Top 6 motive pentru a păstra cojile de la usturoi și de la ceapă

0

Usturoiul și ceapa sunt produse de bază în bucătăriile multor oameni – și din motive întemeiate, având în vedere că sunt pline atât de aromă, cât și de nutrienți. De exemplu, usturoiul nu numai că are un gust grozav, dar beneficiile usturoiului pentru sănătatea ta includ combaterea infecțiilor și susținerea sănătății inimii.
👉 Poți mânca coji de usturoi? Dar coaja de ceapă?
Nu tocmai, dar asta nu înseamnă nici că ar trebui să le arunci la gunoi. Există o mulțime de motive pentru a păstra atât cojile de ceapă, cât și cele de usturoi, cum ar fi pentru a infuza aromă în rețetele tale și chiar pentru a composta și a hrăni plantele.
❓De ce ar trebui să păstrați cojile de usturoi și de ceapă
Cojile de usturoi au un gust și un miros caracteristic la fel ca cățeii de usturoi, datorită prezenței compusului numit alicină. Alicina este plină de beneficii, inclusiv capacitatea de a proteja celulele împotriva daunelor radicalilor liberi și de a promova sănătatea inimii.
Problema cu consumul de coji este textura lor „de hârtie”, ceea ce le face un potențial pericol de sufocare.
Puteți utiliza în continuare cojile pentru aroma lor și puteți culege și recompensele nutrienților lor. Același lucru este valabil și pentru coaja de ceapă. Au, de asemenea, un exterior dur, care nu este foarte plăcut de mâncat, dar fac o treabă grozavă adăugând un gust de ceapă la diverse rețete.
Atât usturoiul, cât și ceapa sunt membri ai familiei de plante Amaryllidaceae. Această familie de plante include o mulțime de legume diferite, inclusiv:
– diverse cepe
– usturoi negru
– usturoi alb/roz
– arpagic
– ceai verde
– praz
Există mai mult de 700 de specii în această familie de plante, dintre care multe sunt pline de fitonutrienți protectori.
Cojile de usturoi și ceapă sunt bogate în nutrienți, cum ar fi:
– vitaminele A, C și E
– potasiu
– calciu
– fosfor
– antioxidanți și flavonoide
– quercetină
– compuși organosulfurați
– alil cisteină
– alliin
– alicina
– disulfură de alil
Quercetina este considerată un puternic antioxidant și un compus antiinflamator care poate lupta împotriva stresului oxidativ. Împreună cu alți antioxidanți și compuși găsiți în aceste plante, poate ajuta la combaterea procesului de îmbătrânire, la creșterea imunității și la susținerea nivelurilor sănătoase de colesterol și a funcțiilor cardiovasculare.
Acești nutrienți sunt prezenți în interiorul acestor legume, precum și în cojile lor.
După cum se explică in Farmers’ Almanac (Almanahul Fermierilor), „Plantele sunt staționare prin natura lor, producând tot ce au nevoie pentru a se apăra, proteja și vindeca. Prin urmare, are sens ca plantele să-și concentreze multe dintre proprietățile lor protectoare în învelișurile exterioare.”
👉 Top 6 utilizări
Dacă intenționați să utilizați coji de usturoi și coajă de ceapă atunci când gătiți, cel mai bine este să cumpărați soiuri organice ori de câte ori este posibil. Piesele exterioare ale acestor legume pot reține pesticidele care sunt pulverizate pe culturi, dar achiziționarea de legume cultivate organic asigură că aceste substanțe chimice nu sunt folosite.
1. Adaugă-le la rețete precum supe și cereale pentru a spori aroma
Când faceți tocănițe sau supe, folosiți și cojile pentru a adăuga mai multă profunzime de aromă. Unii bucătari consideră că cojile de usturoi fierte lung au un gust foarte asemănător cu usturoiul prăjit.
Tăiați o ceapă sau un bulb de usturoi în jumătate și aruncați toată jumătatea în oală, inclusiv cojile. (Nu trebuie să scoateți cuișoarele din bulb pentru a face acest lucru.) Odată ce rețeta este gata, îndepărtați pielea și coaja.
Puteți folosi aceeași metodă atunci când faceți cereale, cum ar fi orezul sălbatic sau quinoa. Amestecați niște coji de ceapă când boabele fierb, apoi îndepărtați-le când boabele sunt gata.
Unii oameni amestecă piei și coji tăiate mărunt în pâine și produse de copt sărate, cum ar fi tarte din ovăz sau biscuiți. Folosiți un mojar și un pistil pentru a măcina fin pielea și cojile, ceea ce face ca textura să nu fie observată.
Dacă folosiți usturoi și ceapă, dar nu aveți o utilizare imediată pentru piele și coajă, păstrați-le pentru mai târziu, păstrându-le într-o pungă de plastic la congelator.

2. Folosiți-le pentru a face stoc
Aceste resturi aromate fac adaosuri grozave fie la supa de vită, pui, pește sau legume. Pentru a le infuza, puneți-le într-o oală mare, acoperiți-le cu apă cu cel puțin doi centimetri și apoi fierbeți timp de câteva ore cu alte ingrediente, cum ar fi ierburi, legume, ciuperci și poate oase sau ligamente, dacă faceți bulion de oase tradițional.
Se strecoară resturile și se păstrează lichidul pentru a bea sau pentru gătit.
3. Păstrați cojile atunci când sunt prăjite pentru a păstra aroma
Păstrați pielea usturoiului atunci când îl prăjiți pentru a păstra aroma și pentru a proteja nutrienții delicati, cum ar fi antioxidanții, care pot fi deteriorați la căldură mare.
4. Prepara un ceai antiinflamator
Fierbeți cojile de ceapă timp de 10-20 de minute într-o oală, apoi strecurați și beți lichidul ca și cum ar fi un ceai sau o infuzie vindecătoare. Se știe că acest lucru ajută la reducerea crampelor musculare, iar unii chiar constată că poate ajuta la obținerea unui somn bun.
5. Calmează pielea iritata
Dacă aveți pielea inflamată sau prezintă mâncărimi, aplicarea unui tonic făcut cu ceapă înmuiată și coajă de usturoi poate ajuta la reducerea simptomelor datorită proprietăților naturale antimicrobiene, antiinflamatorii și antifungice ale acestor legume. Faceți un tonic topic urmând aceleași instrucțiuni de mai sus pe care le-ați folosi pentru a face ceai.
Aplicați lichidul pe piele timp de aproximativ 10 minute și lăsați-l să se infiltreze. Acest lucru poate ajuta la reducerea mâncărimii și a problemelor precum piciorul atletului – în plus, ar putea reduce cicatricile.
6. Folosește-le ca îngrășământ pentru plante
Dacă nu aveți nicio utilizare culinară sau topică pentru cojile de usturoi, le puteți păstra pentru a le adăuga în compost. Unii grădinari chiar le place să-și ude culturile și plantele cu infuzii de usturoi și ceapă pentru a le oferi plantelor nutrienți suplimentari – cum ar fi potasiu, calciu și fosfor – care pot ajuta plantele să prospere.
Îngrășământul cu usturoi/ceapă poate fi folosit în timpul etapelor de răsad, vegetație și înflorire și fructificare a plantelor în creștere. În plus, funcționează ca un repelent natural pentru insecte care poate proteja plantele de a fi consumate.
❓Cum folosești cojile de usturoi la plante?
Faceți următoarea rețetă de infuzie și apoi udați plantele cu lichidul așa cum ați face de obicei.
– Într-un borcan de sticlă care are capac, amestecați aproximativ 1 litru de apă cu 1/3 până la 1/2 dintr-un bulb întreg de usturoi, inclusiv cojile.
– Se amestecă bine, se sigilează și se agită.
– Lăsați-l să stea aproximativ 24 de ore într-o zonă răcoroasă, uscată, ferită de lumina soarelui. Scoateți cojile, apoi infuzia este gata de utilizare.
❗️Riscuri și efecte secundare
Coaja de usturoi este otrăvitoare? Nu, și este puțin probabil să fie periculos de mâncat, totuși există riscuri implicate în consumul de coji din cauza texturii lor.
Cojile/pieile pot fi potențial un pericol de sufocare datorită texturii lor dure, ca de hârtie. Prin urmare, se recomandă fie să le măcinați pentru a le face mai ușor de mâncat, fie să le eliminați din rețete înainte de servire. (Aroma va rămâne chiar și după scoaterea cojilor.)
Dacă aveți o alergie la orice legume allium, evitați să consumați coaja și cojile de ceapă și usturoi, care pot declanșa o reacție la fel ca și consumul de legume.

Niciun comentariu

Nu ratați!