5 categorii de alimente bogate în arginină (L-arginina)

0

Arginina este un termen pe care nu-l întâlnim des. Arginina sau L-arginina este un aminoacid important care este imperativ pentru diferite funcții ale corpului. Dar, pierdută în nenumăratele cercetări științifice, importanța argininei nu este niciodată înțeleasă cu adevărat. De la a da un impuls sistemului imunitar până la menținerea sănătății inimii, o dietă bogată în arginină este esențială pentru ca organismul dvs. să funcționeze optim.
❓De ce este esențială arginina
Aminoacizii sunt elementele constitutive ale proteinelor. Pentru a fi absorbiți de corpul nostru, aminoacizii sunt de fapt proteinele descompuse. Arginina este un aminoacid semi-esențial. În timp ce corpul dumneavoastră produce suficient în circumstanțe normale, este posibil să fie nevoie de suplimentare în anumite situații. Când corpul dumneavoastră suferă un traumatism, arsuri sau chiar o procedură chirurgicală, este nevoie de cantități mai mari de arginină decât poate sintetiza corpul dumneavoastră în mod normal. Cea mai importantă funcție a argininei este aceea că formează oxid de azot, care este un vasodilatator; lărgește pereții vaselor de sânge. Acest lucru ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin și vă menține sănătatea cardiovasculară.
Arginina este, de asemenea, responsabilă pentru reglarea hormonilor de creștere și a insulinei. De asemenea, ajută la regenerarea țesuturilor, care vă menține corpul în stare de funcționare. În plus, este esențială pentru sistemul imunitar, deoarece ajută la producerea anticorpilor, precum și la sinteza acestora prin stimularea glandei timusului.
Cercetările au demonstrat că o dietă bogată în arginină poate avea numeroase beneficii pentru sănătate. Asimilând suficientă arginină din alimente ne îmbunătățim sistemul imunitar, sănătatea cardiovasculară, reducem tensiunea arterială și prevenim disfuncția erectilă.
🧬 Fructe de mare
Creveții, crabii, homarii, tonul și codul sunt toate surse excelente de arginină.
🧬 Păsări de curte
Pieptul de curcan are cea mai mare concentrație de arginină, aproximativ 2.096 mg pentru fiecare 100 g. Puiul, prepelițele și carnea de vânat sunt alte alimente bogate în arginină pe care le puteți include în dieta dumneavoastră.

🧬 Leguminoase
Boabele de soia, lintea și năutul au cea mai mare concentrație de arginină printre leguminoase. Cei care sunt vegani sau vegetarieni ar trebui să includă o varietate de leguminoase în dieta lor.
🧬 Nuci și semințe
Pentru cei care caută o gustare rapidă și sănătoasă, semințele de floarea soarelui, semințele de dovleac și arahidele vă pot ajuta să vă îndepliniți cota de arginină.
🧬 Legume
Algele marine și spanacul sunt cele două legume pe care ar trebui să le includeți în dieta dvs. pentru a obține doza zilnică de arginină.
Atenție: Deși nu este posibilă supradozajul cu arginină, este prudent să vă mențineți aportul în doza recomandată (aproximativ 6.000 mg). La persoanele sănătoase, dozele mari pot cauza probleme gastro-intestinale minore. De asemenea, poate crește potența inhibitorilor PDE-5, cum ar fi Viagra.
Arginina, sub formă de supliment, nu ar trebui consumată de cei cu herpes simplex acut, deoarece ar putea determina multiplicarea virusului. Cei care iau medicamente eliberate pe bază de rețetă ar trebui să se adreseze medicilor lor înainte de a consuma cantități mai mari de arginină. Dozele mai mari ar trebui, de asemenea, evitate de femeile însărcinate / care alăptează, cele cu tensiune arterială scăzută, alergii sau astm și boli de rinichi, împreună cu cele care au suferit o intervenție chirurgicală recentă sau un atac de cord.
Arginina este crucială atunci când vine vorba de bunăstarea dumneavoastră generală. Așadar, asigurați-vă că obțineți suficientă.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.