Ce este apa distilată? Este bună de băut? – utilizări + instrucțiuni pentru a o face acasă

0

Astăzi există o mulțime de opțiuni diferite de apă disponibile – inclusiv apă brută, apă alcalină, apă îmbuteliată și, bineînțeles, apă de la robinet. Apa distilată este tipul cel mai frecvent recomandat pentru persoanele care sunt foarte sensibile la contaminanții din apă, inclusiv sugarii sau cei cu sistem imunitar compromis.
Asta pentru că nu conține metale și contaminanți, cum ar fi clorul. Cercetările sugerează că procesul de distilare elimină până la 99,9% din aceste particule nedorite.
Este bine să bei apă distilată?
După cum vom discuta mai jos, există atât avantaje, cât și dezavantaje pentru a face din aceasta apa dvs. uzuală – de exemplu, este foarte purificată, dar îi lipsesc și mineralele benefice pe care le-ați găsi în mod normal in apa de izvor și apa de la robinet.
Ce este apa distilată?
Apa distilată este un tip de apă purificată care îndeplinește cerințele specifice de clasificare pentru a avea niveluri foarte scăzute de contaminanți. Din punct de vedere tehnic, trebuie să aibă mai puțin de 10 părți la milion de substanțe solide dizolvate sau contaminanți.
Exemple de contaminanți pe care îi puteți găsi în apă nedistilată:
înălbitori
săruri
pesticide
metale precum cuprul și plumbul
toxine produse de bacterii
chiar și unele reziduuri de medicamente
Este apa fiartă la fel ca apa distilată? Nu chiar.
Apa distilată este făcută prin încălzirea apei de la robinet și captarea vaporilor odată ce aceasta se condensează. Acesta este motivul pentru care un alt mod de a descrie apa distilată este lichid condensat purificat.
Putem bea apă distilată?
Există o mulțime de avantaje ale apei potabile, deci acestea se aplică și apei distilate?
Cu siguranță puteți bea apă distilată și aceasta este o idee bună pentru persoanele care necesită apă foarte pură, cum ar fi cele cu cancer sau viruși și infecții grave.
În timp ce puteți bea apă distilată, unii experți recomandă să nu o faceți tipul principal de apă potabilă pe care o consumați, deoarece nu are minerale.
Dacă beți des apă distilată, este recomandat să vă asigurați că asimilați mineralele în alte moduri, cum ar fi consumând alimente bogate în calciu și magneziu.
Cu toate acestea, deoarece este un tip de apă foarte curat, este o alegere bună pentru persoanele care trebuie să fie foarte atenți pentru a evita consumul de contaminanți, împreună cu cei care locuiesc în zone în care puritatea apei este o problemă.
Avantaje si dezavantaje
Avantaje:
O alegere bună pentru persoanele cu imunitate redusă, precum cele cu cancer sau HIV / SIDA.
Poate fi amestecată cu preparate pentru sugari pentru a vă asigura că sugarii primesc apă curată.
Fără contaminanți și aditivi, inclusiv metale, clor și pesticide care pot fi prezente în apa de la robinet.
Dezavantaje:
Nu conține minerale naturale. În timpul procesului de distilare, acest tip de apă ajunge in stare finală fără substanțe nutritive găsite în apa nedistilată, cum ar fi calciu sau magneziu. Practic, procesul de distilare nu face diferența între compușii „răi” și cei buni găsiți în apă. Așadar, în timp ce contaminanții nocivi sunt eliminați, la fel și urmele de minerale de care organismul nostru are nevoie pentru a funcționa corect.
Predispusă la absorbția mineralelor din tot ceea ce atinge. O problemă potențială este aceea că apa distilată trebuie să fie depozitată cu atenție, astfel încât să nu absoarbă substanțele chimice din recipientul în care este. Cel mai bine este să o depozitați în sticlă sau oțel inoxidabil de înaltă calitate, mai degrabă decât în ​​sticle de plastic sau alte recipiente.
Nu are gust de apă obișnuită sau de apă îmbuteliată. Deoarece îi lipsesc mineralele, unii oameni consideră că are un gust ciudat sau neplăcut.
De asemenea, poate fi costisitor de cumpărat si durează destul de mult pentru a o face în mod regulat la domiciliu.

Apă distilată vs. apă purificată
Apa purificată este puțin diferită de apa distilată, deoarece a eliminat substanțe chimice și contaminanți, dar poate conține în continuare unele minerale (cum ar fi calciu și magneziu).
Apa purificată trece printr-un proces de filtrare care elimină contaminanții, inclusiv poluanții chimici, bacteriile, ciupercile și algele. O puteți face acasă – în plus, este disponibilă ca apă îmbuteliată în magazinele alimentare, deși nu toată apa îmbuteliată este neapărat foarte purificată.
Dar alte tipuri de apă?
Similar cu apa purificată este „apa filtrată”. Aceasta este apa care trece printr-un filtru ce folosește filtre de carbon și microni pentru a elimina substanțele chimice, metalele (cum ar fi plumbul și cuprul care se găsesc frecvent în apa de la robinet) și potențialele pesticide.
Unii oameni consideră, de asemenea, că apa filtrată și purificată „are un gust mai bun” și nu are mirosuri, deși acest lucru depinde de preferința personală.
Există, de asemenea, „ apă cu osmoză inversă ”. Aceasta este apa care este filtrată folosind o membrană semipermeabilă și carbon care îndepărtează contaminanții și sarea.
Utilizări
Apa distilată are o serie de utilizări menajere și legate de sănătate, inclusiv în:
Formula pentru sugari (lipsa mineralelor nu este o problemă în acest caz, deoarece formula pentru copii conține minerale)
Facilități și laboratoare medicale în care puritatea este foarte importantă
Acvarii
Umidificatoare
Întreținerea mașinii
Cum faci apă distilată acasă? Nu este dificil de făcut, dar necesită ceva timp și răbdare.
Practic fierbiți apă și captați aburul într-o oală.
Iată instrucțiunile pentru prepararea apei distilate folosind echipamentele de bucătărie de bază:
Aveți nevoie de o oală mare, un capac pentru oala mare, o oală mică, apă, gheață și mănuși de cuptor. Procesul implică utilizarea apei de la robinet pentru a crea vapori de apă, apoi colectarea condensului cu ajutorul gheții.
Începeți cu 8 căni de apă în oala mare. Această rețetă va produce aproximativ 1,25 căni de apă distilată.
Așezați oala mare pe aragaz și adăugați apa. Apoi, așezați vasul mai mic în interiorul vasului mare, astfel încât să plutească deasupra apei.
Porniți arzătorul aragazului la foc mediu-mare, dar evitați să fierbeți prea mult apa. Scopul este de a menține apa la foc mic odată ce începe să fiarbă.
Așezați capacul invers pe vasul mare, care ajută apa distilată să se scurgă până la mijlocul capacului și apoi în vasul mai mic.
Așezați gheață deasupra capacului inversat, ceea ce accelerează procesul de condensare.
Completați gheața după o jumătate de oră și apoi din nou 15 minute mai târziu. Folosiți mănuși de cuptor atunci când manipulați capacul și vasele pentru a vă proteja mâinile.
Apa ce se adună în vasul mai mic este acum distilată.
Amintiți-vă că apa poate extrage minerale din tot ceea ce atinge, cum ar fi plasticul, deci trebuie depozitată cu atenție în sticlă sau oțel inoxidabil.

Niciun comentariu

Nu ratați!