Ghid pentru meditația supremă Merkaba – cum se practică și ce beneficii aduce corpului și spiritului

0

Meditația Merkaba este o modalitate excelentă de a te umple cu energie prin aducerea la viață a câmpurilor energetice care vin din interior și te înconjoară. Cuvântul „Merkaba” poate suna ciudat pentru mulți dintre noi, dar este o tehnică populară pentru a vă stimula la maximum capacitățile.
În acest articol, înțelegem despre ce este această tehnică meditativă, cum să o exersăm urmând succesiunea corectă de pași, numeroasele sale beneficii și multe altele. Deci, hai să începem!
👉 Care este semnificația Merkaba?
Un nume atât de neobișnuit, nu? Să-l defalcăm și să ne dăm seama. Să împărțim cuvântul Merkaba în trei părți – Mer-Ka-Ba. Cuvântul este de origine egipteană.
Similar cu mumiile egiptene, Merkaba este intrigant și stratificat. Pentru a spune simplu, „Mer” înseamnă o lumină care se rotește în sine, „Ka” înseamnă spirit, iar „Ba” înseamnă corpul fizic.
Merkaba este modelul primordial al existenței. Este menționat în Biblie ca o energie ascendentă. În Egiptul antic, Mer-Ka-Ba era considerat trei cuvinte separate. Merkaba trebuie să fie activată prin meditație și asta vom învăța aici prin meditația Merkaba.
👉 Ce este meditația Merkaba?
Energia îți înconjoară corpul. Câmpurile energetice, de fapt, și ele iau forma unor forme geometrice. Câmpurile energetice provin din interiorul corpului tău și îl înconjoară. Ele se rotesc în jurul corpului tău la viteze mari.
Dar, din păcate, rotația de mare viteză a încetinit pentru mulți dintre noi, iar pentru unii s-a oprit complet din cauza presiunilor din viața de zi cu zi care v-au poluat mintea, corpul și spiritul.
Dacă câmpurile tale de energie devin inactive sau blocate, atunci acesta este motiv de îngrijorare. Nu te vei simți pe deplin împlinit în viață și vei pierde micile bucurii ale vieții. Meditația Merkaba vă ajută să vă reîncărcați câmpurile energetice și să vă simțiți împlinit.
Meditația Merkaba implică tipare de respirație, modificări ale minții, corpului și inimii și modificarea percepției. Este o călătorie spre iluminare.
Se spune că Merkaba este prezent la baza coloanei vertebrale, afectând energia Kundalini prezentă în apropiere. Meditația Merkaba facilitează creșterea și răspândirea energiei Kundalini în corp prin deblocarea canalelor și curățarea chakrelor.
Meditația Merkaba aliniază câmpurile energetice ale corpului tău și permite mișcarea mai ușoară a energiei. Meditația te ridică la o conștiință superioară și te duce dincolo de limitările vieții de zi cu zi.
Este o tehnică avansată de meditație și se recomandă să fie studiată și practicată cu atenție sub un ghid certificat.
Aruncă o privire la procedura sa de mai jos:
👉 Cum să practici meditația Merkaba
1. Prima respirație
Inspiră și deschide-ți inima pentru a simți dragoste pentru tot ce înseamnă viață. Vizualizați o lumină albă strălucitoare care vă înconjoară corpul. În timp ce inspirați, puneți ușor degetul mare pe primul deget și despărțiți celelalte degete. Țineți palma în sus.
Respirația trebuie făcută într-o manieră yoghină. Inspirați prin ambele nări, mai întâi din stomac, apoi din diafragmă și apoi din piept.
Expirați cu abdomenul tras și ridicați-l în timp ce expirați. Ține-ți pieptul ferm. Relaxeaza-te dupa expirație.
Păstrați-vă modelul de respirație ritmic. Numărați 7 secunde în timp ce inspirați și faceți același lucru în timp ce expirați.
Mișcați-vă ușor globii oculari unul spre celălalt în timp ce expirați și apoi priviți ușor în sus. Veți simți o senzație de furnicături între ochi. Uită-te în jos după asta – vei simți o încărcare care ți se întinde pe coloana vertebrală.
2. A doua respirație
Pe măsură ce simțiți energia care coboară pe coloana vertebrală, schimbați mudra. Unește degetul mare și al doilea deget. Inspirați și expirați în același mod în care ați făcut-o la prima respirație.
3. A treia respirație
Schimbă mudra. Mutați degetul mare pe al treilea deget și respirați în același mod ca și la prima respirație.
4. A patra respirație
Unește degetul mare și degetul mic în a patra respirație. Inspirați și expirați în același mod în care ați făcut-o la prima respirație.

5. A cincea respirație
Aduceți înapoi degetul mare la primul deget și respirați la fel ca și la prima respirație.
6. A șasea respirație
Repetați a doua respirație și mudra.
Primele șase respirații vă echilibrează polaritățile și vă curăță sistemul electric. Următoarele șapte respirații sunt a doua parte.
7. A șaptea respirație
A șaptea respirație începe cu un nou stil de respirație. Simțiți dragostea din inima voastră și inspirați. Vizualizați un tub care merge de deasupra capului până în jos sub picioare.
Simțiți o energie mișcându-se din partea de sus a tubului spre buric și aceeași mișcare în sus din partea de jos a tubului spre cap. Pe măsură ce inhalați, cele două puncte se întâlnesc și se extind.
Împreunați degetul mare, primul și al doilea deget și ține palmele sus. Inspirați și expirați adânc într-o manieră ritmică yoghină, fără a vă ține respirația în niciun moment.
8. A opta respirație
Inspirați în mod natural, în timp ce plămânii tăi se golesc singuri în expirația anterioară. Energia de la buricul tău continuă să crească în dimensiune. Pe măsură ce expirați, energia atinge dimensiunea maximă.
Menține modelul de respirație ritmic cu aceeași mudră de mână.
9. A noua respirație
Pe măsură ce inhalați și expirați într-un model de respirație similar și aceeași mudră, energia se concentrează în regiunea buricului, deoarece nu poate crește mai mult.
Odată cu inspirația și expirația, energia devine din ce în ce mai strălucitoare. Menține modelul de respirație ritmic cu aceeași mudră de mână.
10. A zecea respirație
Pe măsură ce inhalați, energia pranică devine mai strălucitoare, atinge limita maximă și devine o minge orbitoare de lumină albă. Pe măsură ce expirați, faceți o mică gaură cu buzele și suflați aer cu presiune.
Pe măsură ce expirați, sfera albă se extinde prin vârful degetelor și vă cuprinde corpul într-o sferă de lumină albă. Menține modelul de respirație ritmic cu aceeași mudră de mână.
11. A unsprezecea respirație
Relaxați-vă și respirați ritmic cu aceeași mudră. Simțiți cum energia curge de sus și de jos, se întâlnește la buric și se extinde pe o sferă mai mare.
12. A douăsprezecea respirație
Relaxați-vă și respirați ritmic cu aceeași mudră. Simțiți cum energia curge de sus și de jos, se întâlnește la buric și se extinde pe o sferă mai mare.
13. A treisprezecea respirație
Relaxați-vă și respirați ritmic cu aceeași mudră. Simțiți cum energia curge de sus și de jos, se întâlnește la buric și se extinde pe o sferă mai mare. Această respirație stabilizează câmpul energetic.
14. A paisprezecea respirație
Simțiți dragostea din inima voastră și inspirați. Pe măsură ce faceți asta, mutați punctul de întâlnire original al energiei de la buric la stern. Sfera mare mai strălucitoare care conține câmpul original se deplasează de-a lungul sternului în tubul de energie.
Schimbați-vă mudra punând palma stângă pe palma dreaptă pentru bărbați și invers pentru femei. Respirați ritmic și confortabil. Concentrează-te pe fluxul energetic din corpul tău care se întâlnește la stern și se extinde. Simțiți respirația, fluxul de energie și conexiunea cu viața.
Ultimele trei respirații sunt cruciale. Fă asta doar atunci când te conectezi cu sinele tău superior.
15. A cincisprezecea respirație
Umple-ți inima de dragoste și devino conștient de cele trei tetraedre suprapuse unul altuia. Un tetraedru nu se mișcă de obicei și este fixat în corp.
Unul este bărbat și este electric. Reprezintă mintea umană. Acest tetraedru se rotește în sens invers acelor de ceasornic.
Al treilea tetraedru este unul feminin magnetic care se rotește în sensul acelor de ceasornic și reprezintă emoțiile umane.
Țineți mâinile încrucișate și inspirați, gândindu-vă în minte că cele două tetraedre mobile ar trebui să se rotească cu viteze egale.
Depărtați buzele și expirați. Vizualizați tetraedrele care se rotesc în direcții opuse cu viteză egală. Experiența lui Merkaba începe de aici încolo.
16. A șaisprezecea respirație
Păstrând aceleași mudra cu brațele încrucișate, inspirați. Și pe măsură ce expirați pe gură, similar cu cea de-a cincisprezecea respirație, puteți simți viteza tetraedrelor dublandu-se și formează un disc în jurul corpului tău la baza coloanei vertebrale. Discul este clătinat și are nevoie de stabilitate.
17. A șaptesprezecea respirație
Păstrând aceeași mudră și simțind dragoste necondiționată pentru viață, inspiră, spunându-ți minții să mărească Merkaba la nouă zecimi din viteza luminii. Expiră pe gură în același mod ca și a cincisprezecea respirație.
Inspirați și expirați într-un mod echilibrat și yoghin. Expirați cu forță și stabilizați-vă Merkaba.
18. A optsprezecea respirație
Vei primi a optsprezecea respirație de la sinele tău superior. Te va duce cu viteza luminii într-o altă lume pentru un timp.
👉 Beneficiile meditației Merkaba
– Meditația Merkaba îți extinde conștientizarea și îți ridică conștiința.
– Te ajută să experimentezi posibilitățile infinite ale ființei tale.
– Merkaba crește aspectele intuitive și receptive ale minții tale.
– Îți echilibrează mintea și ameliorează stresul.
– Merkaba îți vindecă ființa și te ajută să ai un contact mai profund cu sinele tău superior.
– Îți crește energia și permite o conexiune mai puternică cu viața.

Niciun comentariu

Nu ratați!