Ceai de lemn dulce – leac pentru sanatate

2

Ceaiul de lemn dulce are o gama larga de beneficii pentru sanatate, cum ar fi detoxifierea organismului, relaxarea crampelor menstruale, eliminarea infectiilor respiratorii, reducerea inflamatiei, tratarea tulburarilor stomacului si altele.
Aceasta bautura are un efect emolient, fluidifiant al secretiilor bronsice, expectorant, antispastic, antiinflamator, usor laxativ si estrogenic.
Ceaiul de lemn dulce este un leac popular folosit de mii de ani, in special in regiunile din Asia si India. Multe dintre beneficiile pentru sanatate ale acestui ceai se datoreaza prezentei compusilor organici unici, incluzand glicozide, flavonoide, anetol, steroli si alti antioxidanti, precum si anumite minerale si vitamine. Datorita naturii puternice ale acestui ceai, nu trebuie depasita doza de 3 cesti/zi.
Aceasta bautura este recomandata persoanelor care sufera de tensiune arteriala scazuta, artrita, guta, indigestie, raceala, tuse, infectii respiratorii, menstruatie dureroasa, convulsii, nivel de toxicitate ridicata, piele uscata, imbatranire prematura, caderea parului sau matreata.
Ingrijirea pielii
In ceea ce priveste sanatatea pielii, ceaiul din radacina de lemn dulce poate ajuta la mentinerea hidratarii pielii atunci cand este utilizat topic, dar poate si sa imbunatateasca nivelurile antioxidante din organim, ajutand la reducerea semnelor de imbatranire. In plus, acest ceai poate ajuta la calmarea conditiilor inflamatorii, cum ar fi psoriazisul sau eczema, si actioneaza ca un agent de protectie solara natural, ajutand la blocarea razelor UV care dauneaza pielii.
Tensiune arteriala
Daca suferiti de hipotensiune arteriala (tensiune arteriala scazuta), natura stimulatoare a ceaiului de lemn dulce poate ridica presiunea sanguina la nivelurile normale, oferind un impuls de energie si prevenirea ametelii si a oboselii. Cu toate acestea, daca suferiti de hipertensiune arteriala acest ceai poate fi o alegere periculoasa pentru sanatatea dumneavoastra! De asemenea, NU se combina cu medicamente pentru aceasta afectiune!
Efecte anti-spasmodice
Prin linistirea simptomelor spasmelor, ceaiul de lemn dulce poate ajuta la ameliorarea palpitatiilor inimii si la asigurarea functiei musculare adecvate in organism.
Crampe menstruale
Ceaiul de lemn dulce a fost folosit in mod traditional pentru a trata simptomele dismenoreei, cunoscuta si sub nnumele de crampe menstruale, si de a imbunatati simptomele acestei perioade, cum ar fi schimbari de dispozitie si fluctuatiile hormonale. Cu toate acestea, atunci cand este consumat in exces, acest ceai poate avea efecte opuse, deci beti doar cu moderatie.
Ingrijirea parului
Cunoscut pentru calitatile sale de hidratare, acest ceai versatil poate preveni uscarea scalpului si poate preveni matreata, oferind in acelasi timp antioxidanti si minerale benefice pentru par, intarind foliculii si imbunatatind aspectul parului. Acest ceai este laudat si pentru capacitatea sa de a opri caderea parului, atat atunci cand este baut dar si aplicat local.

Sistem imunitar
Infectiile respiratorii superioare pot fi persistente si dificil de depasit, dar ceaiul din radacina de lemn dulce poate reduce rapid flegma si mucusul, calmand inflamatia in gat si dand sistemului imunitar un impuls pentru a elimina bacteriile sau patogenul care stau la baza acestuia. Antioxidantii gasiti in acest ceai sunt integrati in apararea organismului impotriva bolii.
Efect diuretic
Prin stimularea urinarii, ceaiul din radacina de lemn dulce poate ajuta la detoxifierea organismului. Acest lucru are efecte impresionante asupra ficatului. Urina elimina excesul de saruri, grasimi, toxine si apa din organism. Cu toate acestea, deoarece acest ceai are efecte diuretice si laxative, consumul prea mare poate determina deshidratarea.
Anxietate si depresie
In mod obisnuit asociat cu sunatoarea, acest ceai din plante este adesea recomandat persoanelor care sufera de anxietate si depresie. Aroma linistitoare si activitatea stimulatoare a acestui ceai poate imbunatati starea de spirit si poate reechilibra nivelurile hormonilor de stres in organism.
Atentie! Ceaiul de lemn dulce consumat in exces poate provoca dureri de cap, oboseala si hipertensiune arteriala.
Ceaiul de lemn dulce nu trebuie sa fie consumat de catre femeile insarcinate deoarece poate creste riscul de avort spontan prin afectarea nivelurilor hormonale si stimuland menstruatia. In plus mamele care alapteaza trebuie sa evite utilizarea acestui ceai, iar copiii nu ar trebui sa-l consume.
Un numar de interactiuni cu medicamentele au fost raportate de catre cei care consuma acest tip de ceai, inclusiv antidepresive si medicamente pentru tensiune arteriala. Simptomele se pot agrava atunci cand acest ceai este combinat cu medicamente pentru tensiune arteriala sau antidepresive.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/licorice-root-tea.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!