Mersul descult si energiile Pamantului – beneficii pentru sanatatea fizica si psihica

0

Probabil ca mergeti desculti la dumneavoastra acasa in fiecare zi. Dar pentru unele persoane, acest lucru ia forma unui ritual zilnic. Mersul descult in imprejurimi naturale ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Picioarele goale in contact cu pamantul absorb electronii pamantului in corp, inducand efecte terapeutice. Acestea reduc inflamatia, stresul si durerea, imbunatateste starea de spirit si somnul.
Combaterea inflamatiei
S-a descoperit ca piciorul gol in contact cu pamantul reduce nivelul de citokine, compusi implicati in procesul inflamator. Interesant este ca acest efect poate fi atribuit electronilor pamantului.
Contactul pielii cu suprafata pamantului faciliteaza raspandirea electronilor de la pamant la corpul uman. Acesti electroni intra in corp prin puncte specifice de acupunctura.
Antioxidantii din corpul nostru sunt compusi din electroni, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si in cele din urma lupta impotriva inflamatiei.
Sanatatea cardiovasculara
Diverse studii au scos in lumina efectele fiziologice ale mersului descult in procesul de imbunatatire a sanatatii cardiovasculare. De asemenea, s-a aratat o scadere a nivelului de vascozitate sanguina, un efect care contribuie la scaderea hipertensiunii arteriale.
Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a evidentia efectele benefice pe care mersul descult pe poate avea asupra sanatatii inimii.
Anxietate
Mersul cu picioarele desculte a fost legat de niveluri mai scazute de anxietate. Studiile au aratat ca persoanele care se confrunta cu anxietate si depresie dupa ce au mers desculti in natura au experimentat imbunatatiri ale starii lor.
Imunitate
Si aici, transferul de electroni este din nou cheia. Corpul este capabil sa absoarba si sa transmita electroni in zonele care au nevoie de sprijin imun.
Rapoartele sugereaza ca deconectarea noastra din ce in ce mai mare de contactul cu Pamantul poate fi o cauza importanta a cresterii bolilor inflamatorii la nivel mondial, avand legatura cu un sistem imunitar slabit. Mersul descult in natura poate corecta acest lucru.

Acest lucru se datoreaza faptului ca lipsa de suficienti electroni in corp poate slabi mitocondriile (structuri din celulele corpului care sunt responsabile de producerea de energie), ducand in cele din urma la oboseala cronica si alte probleme.
Vindecarea durerilor
Efectele contactului cu solul ar putea atenua nivelurile durerii. Unele cercetari arata ca mersul descult poate reduce durerea prin modificarea numarului de neutrofile si limfocite circulante. De asemenea, moduleaza diversi alti factori legati de inflamatie.
Intr-un alt studiu, contactul piciorului descult cu solul a dus la o rezolvare mai rapida a inflamatiei dureroase.
Somn mai odihnitor
Mersul descult poate induce un somn mai bun. Electronii pamantului raspanditi in corpul tau provoaca multiple modificari psihologice benefice, inclusiv un somn odihnitor.
Acest proces ajuta si la normalizarea ritmurilor biologice de zi-noapte. Acest lucru va ajuta sa va relaxati si sa dormiti mai bine.

loading...

Niciun comentariu

Nu ratați!