Cele mai nesanatoase alimente pe care ar trebui sa le evitati

0

Daca aveti o dieta care consta din mai multe alimente nesanatoase decat alimente sanatoase, va puteti simti rau si obosit tot timpul. Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, exista doua reguli de aur: dieta si sportul.
Victor Lindahl, un binecunoscut nutritionist al anilor ’20, spune: “Tu esti ceea ce mananci.” Nu este aceasta afirmatie adevarata chiar si astazi? Multe companii produc alimente procesate pentru a le prelungi durata de valabilitate si pentru a le spori gustul si aspectul, eliminand substantele nutritive naturale si adaugand substante nesanatoase. Consumul acestora poate dauna sanatatii dumneavoastra si va poate afecta bunastarea.
Pentru a avea o viata sanatoasa, ar trebui sa evitam anumite produse alimentare nesanatoase. Iata o lista cu cele mai nesanatoase alimente pe care trebuie sa le avitati:
Cartofi prajiti
Cartoful este o leguma sanatoasa. Dar cartofii prajiti nu sunt sanatosi. Deci, daca vrei sa ramai in forma si sanatos, ar trebui sa renunti la ei. Cartofii prajiti sunt direct legati de cresterea in greutate si adesea tintem sa ii consumam excesiv. Prajirea cartofilor mareste continutul de calorii.
Bauturile zaharoase
Sucurile din comert contin cantitati uriase de zahar si sunt extrem de tentante pentru consum. Aportul de zahar in cantitati mari perturba echilibrul zahar-insulina din organism si, de asemenea, este respnsabil si pentru boala hepatica nealcoolica grasa. Acest lucru duce la boli de inima, diabet, obezitate si alte complicatii legate de sanatate.
Mezelurile
Mezelurile nu trebuie consumate de nici o categorie de consumatori. In afara de gust, majoritatea mezelurilor din comert nu ofera absolut nimic pentru sanatate. Nu sunt nici macar o alternativa economica la carne. Sunt alimente inalt procesate. Contin conservanti si aditivi periculosi.
Supele instant
Desi sunt usor de preparat, aceste supe nu sunt deloc sanatoase. Ele contin un numar mare de grasimi periculoase, sodiu si conservanti artificiali.O cana de supa instant contine aproximativ 1000mg de sare iar aceasta cantitate este imensa, in conditiile in care doza zilnica maxima este de 2400 mg de sare.

Margarina
Uleiurile industriale vegetale sunt hidrogenate in fabrici pentru a face sa arate ca untul. Margarina cu siguranta NU este o alternativa mai sanatoasa a untului (cum considera anumite persoane). „Grasime vegetala, dietetica, usoara”… Acestea sint proprietati care li se atribuie in reclame margarinei si grasimilor vegetale hidrogenate. TOTAL FALS.
Pe termen lung, margarina provoaca aparitia bolilor cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative. Atunci cand sint asimilate de catre organism, aceste grasimi afecteaza sistemul imunitar, determina o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la cancer. Margarina poate dezvolta si rezistenta la insulina, in cazul diabeticilor.
Pizza
Toata lumea iubeste pizza. Este extrem de gustoasa si usor accesibila. Incepand cu blatul, cel mai important aspect referitor la sanatatea consumatorilor, este cel mai adesea facut din faina alba rafinata. Prin procesarea bobului de grau, se elimina vitaminele, enzimele, mineralele ( cobalt, fier, mangan, molibden, cupru, etc.), in lipsa carora faina devine mai nesanatoasa, iar consumul acesteia presupune mari dezechilibre in corpul uman.  Sosurile pentru pizza sunt preparate cu conservanti si cu arome artificiale de cele mai multe ori.
Inghetata
Inghetata este incarcata cu mult zahar, arome artificiale, coloranti si asa mai departe. Nu ar trebui consumata in cantitati foarte mari sau foarte frecvent.
Fast-food
Unul dintre cele mai evidente dezavantaje este obezitatea. Produsele de tip fast-food contin extrem de multe calorii si ofera la o singura masa tot numarul de calorii necesar pentru intreaga zi (explozie calorica). Acest aspect nu este atat de evident in tara noastra, deoarece acest tip de restaurant nu este de prea multi ani inregistrat pe piata, iar cazurile de obezitate extrema inca nu au aparut ori sunt prea putine pentru a speria populatia.
Conservele
Conservele contin E-uri nocive: E 211(benzoat de sodiu), E 330(reglator de aciditate), E 621(glutamat de sodiu)-potentator de gust si cantitati excesive de conservanti, mai ales sare.
Sursa: https://www.organicfacts.net/most-unhealthy-foods.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

Niciun comentariu

Nu ratați!