Plantare bulbi de flori toamna. Cum să o faci în mod corect

0

Plantare bulbi de flori toamna. Fie ca vorbim despre bulbii de lalele, narcise sau zambile, ar fi bine sa stii in ce perioada se planteaza si cum ar trebui sa faci acest lucru in mod corect.
Cum sa faci o plantare a unor bulbi de flori toamna, ca un expert! Chiar daca nu esti un expert sau o experta in gradinarit, ar trebui sa stii care sunt diferentele dintre plantele perene, cele anuale, dar si cele bienale. Consideram ca este o informatie utila, mai ales daca esti la inceput de drum.
Plantele perene sunt plantele nelemnoase care au o durata de viata mai mare de 2 ani. Acest tip de plante cresc si infloresc in timpul primaverii sau al verii, dar mor atunci cand vine toamna si iarna. Totusi, plantele revin la viata primavara urmatoare si se inmultesc prin reproducere vegetativa, adica bulbi, tuberculi, radacini sau rizomi.
Pe de alta parte, plantele anuale au doar un ciclu de viata, care incepe primavara si se incheie toamna sau iarna, in acelasi an.
Plantele bienale sunt acelea al caror ciclu de viata dureaza doar 2 ani. In primul an, planta isi va dezvolta sistemul radicular (radacinile), tulpinile si frunzele, insa apoi intra in repaos vegetativ cand vine iarna. In anul urmator, acest tip de plante vor produce seminte, iar apoi vor muri. Acum, ar trebui sa stii si cum sa faci o plantare a unor bulbi de flori toamna.
Plantare bulbi de flori toamna. Asadar, lalelele, narcisele sau zambilele sunt plante perene. Drept urmare, va trebui sa plantezi bulbii atunci cand vine toamna, pentru ca acestea sa infloreasca in primavara urmatoare.

Atunci cand alegi bulbii de flori pentru a ii planta trebuie sa stii ca marimea si culoarea sunt extrem de importante. Bulbii mai mici daun nastere plantelor care infloresc primavara, insa acestea vor avea flori mici. Bulbii mari precum cei de lalele infloresc mai tarziu si dau nastere unor flori mai mare. Asadar, bulbii pe care trebuie sa ii alegi trebuie sa fie mari, tari la atingere si fara urme de mucegai.
Plantarea acestor bulbi se face foarte usor, insa trebuie sa fim atenti la anumite aspecte. Groapa pe care o facem trebuie sa aiba o adancime de 20 cm in cazul bulbilor mari, iar distanta dintre plante trebuie sa fie de 15 cm. Atunci cand plantezi bulbi mici, groapa trebuie sa aiba o adancime de 15 cm, iar distanta dintre plante trebuie sa fie de 7 cm.
Iti recomandam ca dupa ce plantezi bulbii, sa faci si mulcirea suprafetei. Un strat de mulci cu o grosime de 5 cm va mentine umezeala in sol si va proteja bulbii pe toata perioada sezonului rece. Asadar, asa se face o plantare de bulbi pe timp de toamna.
Dupa ce ai sapat gropile, ar fi bine sa pui un strat de ingrasamant sau fertilizator, iar apoi sa pui bulbii. La final, dupa ce ai completat groapa cu pamant, va trebui sa uzi foarte bine locul in care ai plantat bulbii.

Locul unde ai plantat bulbii trebuie sa fie verificat la fiecare 4-5 zile, iar daca pamantul s-a uscat, ar fi bine sa uzi din nou. Nu uda in fiecare zi, deoarece risti ca bulbii sa putrezeasca.

Niciun comentariu

Nu ratați!