Stiati ca apa minerala a fost asociata cu sanatatea inca de pe vremea romanilor, carora le placea sa bea aceasta apa la fel de mult cum le placea si sa se imbaieze in ea? Prima apa acidulata a fost vanduta in America de Nord la sfarsitul anilor 1700. Atunci si-au dat seama farmacistii cum sa barboteze bioxidul de carbon in apa, pe care il considerau responsabil pentru bulele din apa minerala naturala atat de sanatoasa.
Apa minurala este cea care izvoreste dintr-un izvor natural mineral, ceea ce duce la o concentratie foarte mare de minerale. Mai precis, aceasta apa are in mod obisnuit un continut mai mare de calciu, fier, magneziu, potasiu si sodiu decat apa plata.
Fiecare sursa de apa este usor diferita in compozitie, ceea ce poate explica usoara diferenta de gust dintre numeroasele marci de apa minerala de pe piata.
Avantajele apei minerale
Exista destul de putine beneficii dovedite ale apei minerale, cum ar fi:
💧 Imbunatatirea circulatiei sanguine;
💧 Inlocuirea electrolitilor organismului;
💧 Detoxifierea corpului;
💧 Stimularea densitatii minerale osoase.
💧 Pierdere in greutate
La fel ca orice alta forma de apa, si cea minerala ajuta la inducerea urinarii, care este una dintre cele mai bune metode de detoxifiere a organismului, eliminand excesele de grasimi, saruri si toxine. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii asupra rinichilor si metabolismului.
Sanatatea cardiovasculara
Spre deosebire de apa obisnuita, apa minerala contine potasiu si sodiu. Aceasta este o modalitate foarte buna de a imbunatati functia sistemului nervos si de a reduce tensiunea arteriala, deoarece potasiul este un vasodilatator. Cu alte cuvinte, aceasta apa carbonata poate, de asemenea, sa protejeze sanatatea cardiovasculara.
Densitatea oaselor
Cu niveluri ridicate de magneziu si calciu, aceasta forma de apa este cu siguranta un impuls pentru densitatea minerala osoasa, ceea ce scade riscul de aparitie a osteoporozei pe masura ce imbatraniti.
Colesterol
Magneziul poate ajuta la reglarea sanatatii cardiovasculare in mai multe moduri si a fost legat de scaderea nivelului total de colesterol. Acest lucru duce la un risc mai mic de ateroscleroza si atacuri de inima.
Boala Alzheimer
Atunci cand electrolitii sunt bine echilibrati si sistemul nervos functioneaza corect, exista mai putine sanse de inflamatie cronica si stres oxidativ. Studiile au demonstrat ca aceasta apa protejeaza impotriva anumitor boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.
Circulatie
Cu un continut suplimentar de fier in dieta dumneavoastra, circulatia sangelui va fi imbunatatita. Fierul este o componenta critica a productiei de celule rosii in sange. Astfel, mai mult fier inseamna o oxigenare mai buna, o vindecare mai rapida si o mai buna functionare a tuturor organelor.
Calciu – calciul este un mineral extrem de important pentru oase, dinti si flexibilitatea musculara. Fara calciu organismul uman ar avea deficiente mari de miscare, iar fracturile si entorsele osoase ar fi un lucru obisnuit.
Magneziu – acest mineral contribuie la functionarea normala a nervilor si musculaturii. In plus, magneziul regleaza activitatea enzimelor.
Sodiu – sodiul este un element de mare ajutor in imbunatatirea functiei de transmisie si ajuta la mentinerea echilibrului intern.
Fier – fierul este un mineral foarte important deoarece ajuta la reintinerirea pielii si imbunatatirea aspectului fizic.
Potasiu – potasiul contribuie la pastrarea echilibrului PH-ului si reprezinta un element esential pentru generarea energiei din organism.
Bicarbonat – acest ingredient este de mare ajutor in impiedicare secretiei in exces a acizilor din stomac.
Atentie! Daca apa minerala are proprietati benefice pentru organism, sifonul este daunator si nu aduce niciun beneficiu. Sa nu confundati apa minerala cu sifonul. Acesta din urma are doar acid si nu contine mineralele pe care le are apa minerala. In concluzie, sifonul nu este decat apa cu acid!
Impactul cel mai cunoscut este cel al refluxului acid, impact resimtit de persoanele care manifesta arsuri stomacale in partea superioara a tubului digestiv, in cadrul sau in afara bolii de reflux gastro-esofagian. Aceasta situatie, la care se adauga meteorismul ( balonarile, dupa cum stiu multi dintre noi) sunt situatii clasice in care consumul de apa acidulata este nepotrivit.
Sursa: www.organicfacts.net
[…] 3. Adăugați sare Epsom După ce adăugați bicarbonat de sodiu în apa purificată, adăugați aproximativ 1/8 de linguriță de sare Epsom la 1 litru de apă filtrată tratată cu bicarbonat de sodiu. Sarea Epsom funcționează ca un dezinfectant și protejează de atacurile bacteriene. Astfel, crește în mare măsură puritatea apei deja filtrate. 4. Adăugați bicarbonat de potasiu Următorul pas este adăugarea bicarbonatului de potasiu în apa purificată care este tratată cu bicarbonat de sodiu și sare Epsom. Bicarbonatul de potasiu menține tensiunea arterială la om. Este un mineral esențial care menține sănătatea cardiacă și reduce în mare măsură riscul de atacuri de cord. Adăugați aproximativ 1/8 linguriță de bicarbonat de potasiu în apa purificată tratată pentru a face apă minerală. 5. Amestecați bine Este important ca ingredientele adăugate în apa purificată să fie bine amestecate. 📌 Cunoscuta si consumata inca de pe vremea romanilor, apa minerala este si astazi o sursa de sanatate […]