» Creierul – “unitatea de control” a corpurilor noastre, este un depozit de amintiri si emotii. De-a lungul istoriei, filozofii au crezut ca acesta gazduieste acea esenta intangibila care ne face umani: sufletul.
» Dimensiunea creierelor noastre variaza foarte mult, depinzand in mare masura de varsta, sex si masa corporala. In medie, creierul unui adult masculin cantareste aproximativ 1336g, in timp ce creierul unui adult feminin catareste aproximativ 1198g. Creierele noastre devin tot mai mici. De-a lungul ultimilor 10-20 000 de ani marimea medie a creierului uman a scazut cu o dimensiune egala cu cea a unei mingi de tenis.
» Creierul uman cantareste doar 2% din masa corporala, utilizand 25% din energia totala.
Asa cum poate atesta orice parinte, creierul unui adolescent nu este pe deplin format. El nu va fi pe deplin format pana la varsta de aproximativ de 25 de ani, atunci cand creierul uman ajunge la maturitate deplina. Copii au capurile mari pentru a fi in stare sa mentina cresterea rapida a creierilor lor. Dimensiunea creierul a unui copil de doi ani constituie 80% din marimea creierului unui om adult.
» Informatiile creierului se deplaseaza in orice directie cu viteze care pot oscila de la una mica de 1.6 km/h, pana la una impresionanta de 431.3 km/h.
» Un mit presupune ca oamenii utilizeaza in mod obisnuit doar 10% din capacitatea creierului, sugerand ca, daca am reusi sa accesam si celelalte 90 de procente am putea sa deblocam abilitati uimitoare. In timp ce ramane neclar exact de unde a survenit acest mit si cum s-a raspandit atat de rapid, ideea ca am putea accesa cumva o putere nerevendicata este, cu siguranta, una foarte atractiva. Scanarile creierului arata in mod clar ca noi de cele mai multe ori folosim cea mai mare parte a creierului nostru, chiar si atunci cand dormim.
» Nimeni nu stie cu siguranta, dar cele mai recente studii estimeaza ca creierul nostru contine aproximativ 86 de miliarde de celule nervoase. O bucata de tesut cerebral de marimea unei granule de nisip contine 100 000 de neuroni si 1 miliard de sinapse care comunica intre ele.
» Creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice, timp de aproximativ 37 ore dupa moarte.
Sursa: https://www.medicalnewstoday.com/articles/322081.php
Niciun comentariu