Feng shui – tehnici antice chinezesti prin care echilibram energiile din jurul nostru

1

Feng shui este o arta si o stiinta antica, dezvoltata de peste 6000 de ani in China. Este un complex de cunostinte care ne invata cum sa echilibram energiile in orice spatiu dat – fie ca este vorba de o casa, de birou sau gradina – pentru a asigura pozitivitatea si norocul persoanelor care il locuiesc.
Din moment ce norocul vine in multe feluri, cum ar fi o sanatate mai buna, o cariera de succes sau o viata plina de dragoste, feng shui are sfaturi detaliate pentru aproape orice domeniu din viata ta. Acesta se bazeaza pe viziunea si intelegerea taoista a naturii, in special pe ideea ca pamantul este viu si plin cu energie.
“Feng” inseamna vant si “shui” inseamna apa. In cultura chineza, vantul si apa sunt asociate cu o buna stare de sanatate, astfel incat feng shui-ul bun a ajus sa insemne viata armonioasa.
Teoria taoista a lui yin si yang este esentiala pentru feng-shui. Ea ne ajuta sa examinam echilibrul feminin (Yin) si masculin (Yang) in viata noastra pentru a mentine un flux bun.
Daca sunteti intr-o relatie stabila pe care doriti sa o pastrati, evitati sa puneti flori, o fotografie sau un tablou care ilusteaza imagini cu ape, fantani decorative, oglinda, uscator de rufe, baia sau toaleta in coltul dragostei. Pentru a identifica pozitionarea coltului dragostei puteti utiliza o harta bagua. Uneori nu puteti schimba pozitionarea baii in casa, insa exista „remedii“ precum usa cu oglinda care nu permite energiei sa patrunda. Daca nu sunteti intr-o relatie, plasarea unui simbol de apa in aceasta zona este considerata a fi o modalitate buna de a atrage iubirea in viata voastra. Nu uitati sa indepartati simbolul pentru a pastra relatia in armonie.
Este atat de importanta intrarea in casa. Cand este atractiva si aranjata, vei observa ca oportunitatile „iti bat” la usa. Asigura-te ca soneria functioneaza astfel incat sa auzi „oportunitatile” cand te cauta. De asemenea, numarul pe usa trebuie sa fie foarte vizibil astfel incat energia pozitiva sa te poata gasi.
In feng shui aragazul reprezinta abundenta. Asigura-te ca este curat si ca folosesti toate ochiurile, acesta reprezentand mai multe canale deschise oportunitatilor.

Exista  4 mari distrugatori ai energiei Chi. Daca aveti vreunul dintre acestia in casa, ii puteti echilibra prin cristale, oglinzi si plante:
O scara in fata usii principale;
un coridor foarte lung, care duce catre un dormitor (o linie dreapta de chi poate fi distrugatoare pentru cel care foloseste dormitorul);
 Grinzi deasupra patului;  
O linie dreapta de chi care duce de la usa din fata la usa din spate, ceea ce poate cauza pierderi si oportunitati ratate.
Pisicile si cainii din apartament sau din casa se considera “obiecte care activeaza,” pentru ca ele se misca tot timpul, si atunci pot “misca” si energia, fie ea buna sau rea. Cainii si pisicile purifica spatiul. Acelasi rol il au si cristalele.
Alegeti culori neutre in dormitor, evitand peretii albi sau nuantele luminoase. De asemenea, este recomandat sa stati departe de oglinzi mari (mai ales daca oglindesc patul), picturi si obiecte grele deasupra patului, fotografii sau tablouri cu oameni singuri si obiecte proeminente. Intrebati-va mereu ce va sugereaza obiectele din jurul vostru. Va imbogatesc sau va otravesc starea de spirit?
In feng shui apa reprezinta doua lucruri: bani si emotii. In ambele cazuri este vorba despre circulatie. Iar daca iti curge apa la chiuveta sau prin tavan iti picura apa in casa, fa tot posibilul sa rezolvi problema. Cand repari ceva in casa ta, repari ceva in viata ta. Nu ti-ai dori ca banii sa se scurga din viata ta, nu?

Sursa: https://www.thespruce.com/what-is-feng-shui-1275060

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.