Uleiul esential de santal este folosit de mii de ani si are proprietati terapeutice

0

Fiind un ulei esential folosit de mii de ani in ritualuri si ceremonii religioase, mai ales in India, uleiul de Lemn de Santal si-a castigat reputatia de ingredient perfect pentru meditatie si relaxare totala.
Beneficiile de  sanatate ale uleiului esential de santal pot fi atribuite proprietatilor sale antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, astrigente, cicatrizante, carminative, diuretice, dezinfectante, emoliante, expectorante si hipotensive.
Specialistii ne asigura ca uleiul de santal imbogateste forta interioara si echilibreaza emotiile. Nu degeaba vechea filozofie hindusa ne sfatuieste sa incercam sa fim ca santalul, care parfumeaza toporul ce-l raneste.
Uleiul esential de santal este extras prin distilarea cu abur a bucatilor de lemn de santal care au varsta de 40-80 de ani. Cu cat copacul este mai in varsta, cu atat rezervele de ulei si aroma este mai puternica.
Uleiul de santal se utilizeaza in medicamente, tratamente pentru piele si infrumusetare, precum si numeroase produse industriale, inclusiv produse comestibile, odorizatoare de camera, deodorante, sapunuri, lotiuni si creme.
Uleiul de santal este foarte bun ca agent antiseptic, este sigur atat pentru aplicatii interne cat si externe. Cand este ingerat, ajuta la protejarea ranilor interne si a ulcerelor de infectii. In mod similar, atunci cand este aplicat pe piele, protejeaza ranile de infectii.
Uleiul de santal este eficient ca agent antiinflamator. Are un efect de racorire si ofera o usurare a tuturor tipurilor de inflamatie din sistemul digestiv, creier, sistem nervos, circulator si excretor. Este deosebit de benefic in cazurile de inflamatii nervoase si circulatorii.

Avand o natura sedativa si relaxanta, acest ulei functioneaza excelent impotriva spasmelor. Relaxeaza nervii, muschii si vasele de sange, reducand spasmele si contractiile, fiind benefic pentru problemele asociate cu spasme, cum ar fi crampe, dureri si tuse.
Acesta ajuta cicatricile si ranile sa se vindece mult mai repede.
Induce relaxarea intestinelor si muschilor abdominali, facilizand indepartarea gazelor. Datorita proprietatilor sale relaxante si antiinflamatoare, calmeaza inflamatia in sistemul urinar. Acest lucru ajuta la tratarea infectiilor, eliminand toxinele periculoase prin urina.
Parfumul acestui ulei pastreaza microbii si insectele mici departe, motiv pentru care este utilizat in spray-uri pentrudezinfectarea suprafetelor mari.
Uleiul de santal are proprietati expectorante si este deosebit de eficient in tratarea tusei. De asemenea, lupta impotriva infectiilor virale care au provocat initial tusea, frigul, gripa, oreionul sau orice alta boala.
Imbunatateste memoria si stimuleaza puterea de concentrare. De asemenea, mentine creierul relaxat si elimina stresul si anxietatea. Mai mult, induce relaxare, calmitate, concentrare si ganduri pozitive.
Uleiul esential de lemn de santal mai poate fi folosit cu succes in inlaturarea matretii si in stimularea cresterii parului. Puneti cateva picaturi in samponul obisnuit sau adaugati cateva intr-un ulei vegetal si folositi ca si masca pentru par, tinand-o cel putin o ora in par.
Atentie! Nu au fost asociate riscuri pentru folosirea acestuia, insa nu este recomandat sa fie aplicat direct pe piele. Acesta trebuie sa fie amestecat cu un alt ulei de transport.

Niciun comentariu

Nu ratați!