizarea unui alt tratament prea devreme vă poate deteriora părul. Experții recomandă să așteptați cel puțin trei zile înainte de a utiliza orice alt tratament pentru păr.
A scăpa de culoarea părului nedorită nu mai este o problemă majoră. Când aveți bicarbonat de sodiu, o puteți face cu ușurință fără a fi nevoie să mergeți la un salon.
Ați încercat vreuna dintre aceste metode pentru a îndepărta culoarea părului? Cum te-a ajutat? Spune-ne comentând în secțiunea de mai jos.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.