Ulei de tămâie – un dar de la Dumnezeu – luptă împotriva celor mai necruțătoare boli și ne redă sănătatea

0

Tamaia este o planta originara din Africa Tropicala si Arabia, folosita de foarte mult timp in scopuri terapeutice. Resina gumanta aromatica extrasa din tulpina arbustului (gumirezina) este utilizata pentru scopuri medicinale. Considerata de foarte mult timp drept un dar regesc, tamaia are o mare putere de vindecare. Fumul si boabele de tamaie trateaza bolile de nervi, raceala si alunga ingrijorarile sufletesti.
Cel mai eficient mod de a beneficia de puterea vindecatoare a acestei plante sfinte este prin utilizarea uleiului de tamaie. Acesta este extras din arborii de tamaie, a caror denumire stiintifica este Boswellia Carteri.
Acest ulei este un adevarat elixir, care contine antioxidanti ce ajuta la distrugerea celulelor canceroase asociate cu cancerul ovarian, cerebral, mamar, colon, gastric, pancreatic si de prostata. Puterea sa de a lupta impotriva cancerului este sustinuta de rezultatul unui studiu realizat de Universitatea din Leicester, Marea Britanie, care a demonstrat ca Akba (acid acetil-11-ceto-beta-boswellic), un compus chimic din resina, distruge celulele canceroase, fara a afecta celulele sanatoase.
„Cancerul apare atunci cand ADN-ul este afectat. Se pare ca tamaia are functia de a reseta, inchizand nucleul ce modifica acele coduri ADN” afirma imunologul Mahmoud Suhail, care recomanda tamaia in tratarea multor forme de cancer.

Alte beneficii ale uleiului de tamaie:
Uleiul de tamaie are o multime de proprietati benefice pentru sanatate, inclusiv:
Calmeaza durerea: Uleiul de tamaie poate ajuta la ameliorarea durerii asociate cu artrita, dureri de cap, dureri de gat si dureri musculare.
Imbunatateste respiratia: Uleiul de tamaie poate ajuta la deschiderea cailor respiratorii si la imbunatatirea respiratiei in caz de raceala, gripa sau astm.
Este antiinflamator: Uleiul de tamaie poate ajuta la reducerea inflamatiei in organism, ceea ce poate ajuta la prevenirea si ameliorarea simptomelor diferitelor afectiuni, cum ar fi artrita si astmul.
Are efect antibacterian si antifungic: Uleiul de tamaie poate ajuta la uciderea bacteriilor si a fungilor, putand fi folosit pentru a preveni si trata infectiile pielii.
Este calmant: Uleiul de tamaie poate avea efecte calmante asupra sistemului nervos si poate ajuta la reducerea stresului si la imbunatatirea calitatii somnului.
Are efect antioxidant: Uleiul de tamaie contine antioxidanti care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi daunatori si poate ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii.

Niciun comentariu

Nu ratați!