Cum scăpăm de stres? Tehnici simple și sfaturi

0

Relaxați-vă! E bine pentru sănătate și durează mai puțin decât credeți! Vă vom prezenta câteva modalități cu care puteți depăși o perioadă stresantă din viață.
Meditația.
Câteva minute de practică pe zi pot ajuta la ușurarea anxietății. „Cercetările sugerează că meditația zilnică poate modifica căile nervoase ale creierului, făcându-vă mai rezistenți la stres”, spune doctorul psiholog Robbie Maller Hartman din Chicago.
E simplu. Stați cu spatele drept, cu ambele picioare pe podea. Închideți ochii. Concentrați-vă atenția asupra recitării (cu voce tare sau în gând) a unei propoziții pozitive, cum ar fi „Mă simt în pace” sau „Iubesc”. Puneți mâna pe burtă pentru a sincroniza vorbirea cu respirația. Gândurile vor dispărea ca norii. 🙂
Respirați profund.
Luați o pauză de 5 minute și concentrați-vă asupra respirației. Stați cu spatele drept, cu ochii închiși. Respirația profundă contracarează efectele stresului prin încetinirea ritmului cardiac și scăderea tensiunii arteriale, spune doctorul psiholog Judith Tutin.
Socializați.
Socializarea este unul dintre cele mai bune instrumente pentru gestionarea stresului. Discutați cu prietenii față în față sau cel puțin la telefon. Distribuiți gânduri sau starea de spirit pe o rețea de socializare. Puteți obține o perspectivă nouă, menținând în același timp o conexiune puternică.
Râdeți.
O porție de râs cu poftă nu doar ușurează stresul la nivelul mental ci reduce și cortizolul, hormonul de stres al organismului, și stimulează substanțele chimice din creier numite endorfine, care va ajuta starea de spirit.

Ascultați muzică.
Cercetările arată că ascultarea muzicii liniștitoare poate reduce tensiunea arterială, ritmul cardiac și anxietatea. „Creați o listă de melodii sau sunete naturale (oceanul, un pârâu curgând, ciripitul păsărelelor) și permiteți minții dumneavoastră să se concentreze asupra diferitelor melodii, instrumente sau cântăreți” spune psihologul Benninger.
Deplasați-vă.
Nu trebuie să alergi ca să treci peste o anumită stare, e suficientă o plimbare prin parc sau orice formă de exercițiu fizic, inclusiv yoga, o tură cu bicicleta sau o plimbare în jurul blocului. Toate aceste lucruri pot ușura depresia și anxietatea, ajutând creierul să elibereze substanțe chimice bune ce împiedică stresul.
Fiți recunoscători.
Păstrați un jurnal pentru a vă ajuta să vă amintiți toate lucrurile bune din viața voastră! „Fiind recunoscători pentru binecuvântările din viața dumneavoastră, anulează gândurile și grijile negative”, spune Joni Emmerling. Utilizați acest jurnal pentru a savura experiențele bune precum zâmbetul unui copil, o zi plină de soare sau o sănătate bună. Când începeți să vă simțiți stresat(ă), dați-vă câteva momente de analizare a lucrurilor importante în viață.

Niciun comentariu

Nu ratați!