12 beneficii uimitoare ale uleiului de busuioc (Tulsi)

2

Busuiocul, cunoscut și ca „Tulsi”, este o plantă sacră din India. Găsită în majoritatea gospodăriilor indiene, această plantă aparține familiei menta și este disponibilă în diferite soiuri. În întreaga lume, această plantă a fost folosită de secole în diferite forme, cum ar fi pudră uscată, ceai de plante sau ulei. Se crede că este uleiul regal care întărește mintea și inima. Este antibacterian, antiinflamator, antioxidant și antidepresiv. Cu atâtea calități benefice, ajută și la menținerea sănătății pielii și a părului.
Proprietatea antiinflamatoare a uleiului de busuioc îl face un remediu excelent pentru piele. Are un efect calmant și relaxant, care ajută la tratarea eczemelor. Uleiul de busuioc conține vitamina C care stimulează metabolismul celulelor pielii și menține colagenul pielii.
👉 Beneficiile uleiului de busuioc:
✔️ Purifică sângele
Frunzele de busuioc sunt consumate crude de mulți, deoarece ajută la purificarea sângelui de toxine și previne focarele de coșuri și acnee.
✔️ Tratează acneea
Dacă aveți o piele predispusă la acnee, tot ce trebuie să aplicați o mască de față cu ulei de busuioc, pudră de lemn de santal, apă de trandafiri și suc de lămâie. Utilizați acest amestec în mod regulat, pentru a scăpa de acnee pentru totdeauna.
✔️Previne apariția punctelor negre
Punctele negre sunt coșmarul fiecărui adolescent. Pentru a evita apariția acestora, amestecați ulei de busuioc, miere și suc de lămâie și aplicați pe față timp de 10 minute zilnic.
✔️ Luminează tonul pielii
Încercați să vă luminați tonul pielii, dar nici o cremă nu pare să funcționeze? Încercați să aplicați un amestec de ulei de busuioc și suc de lămâie pentru a elimina tonul întunecat al pielii.
✔️ Tratează bolile pielii
Pentru a trata bolile de piele, fierbeți câteva frunze de busuioc în ulei de muștar până când uleiul devine negru. Se strecoară uleiul după ce se răcește și se aplică pe toată suprafața afectată. Acest lucru promovează vindecarea rapidă.
✔️ Vindecă infecția cu viermi
Dacă suferiți de viermi inelari, aplicați un amestec de ulei de busuioc amestecat în suc de lămâie.
✔️ Ameliorează mâncărimea
Aplicați ulei de busuioc pe zona afectată pentru a obține o ușurare instantanee de la mâncărime.
✔️ Tratează arsurile și rănile
Pentru tratarea arsurilor și rănilor, fierbeți împreună niște busuioc și ulei de cocos timp de câteva minute și apoi aplicați-l pe pielea arsă după ce este răcit.

👉 Ulei de busuioc pentru păr:
Uleiul de busuioc este utilizat în multe șampoane, balsamuri și pentru aromoterapie. Acest ulei esențial de busuioc este la fel de util pentru păr. Deci, dacă sunteți stresat din cauza oricăror probleme legate de păr, citiți cum să utilizați acest ulei minunat pentru a alunga toate aceste probleme.
✔️ Promovează creșterea părului:
Creșterea părului este foarte lentă? Masați uleiul de busuioc pe scalp, deoarece îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului și, astfel, favorizează creșterea părului. Când este aplicat, produce o senzație de furnicături calde. Circulația duce la stimularea foliculilor de păr.
✔️ Tratează scalpul uscat și mâncărimea:
Dacă suferiți de mătreață extremă, mâncărime sau scalp uscat, atunci iată un remediu rapid pentru dumneavoastră. Se amestecă busuiocul și uleiul de cocos și se masează pe scalp. Acest lucru ajută la reducerea acumulării de mătreață, crește circulația sângelui și calmează pielea capului.
✔️ Reduce căderea excesivă a părului:
Ca tehnică preventivă, adăugați câteva picături de ulei de busuioc în șampon sau balsam pentru a reduce căderea excesivă a părului.
✔️ Pentru părul mai strălucitor și mai întunecat:
Dacă ai început să arăți mai în vârstă decât vârsta ta din cauza părului gri, folosește această tactică simplă pentru a-ți rezolva problema. Amestecă puțină pulbere de amla și ulei de busuioc și aplică-l pe păr pentru o jumătate de oră și apoi clătește-l pentru a obține un păr strălucitor și ușor mai întunecat.
❗️Indicații importante:
•Nu utilizați ulei de busuioc dacă sunteți gravidă sau aveți o tulburare convulsivă.
•Diluați întotdeauna uleiul de busuioc și folosiți-l cu prudență pe piele, deoarece poate provoca iritații.
Faceți un test de alergie cu uleiul de busuioc înainte de a începe efectiv cu utilizarea zilnică. Aplicați pe o zona mică și așteptați sa vedeți dacă sunteți alergic la acesta.

2 comments

  1. Tulsi (busuioc sfânt) - planta minune, venerată de hinduși – Natura Vindecătoare 14 iulie, 2021 at 15:25 Răspunde

    […] Tulsi sau busuiocul sfânt este numit regele tuturor ierburilor. Este utilizat pe scară largă în medicamentele ayurvedice și naturiste care ajută la vindecarea corpului într-un mod natural. Frunzele, dar și florile de tulsi vă pot ajuta să scăpați de multe probleme de sănătate, de la febră la pietre la  rinichi. În religia hindusă, busuiocul sfânt este atât un simbol religios, cât și un bun remediu medical. Din punct de vedere religios, busuiocul sfânt este venerat de hindușii din India și, din punct de vedere medical, medicina ayurvedică îl folosește în prepararea multor remedii. 👉 Ce este Tulsi? Tulsi, denumit și Ocimum sanctum sau busuiocul sfânt, este o plantă medicinală care aparține familiei de mentă și se găsește în 150 de soiuri diferite în întreaga lume. Emite un miros picant atunci când este aplicat pe o rană și acesta este motivul pentru care este numit planta minune. Are un gust amărui și rădăcinile, frunzele și semințele sale oferă multe proprietăți medicinale. Știați că ceaiul Tulsi ajută la pierderea rapidă în greutate și reduce tulburările de anxietate? Este, de asemenea, utilizat ca remediu pentru tratarea tiroidei și  diabetului. Frunzele de Tulsi pot fi adăugate în apă fierbinte și vă vor ajuta să scăpați de o răceală sau de nas înfundat doar inspirând aburul deasupra recipientului. 👉 Beneficiile busuiocului sfânt: Medicina occidentală vă oferă o ușurare instantanee, dar vine cu multe efecte secundare. Busuiocul sfânt sau Tulsi oferă o ușurare ușoară, dar puteți fi sigur că nu există efecte secundare și acesta este motivul pentru care este numit planta minune. Tulsi vă poate ajuta să scăpați de multe probleme de sănătate, cum ar fi: 1. Piele: Această planta minunată este utilizată pentru a trata acneea, infecțiile pielii, pentru a diminua petele întunecate și pentru a îmbunătăți textura pielii. Iată o listă a beneficiilor pe care tulsi le aduce pielii tale. – Oferă strălucire pielii. – Ajută la vindecarea urmelor de acnee. – Tulsi amestecat cu ou ajută la strângerea porilor pielii. – Ajută la vindecarea infecțiilor pielii și a oricăror tipuri de alergie ale pielii. 2. Păr: Busuiocul sfânt poate fi aplicat pe părul dvs. din mai multe motive: – Poate ajuta la prevenirea căderii părului. – Previne apariția firelor albe. – Reduce mătreața. – Ajută la prevenirea uscării scalpului. 📌 12 beneficii uimitoare ale uleiului de busuioc (Tulsi) […]

  2. Cerneschi Dumitra 25 decembrie, 2022 at 16:13 Răspunde

    Bună ziua aș vrea să adresez o întrebare :dacă într-un recipient care conține un fel de ulei adăugăm busuioc (plantă uscată) și fierbem la bai mare obținem un ulei cu proprietăți benefice? Mulțumesc mult pentru un eventual răspuns

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.