Inteligenta inimii – creierul din inima

0

Stiati ca inima omului genereaza cel mai puternic camp electromagnetic in comparatie cu oricare organ al corpului uman? De fapt, campul electromagnetic al inimii tale poate fi masurat la cativa metri distanta de corpul tau. In plus, acest camp energetic se schimba in functie de emotiile dumneavoastra. Un lucru pe care al trebui sa il cunoasteti despre campul electromagnetic este ca fiecare organ si celula din corp genereaza un camp energetic.
Deoarece inima genereaza cel mai puternic camp electromagnetic, informatiile stocate in acesta afecteaza fiecare organ si celula din corpul dumneavoastra. Poate acesta este motivul pentru care inima este primul organ care functioneaza la un fat? Pe langa generarea celui mai puternic camp electromagnetic, inima are o inteligenta proprie, de aceea anumiti neurocardiologi considera ca inima are propriul sau creier.
Potrivit neurocardiologilor, inima nu este facuta numai din celule musculare ci si din neuroni. Cercetatorii de la Institutul HeartMath au facut experimente care demonstreaza ca rolul inimii nu se limiteaza doar la pomparea sangelui. Ei cred ca are inteligenta si joaca un rol major in perceptia realitatii.
Iata un extras din cartea Staradigm care vorbeste despre rolurile mai profunde ale inimii:
“Inima este unul dintre organele cele mai importante in corpul uman, pentru ca este unul dintre principalele mijloace de comunicare intre noi si Univers. Stiinta conventionala ne-a invatat ca rolul principal al inimii este de a pompa sange la toate sistemele corpului. Aceasta definitie a inimii nu este foarte precisa. Pe langa pomparea sangelui, inima are o inteligenta proprie.
Potrivit neutocardiologilor, 60 – 65% din celulele inimii sunt celule neuronale, nu musculare. Aceasta descoperire i-au ajutat sa dezvolte experimente care au dovedit ca inima functioneaza similar cu creierul si in unele privinte este chiar superioara creierului. Acesta poate fi motivul pentru care inima este primul organ care functioneaza dupa conceptie. In aproximativ 20 de zile de la conceptie, inima incepe sa functioneze, dar creierul nu functioneaza decat dupa aproximativ 90 de zile. Aceasta informatie ne spune ca creierul este secundar inimii.”

Inima, creierul si sentimentele
Creierul si inima uneori lucreaza in opozitie. Incercam constant sa determinam daca sa punem mai mult accentul pe gandurile sau sentimentele noastre. Oamenii rationali ar spune ca mintea este cheia pentru a ne tine departe de necazuri, asa cum gandeste mintea, calculand cel mai mic risc.
Inima, pe de alta parte, ne permite sa simtim cel mai bine la un nivel intern care se concentreaza pe intuitia noastra. Mintea se poate teme sa caute fericirea in afara zonei de confort, iar inima uneori solicita decizii necunoscute si riscante, dar folosirea celor doua in echilibru poate aduce fericire in viata oricarei persoane.
Sentimentele noastre sunt ceea ce ne ajuta sa intelegem lumea dincolo de logica si, prin urmare, sunt cheile intelegerii aspectelor spirituale.
Inteligenta inimii
Unii cercetatori neurocardialogi sustin ideea ca inima poate actiona ca un alt creier, ghidandu-ne cu o alta forma de inteligenta. In prezent se fac multe studii fiziologice privind interconectarea inimii si a creierului si de ce anumite senzatii si sentimente sunt exprimate la nivelul inimii. In general, dragostea si anumite stari emotionale sunt resimtite la nivelul inimii, producand reactii fiziologice diferite ale inimii.
Inima este afectata de starea interioara si de emotii, inclusiv ritmul cardiac atunci cand ne confruntam cu stres sau emotie negativa. In schimb, atunci cand ne simtim pozitiv, ritmurile cardiace sunt mai coerente si regulate.
Sistemul nervos al inimii contine aproximativ 40.000 de neuroni. Unul dintre rolurile acestora este de monitorizare a hormonilor inimii, a neurochimiei, a ritmului cardiac si a informatiilor. Informatiile despre cum se comporta aceste substante chimice sunt, de asemenea, trimise la creier. Inima si creierul comunica intotdeauna prin sistemul nervos si prin campul electromagnetic.
Stresul mental afecteaza organismul si sanatatea noastra generala, iar aceste probleme pot fi legate si de inima. Cercetarile stiintifice recente au stabilit ca furia, anxietatea si alte sentimente negative pot creste semnificativ riscul bolilor de inima. Prin urmare, situatiile stresante si nivelurile ridicate de anxietate afecteaza negativ inima ca organ.
Sursa: https://www.wakingtimes.com/2016/02/18/how-the-human-heart-functions-as-second-brain/

Niciun comentariu

Nu ratați!