Tulsi (busuioc sfânt) – planta minune, venerată de hinduși

0
Tulsi beneficii

Tulsi sau busuiocul sfânt este numit regele tuturor ierburilor. Este utilizat pe scară largă în medicamentele ayurvedice și naturiste care ajută la vindecarea corpului într-un mod natural. Frunzele, dar și florile de tulsi vă pot ajuta să scăpați de multe probleme de sănătate, de la febră la pietre la  rinichi.
În religia hindusă, busuiocul sfânt este atât un simbol religios, cât și un bun remediu medical. Din punct de vedere religios, busuiocul sfânt este venerat de hindușii din India și, din punct de vedere medical, medicina ayurvedică îl folosește în prepararea multor remedii.
👉 Ce este Tulsi?
Tulsi, denumit și Ocimum sanctum sau busuiocul sfânt, este o plantă medicinală care aparține familiei de mentă și se găsește în 150 de soiuri diferite în întreaga lume. Emite un miros picant atunci când este aplicat pe o rană și acesta este motivul pentru care este numit planta minune. Are un gust amărui și rădăcinile, frunzele și semințele sale oferă multe proprietăți medicinale.
Știați că ceaiul Tulsi ajută la pierderea rapidă în greutate și reduce tulburările de anxietate? Este, de asemenea, utilizat ca remediu pentru tratarea tiroidei și  diabetului.
Frunzele de Tulsi pot fi adăugate în apă fierbinte și vă vor ajuta să scăpați de o răceală sau de nas înfundat doar inspirând aburul deasupra recipientului.
👉 Beneficiile busuiocului sfânt:
Medicina occidentală vă oferă o ușurare instantanee, dar vine cu multe efecte secundare. Busuiocul sfânt sau Tulsi oferă o ușurare ușoară, dar puteți fi sigur că nu există efecte secundare și acesta este motivul pentru care este numit planta minune. Tulsi vă poate ajuta să scăpați de multe probleme de sănătate, cum ar fi:
1. Piele:
Această planta minunată este utilizată pentru a trata acneea, infecțiile pielii, pentru a diminua petele întunecate și pentru a îmbunătăți textura pielii. Iată o listă a beneficiilor pe care tulsi le aduce pielii tale.
– Oferă strălucire pielii.
– Ajută la vindecarea urmelor de acnee.
– Tulsi amestecat cu ou ajută la strângerea porilor pielii.
– Ajută la vindecarea infecțiilor pielii și a oricăror tipuri de alergie ale pielii.
2. Păr:
Busuiocul sfânt poate fi aplicat pe părul dvs. din mai multe motive:
– Poate ajuta la prevenirea căderii părului.
– Previne apariția firelor albe.
– Reduce mătreața.
– Ajută la prevenirea uscării scalpului.
📌 12 beneficii uimitoare ale uleiului de busuioc (Tulsi)

3. Pierderea în greutate:
Tulsi este un ingredient natural care ajută la scăderea în greutate. Dacă vă întrebați cum să ardeți grăsimile într-un mod rapid, fără efecte secundare, atunci trebuie să optați pentru consumul de ceai tulsi. Două cești pe zi vor face diferența. De asemenea, trebuie să rețineți că consumul ceaiului tulsi va acționa mai eficient doar dacă faceți și sport.
Iată câteva moduri în care tulsi te poate ajuta să slăbești.
– Ceaiul Tulsi controlează metabolismul și vă ajută corpul să absoarbă nutrienții esențiali.
– Ceaiul Tulsi stimulează sistemul digestiv, ceea ce este important pentru a pierde rapid în greutate.
– Ceaiul Tulsi are zero calorii.
📌 Ceaiul Tulsi (busuioc sfant) este utilizat in medicina Ayurvedica de mii de ani cu scopul de a trata numeroase afectiuni
4. Ochi:
Ochii tăi sunt predispuși la mult praf și poluare în fiecare zi. Astfel, majoritatea oamenilor dezvoltă probleme legate de ochi iar Tulsi acționează ca un remediu imediat pentru probleme legate de ochi, cum ar fi:
– Calmează ochii.
– Apa fiartă în care frunzele de Tulsi au stat peste noapte, poate fi folosită a doua zi pentru a clăti ochii. Acest lucru reduce tensiunea asupra ochilor.
De asemenea, spălarea ochilor cu apă de busuioc sfânt vă poate ajuta să preveniți multe alte probleme legate de ochi, cum ar fi conjunctivita și furunculele.
5. Îmbătrânirea prematură:
Vitamina C, A, fitonutrienții și uleiurile esențiale care se găsesc în Tulsi, sunt antioxidanți excelenți care protejează organismul de îmbătrânirea prematură. Ceaiul de tulsi te face să te simți și să arăți tânăr. Consumul a 2 căni de ceai Tulsi vă poate ajuta să preveniți îmbătrânirea prematură.
6. Renunțarea la fumat:
Cel mai bun ajutor pentru a renunța la fumat este să mestecați frunzele de tulsi. Acest lucru vă ajută să obțineți conținutul de nicotină cerută de corp. În plus, ajută la purificarea sângelui.
👉 Alte utilizări medicale:
Tulsi este numit planta minune sau planta sfântă datorită proprietăților sale medicinale:
– Poate ajuta la vindecarea febrei.
– Frunzele acestei plante sunt utilizate pentru tratarea problemelor pielii, cum ar fi acneea, punctele negre și îmbătrânirea prematură.
– Este utilizat pentru tratarea mușcăturilor de insecte.
– Este utilizat pentru sănătatea inimii.
– Tratează problemele respiratorii.
– Tulsi este utilizat pentru a vindeca febra, răceala obișnuită și durerile în gât, durerile de cap și pietrele la rinichi.
– Ajută la tratarea astmului.
În termeni simpli, Tulsi este cel mai bun calmant natural și soluție la multe dintre problemele dumneavoastră de sănătate. Poate fi numit vindecătorul antic al tuturor bolilor. Ajută la generarea laptelui matern sănătos în timpul alăptării.
📌 Frunze de busuioc: 10 beneficii pentru care trebuie inclus in dieta ta

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.