Zumba – un altfel de aerobic care te mentine tanar si sanatos

0

Zumba este un exercitiu care devine din ce in ce mai popular. Exista multe beneficii ale practicarii acestui tip de exercitiu fizic, inclusiv capacitatea de a arde calorii, de a stimula metabolismul, creste rezistenta, stimuleaza starea de spirit si imbunatateste increderea in sine.
In anii 1990, un dansator si coregraf columbian a dezvoltat un nou program de dans si fitness, pe care l-a numit Zumba. Spre deosebire de alte sesiuni de fitness, antrenamentele de Zumba ajuta cursantii sa se distreze facand miscare. Miscarile repetitive si ritmice solicita toate grupele mari de muschi ale corpului, stimuland in acelasi timp ritmul cardiac, circulatia sanguina si fluxul oxigenului in organism.
Programele Zumba iti pun la dispozitie un antrenament complet, ce iti va pune in miscare absolut fiecare particica a corpului tau. Astfel, vei arde tot mai multe calorii si vei vedea rezultate si la nivelul muschilor. In plus, vei scapa de anumite dureri pe care le resimti din cauza unei pozitii gresite ale corpului, pentru ca acest tip de antrenament te si ajuta sa ai o postura echilibrata, ritm si capacitate de coordonare.
Arde calorii
In functie de varsta, sex si intensitatea antrenamentului, acest exercitiu poate arde intre 300 si 1000 de calorii intr-o singura ora. Daca sunteti in cautarea unei abordari eficiente de ardere a grasimilor, acest stil de antrenament este ideal.
Antrenament complet pentru corp
Ca o forma de dans bazata pe fitness, Zumba actioneaza ca un antrenament de ansamblu, angajand fiecare grup muscular al corpului. Acest antrenament eficient ajuta la tonifierea corpului.
Asadar, un astfel de antrenament ajuta la sculptarea corpului, la intarirea muschiului inimii si la pierderea kilogramelor nedorite, toate in acelasi timp.

Elimina toxinele din corp
In timpul unui sedinte de Zumba, odata cu transpiratia sunt eliberate si toxinele din organism. Asadar, exercitiile fizice si relaxarea ajuta la scaderea toxicitatii. Acesta este unul dintre motivele cele mai importante pentru care este bine sa faci miscare. Cu cat ai mai putine toxine in corp, cu atat esti mai sanatos.
Stimuleaza buna-dispozitie
Zumba este o activitate sociala, care determina eliberarea de endorfine si neurotransmitatori care pot imbunatati starea de spirit si elimina hormonii de stres din organism. O sedinta de zumba iti ofera energie, te binedispune, si asta pentru ca in urma exercitiilor fizice, repetate si prelungite, creierul produce endorfine, substante chimice care ajuta la reducerea stresului si la imbunatatirea sistemului imunitar.
Fiind caracterizat de miscari energice, pe ritmuri alerte ale muzicii, Zumba te ajuta sa elimini endorfinele din corp. De indata ce acestea au fost eliminate, tensiunea acumulata se reduce considerabil, astfel vei fi ajutat si din punct de vedere psihic. Contopirea corpului cu sunetele muzicale, te ajuta sa scapi de griji, de gandurile incarcate negativ, astfel, la finalul cursului te vei simti eliberat, pozitiv, fara sa resimti oboseala sau extenuarea. Vei pleca pur si simplu cu zambetul pe buze!
Accesibilitatea
Antrenamentele de Zumba se adreseaza persoanelor de toate varstele, de la copii, pana la varstnici. Singura conditie este ca starea de sanatate a participantilor sa permita depunerea unui efort sustinut prin dans.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/other/zumba.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.