Magia apei termale pentru piele – de ce și cum să o folosești

0

Una dintre cele mai bune modalități de a evita orice probleme ale pielii este să urmezi o rutină adecvată de îngrijire cu produsele și ingredientele potrivite. Un astfel de ingredient este apa termală. Puteți folosi apa termală pentru probleme ale pielii, cum ar fi uscăciunea și alte afecțiuni. Este bogată în minerale naturale și poate aduce beneficii pielii în multe feluri.
Acest articol discută despre beneficiile apei termale și despre cum să o includeți în rutina de îngrijire a pielii.
👉 Ce este apa termala?
Apa termală este apa care se găsește în izvoarele adânci din pământ. Este fiartă de căldura naturală a pământului și traversează mai multe tipuri de rocă și sol pentru a ajunge la suprafață. În timpul acestui proces, apa este infuzată cu diferite minerale precum compuși de fier, bicarbonat, metal, silicat, sodiu, calciu, săruri de magneziu etc.
👉 Care sunt beneficiile pentru piele ale apei termale?
Există mai multe beneficii pentru piele care vin cu utilizarea frecventă a apei termale. Acestea sunt după cum urmează:
1. Hidratează pielea
Dacă vă confruntați constant pielea deshidratată, cu siguranță ar trebui să încercați apa termală.
Un studiu realizat în Franța a arătat diferitele rezultate obținute din pulverizarea diferitelor tipuri de apă pe față. Aici, s-a constatat că persoanele care au folosit apă termală au pielea mai moale decât cei care au folosit alte tipuri de apă. Efectul extrem de hidratare al acestui lichid poate fi atribuit amestecului unic de minerale găsite în apa termală.
2. Poate inversa daunele solare
Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a demonstra această afirmație, mulți experți consideră că apa termală are proprietăți antioxidante care pot reduce sau inversa complet efectele nocive ale razelor UV ale soarelui. Acest lucru se realizează prin neutralizarea radicalilor liberi (substanțe care descompun colagenul și provoacă arsuri solare și pete întunecate) din piele.

3. Poate calma pielea inflamată
Potrivit unui studiu publicat în Journal of Drugs in Dermatology, mineralele prezente în apa termală pot echilibra microbiomul pielii. Mai mult, poate reduce inflamația cauzată de boli ale pielii precum psoriazisul și eczema. Această capacitate liniștitoare a apei termale o face o opțiune bună pentru persoanele cu piele sensibilă.
👉 Când ar trebui să folosiți apă termală?
Doar un spray cu apă termală poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și la rezolvarea problemelor de zi cu zi ale pielii. Iată cum o puteți folosi:
✔️ Bărbierit
Lamele ascuțite pot duce la deplasarea foliculilor de păr prezenți chiar sub stratul superior al pielii. Acest lucru poate provoca iritații și poate duce la umflături și erupții cutanate. Dovezile anecdotice sugerează că apa termală este o modalitate excelentă de a trata această problemă, deoarece reprimă reacția organismului la mișcarea foliculilor și răcește pielea. Pulverizați-o înainte și după bărbierit.
✔️ Epilarea
Epilarea este un proces de îndepărtare a părului care implică smulgerea părului de la rădăcini. Ca și în cazul bărbieritului, acest proces poate irita pielea, ducând la roșeață, umflături și erupții cutanate. Aplicarea apei termale în zonă imediat după îndepărtarea părului va răci pielea și va preveni inflamația. Cu toate acestea, nu există cercetări științifice sau dovezi care să demonstreze acest lucru.
✔️ Zi de zi
Expunerea constantă la soare, poluare și praf vă poate afecta negativ pielea. Apa termală este o soluție excelentă deoarece hidratează și împrospătează pielea. Pur și simplu pulverizați puțină apă pe față dimineața și seara.
✔️ Sport
Exercițiile fizice vă fac să transpirați. Transpirația excesivă poate provoca erupții, mâncărimi și piele roșie. Apa termală vă poate hidrata și împrospăta pielea.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.