7 beneficii pentru sănătate ale sării Epsom care te vor surprinde + utilizări în gospodărie

0

De la tratarea durerilor de picioare după o zi lungă de muncă până la o pedichiură liniștitoare, beneficiile sării Epsom sunt numeroase. Sarea Epsom (sau epsonatul) este folosită în diverse scopuri. Ameliorează stresul instantaneu, combate în mod eficient durerile și uscăciunea picioarelor și ameliorează tot felul de dureri. Este folosită in multe tratamente de înfrumusețare pentru beneficiile pe care le oferă. Prin urmare, poate fi numită vedeta spa-ului.
Ce este sarea Epsom?
Din punct de vedere chimic, sarea Epsom este sulfat de magneziu, care se descompune în apă pentru a da ioni de magneziu și sulfat. Acești ioni de magneziu trec prin straturile pielii și intră direct în sânge și se pun pe treabă.
Deci, cum funcționează această sare „magică”?
Sarea Epsom este bogată în ioni de magneziu. Când sarea intră în contact cu pielea ta, ionii trec prin mai multe straturi dermice și ajung în sânge. În acest fel, nu există nicio implicare a tractului gastrointestinal.
Din cauza acestei mișcări transdermice a magneziului, sarea Epsom este utilizată în medicină pentru a vindeca hipomagnezemia (niveluri scăzute de magneziu).
Care sunt beneficiile utilizării sării Epsom?
1. Ameliorează stresul și îți ușurează corpul
Deoarece pielea ta absoarbe cu ușurință magneziul, restabilește echilibrul electrolitic în celule. Această schimbare a echilibrului are un efect direct asupra mușchilor, creierului și, prin urmare, a hormonilor.
Acești hormoni ar putea avea o varietate de funcții, cum ar fi captarea radicalilor liberi, activarea canalelor ionice etc. Una peste alta, sarea Epsom și apa fierbinte sunt o potrivire făcută în rai!
Recomandare
Adăugați aproximativ două cești de sare Epsom în baia cu apă fierbinte de două sau trei ori pe săptămână și vedeți schimbarea.
2. Ameliorează durerile de picioare, mușchii încordați și vânătăile
Nimic nu funcționează mai bine decât o înmuiere relaxantă a picioarelor în apă fierbinte cu sare Epsom dacă aveți dureri de picioare, tracțiune musculară sau vânătăi.
Magneziul acționează asupra celulelor musculare pentru a restabili nivelul. Acest impuls aduce un efect liniștitor împreună cu vindecarea.
Recomandare
Scufundați-vă picioarele într-o cadă cu apă fierbinte și adăugați 50 de grame/litru de sare Epsom. Stai 30-40 de minute.
S-ar putea să nu fie recomandabil să vă scufundați picioarele în apă sărată dacă aveți răni sau vezicule din cauza nivelului ridicat de zahăr (legat de diabet). Consultați-vă medicul înainte de a utiliza sarea epsom.
3. Este un laxativ excelent
Dacă aveți probleme cu somnul din cauza crampelor stomacale și nu aveți scaune de peste o zi, încercați sarea epsom. Când este luată intern, sarea Epsom acționează asupra mușchilor pentru a calma crampele.
Mărește conținutul de apă din intestine și elimină deșeurile de colon prin declanșarea enzimelor digestive și a neurotransmițătorilor atunci când sunt luate în cantități potrivite.
Recomandare
Adăugați o linguriță de sare Epsom într-un pahar cu apă împreună cu niște lămâie pentru cele mai bune rezultate. O baie de apă fierbinte cu sare Epsom va ajuta, de asemenea, la vindecarea constipației.
4. Ajută la îndepărtarea așchiilor și tratează ciuperca și inflamația unghiilor de la picioare
Nivelurile sănătoase de magneziu din organism pot lupta eficient împotriva inflamației ca urmare a rănilor, infecțiilor, stresului sau alergiilor.
Recomandare
Înmuiați zona afectată în apă fierbinte cu sare Epsom timp de aproximativ 30 de minute, de trei ori pe săptămână, pentru a scăpa de infecție sau inflamație.
5. Întărește părul și crește volumul
Pentru a elimina excesul de ulei care face părul să arate plat și încărcat, utilizați această sare împreună cu produsele pentru păr. Oferă părului tău volum și strălucire. De asemenea, poate controla încrețirea și tocirea părului uscat și deteriorat.
Cu toate acestea, rețineți că magneziul din sarea Epsom poate reacționa cu pigmenții dacă părul este vopsit. Spălarea părului vopsit cu sare Epsom poate duce la estomparea culorii.
Recomandare
Adăugați proporții egale de balsam de păr și sare Epsom (trei lingurițe din fiecare) într-un castron. Se amestecă bine și se aplică de la scalp până la vârfuri. Se lasă să acționeze aproximativ 2 minute si se spală cu apa rece.
6. Exfoliază și repară pielea
Când sunt aplicați local, ionii de magneziu interacționează cu apa și hidratează pielea. Potrivit unui studiu realizat de voluntari în 2005, rugozitatea și inflamația pielii s-au redus semnificativ atunci când apa de mare bogată în magneziu a fost folosită pentru scăldat și curățare.
Sarea Epsom îți exfoliază temeinic pielea și scapă de petele de piele moarte acumulate, punctele negre, bronzul și tăieturile sau infecțiile care dau naștere la inflamație.

7. Reglează producția de insulină și diabetul
Persoanele cu diabet au tendința de a pierde magneziu în urină. Nivelurile scăzute de magneziu fac țesuturile insensibile la insulina din jurul lor. De asemenea, celulele nu reușesc să transporte glucoza la locurile unde este produsă insulina în absența magneziului și a sulfatului.
Din cauza acestor complicații, glucoza rămâne în sânge fără a fi metabolizată de insulină – agravând situația pentru o persoană cu diabet.
Sarea Epsom furnizează atât magneziu, cât și sulfat din abundență pentru a rezolva astfel de probleme. Cu toate acestea, doza și modul de aport sunt cruciale. Consultați-vă medicul înainte de a utiliza sare Epsom în acest scop.
Pe lângă faptul că vă îmbunătățește sănătatea, sarea Epsom servește mai multor scopuri în grădina și în toaletele dumneavoastră.
Sarea Epsom – Instrumentul de depanare la îndemână
O sursă bogată de magneziu și sulfat, sarea Epsom crește fertilitatea solurilor și accelerează creșterea plantelor.
Mașini de spălat înfundate? Umpleți mașina de spălat cu apă fierbinte și adăugați puțină sare Epsom. Rulați ciclul complet de spălare pentru a scăpa de detergent și de acumularea de calcar din apă tare.
Presărați puțină sare Epsom în grădina dvs. și la punctele de intrare pentru a ține la distanță dăunătorii din grădină.
V-ați săturat să curățați gresia murdară din baie? Amestecați cantități egale de sare Epsom și detergent și utilizați-l ca exfoliant pentru plăci strălucitoare.
Sarea Epsom, atunci când este stropită pe gazon, lasă iarba proaspătă și verde, oferind hrana necesară solului.
Mașina ta este blocată în straturile de gheață din alee? Presărați cu generozitate sare Epsom și urmăriți cum funcționează!
Sarea Epsom este unul dintre cele mai ieftine deodorante. Pune câteva cristale în pantofii tăi pentru a înlătura mirosul acumulat.
Povestea de succes a sării Epsom
Sulfatul de magneziu și-a primit numele de la un orășel din Anglia, Epsom, din Surrey, unde a fost descoperit. Un păstor local de vaci care trecea prin Epsom a trecut printr-un bazin de apă. Vitele însetate au refuzat să bea apă din acea piscină, deoarece avea gust amar. Dar, la evaporare, a avut un efect laxativ.
Cu toate acestea, s-a observat că această apă dintr-un izvor termal natural a vindecat rănile animalelor care pătrundeau în ea.
Văzând acest lucru, oamenii din orașele învecinate au început să viziteze Epsom pentru a experimenta numeroase beneficii pentru sănătate. Ani de cercetare au condus la descoperirea motivului din spatele efectelor vindecătoare ale apelor din Epsom.
Astăzi, sarea Epsom este unul dintre cele mai bune, mai ieftine și eficiente remedii pentru artrită, entorse, nereguli cardiace și tulburări mentale.
Efectele secundare ale utilizării sării Epsom
1. Ar putea înrăutăți rănile picioarelor
Stați departe de băile cu sare Epsom dacă aveți răni la picioare induse de diabet. Sarea Epsom poate usca pielea, provocând iritații și agravarea rănii.
2. Poate provoca diaree
Sulfatul de magneziu poate fi un laxativ dur, ducând la diaree. În astfel de cazuri, puteți trece la oxid de magneziu și săruri aferente pentru ameliorarea constipației.
Dar dacă aveți o constipație regulată și persistentă, este timpul să vă consultați medicul.
Din fericire, apariția acestor reacții adverse este foarte rară. Este sigur să utilizați sarea Epsom în doze fixe, mici, pentru beneficiile acesteia.
Cum să folosiți sare Epsom și cât de mult este recomandată
Dozele recomandate sunt:
Înmuierea picioarelor: ½ ceașcă de sare Epsom + un lighean plin cu apă fierbinte
Baie cu apă fierbinte: 2 cești la o cadă cu apă fierbinte

Niciun comentariu

Nu ratați!