6 beneficii uimitoare ale nucilor tigru (chufa) pentru sănătate + profil nutrițional

0

Nucile tigru au fost cultivate de secole. În timp ce egiptenii și nigerienii par să le fi folosit mai întâi, spaniolii folosesc nuci tigru pentru a face horchata (o băutură cremoasă) încă din secolul al XVIII-lea.
Aceste nuci revin acum, datorită beneficiilor multiple pentru sănătate. În această postare, vom discuta mai multe dintre acestea (împreună cu celelalte aspecte despre nucile tigru pe care ar trebui să le cunoașteți).
❓ Ce sunt nucile tigru (chufa)
Nucile tigru sunt cunoscute și sub numele de nuci chufa sau migdale de pământ. Sunt de fapt niște mici tuberculi. Prezența dungilor pe exteriorul lor le dă numele de nuci tigru.
Nucile tigru au dimensiunea năutului cu o aromă ușor dulce și asemănătoare cu nuca de cocos. Conțin amidon și sunt fibroase, fiind puțin greu de mestecat. Sunt opțiunea perfectă de gustare, deoarece vă puteți bucura de aroma lor și vă puteți umple de aportul de fibre pentru o zi.
Pe lângă faptul că vă oferă cantități mari de fibre, aceste nuci au și alte beneficii importante:
👉 Care sunt beneficiile pentru sănătate ale nucilor tigru
🧬 Ajută la scăderea în greutate
Fibrele sunt o parte esențială a dietei noastre zilnice. Ajută la o mai bună digestie și excreție și reduce riscul de colesterol ridicat (cum ar fi bolile de inimă).
O porție de nuci tigru conține aproximativ 10 grame de fibre. Fibrele ajută și la promovarea pierderii în greutate. Vă face să vă simțiți plin mai mult timp și promovează sațietatea – reducând astfel pofta de mâncare.
🧬 Promovează digestia
Nucile tigru sunt bogate în fibre. Fibrele adaugă volum în scaun și ajută alimentele digerate din stomac să se deplaseze ușor prin intestin. De asemenea, ajută la o mai bună absorbție a nutrienților din alimentele digerate și reduce riscul de constipație prin creșterea diversității microbiomului (bacterii bune) din intestin.
Nucile tigru conțin, de asemenea, anumite enzime, cum ar fi lipazele, amilazele și catalazele, care ajută la descompunerea alimentelor din stomac și ameliorează flatulența, diareea sau indigestia.

🧬 Scade nivelul zahărului din sânge
Fibrele din nuci încetinesc absorbția zahărului din intestine.
Nucile tigru au conținut ridicat de arginină, un aminoacid care stimulează sensibilitatea la insulină.
Un studiu recent a fost efectuat pe șobolani diabetici pentru a determina potențialul de scădere a glucozei al unui amestec de soia degresată și făină de nuci tigru. Consumul de aluat făcut cu o combinație a acestor făini s-a dovedit a reduce semnificativ valorile zahărului din sânge la șobolanii diabetici.
🧬 Îmbunătățește sănătatea inimii
Nucile tigru conțin cantități mari de MUFA (acid gras monoinsaturat). Se știe că MUFA reduce nivelul colesterolului rău (LDL) și crește nivelul colesterolului bun (HDL) din organism. Acest lucru reduce în cele din urmă riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Nucile tigru sunt, de asemenea, bogate în arginină (așa cum am menționat mai sus), un aminoacid care ajută organismul să producă oxid nitric. Oxidul nitric dilată vasele de sânge și scade tensiunea arterială.
🧬 Acționează ca un afrodisiac
Din punct de vedere istoric, nucile tigru au fost folosite ca afrodiziac pentru stimularea libidoului. Acestea sunt deosebit de populare în rândul bărbaților africani, care consumă nuci tigru de generații pentru a-și îmbunătăți numărul de spermatozoizi și pentru a trata disfuncția erectilă.
Mai multe studii la șobolani confirmă faptul că consumul regulat de nuci tigru poate stimula activitatea sexuală.
🧬 Creșteți imunitatea
Nucile tigru sunt benefice pentru sistemul imunitar.
Într-un studiu din 2009, extractele de nuci tigru au arătat o eficacitate maximă împotriva bacteriilor E. coli, Salmonella și Staphylococcus.
❓ Care este profilul nutrițional al nucilor tigru
Am stabilit deja că nucile tigru conțin o cantitate mare de fibre, dar acesta nu este singurul nutrient pe care îl oferă.
Aceste nuci conțin, de asemenea, o cantitate sănătoasă de acizi grași omega-6 și omega-9, care sunt excelenți pentru inimă:

❓ Nucile tigru au efecte secundare
Singurul dezavantaj posibil este conținutul lor mare de fibre, care poate cauza probleme dacă sunt consumate in exces. Excesul de fibre poate provoca flatulență, dureri abdominale sau chiar constipație.
Nu există niciun studiu cu privire la câte nuci tigru se poate consuma. O mână de nuci pe zi ar trebui să fie suficient.

Niciun comentariu

Nu ratați!