Cum ne afecteaza emotiile negative si bolile asociate acestora

0

Sentimentele negative pot conduce la numeroase afectiuni. Corpul fizic si functionarea organelor sunt direct legate de emotiile noastre.
Boala este direct legata de emotiile noastre
Boala provine adesea din faptul ca nu ne ocupam in mod corespunzator de emotiile noastre. Mintea si corpul nostru se afla intr-o relatie simbolica si nu pot fi despartite sau tratate separat. De aceea, tot ceea ce se intampla in planul mental are efect in planul fizic si invers.
Astfel, corpul nostru percepe gandurile pe care le avem si le transpune la nivel fizic, sub forma de trairi emotionale. Modul in care vom reactiona, pozitiv sau negativ, va depinde de natura emotiilor pe care le traim.
Frica – persoanele care simt frica sunt tensionate, lipsite de curaj si simt o vulnerabilitate interioara, sunt focalizate mai degraba pe asteptarile celorlalti decat pe ale lor, simt ca nu se pot baza aproape pe nimeni si nimic. Frica neprelucrata se manifesta la nivelul stomacului si al rinichilor, zona lombara, uneori si la nivelul gatului daca are o legatura cu ceva ce vrem sa spunem.
Neiertarea – acest sentiment slabeste sistemul imunitar si aduce boala in general in intregul organism, insa partea cea mai afectata este inima.
Furia – atunci cand descarcarea emotionala este reprimata sau exagerata, furia se manifesta adesea la nivelul ficatului, in special daca are legatura cu critica celorlalti. Se mai poate manifesta la nivelul capului, cefei si picioarelor daca are legatura cu neacceptarea, la nivelul stomacului daca are legatura cu neputinta, la nivelul mijlocului (spatelui) daca are legatura cu lipsa de flexibilitate sau poate cauza chiar si infectii in corp.
Nesiguranta – aceasta emotie se manifesta la nivelul stomacului, genunchilor, gleznelor, coloanei vertebrale, umerilor, gatului.
Rusinea – afecteaza pielea, stomacul, picioarele si coloana vertebrala.

Fiecare chakra coordoneaza sanatatea si buna functionare a organelor de la nivelul ei, adica din zona corpului in care se afla chakra.
Avem 7 centre energetice (chakre)
Chakra Radacina (rosu)
Prima chakra se refera la senzatia de pamant, stabila si inzestrata cu supravietuirea de baza. Cand aveti sentimente de teama si incertitudine, aceasta poate provoca un blocaj.
Chakra Scalara (portocaliu)
A doua chakra ne guverneaza sexualitatea, intimitatea si creativitatea. Blocajul acestei chakre poate afecta sistemul reproducator, ciclurilor menstruale sau fertilitatea.
Chakra plexului solar (galben)
A treia chakra este despre increderea in sine, stima de sine si sentimentele de furie. Cand aveti aceasta chakra blocata va simtiti slabi si nesiguri si este posibil sa aveti probleme digestive.
Chakra inimii (verde)
A patra chakra este despre prietenie si compasiune. Guverneaza inuitia si dragostea. Cand aveti aceasta chakra blocata puteti simti durere in piept si san. Ati auzit vreodata ca o persoana “a murit de inima rea”?
Chakra gatului (albastru)
A cincea chakra este legata de exprimare. Cand sunteti prea timid sau nu spuneti ce simtiti, este posibil sa aveti probleme cu gatul si tiroida.
Chakra fruntii sau al treilea ochi (indigo)
A sasea chakra este legata de natura noastra intuitiva. Cand meditati, va concentrati la aceasta chakra inchizand ochii si concentrandu-va asupra acestei zone. Este legata de glanda pitulara, ochi, cap si creier. Cand aveti un blocaj la aceasta chakra nu va puteti asculta intuitia.
Chakra coroanei (violet)
A saptea chakra este despre intelepciune. Chakra coroanei este conectata la glanda pineala si creierul superior. Cand aceasta chakra este blocata, s-ar putea sa te simti sceptic, cinic, apatic si mult mai conectat la lumea materiala decat de cea spirituala.
Sursa: https://ozgarcia.com/chakra-emotion-physical-health/

Niciun comentariu

Nu ratați!