Omega 3 pentru inimă și creier – ce alimente trebuie să consumați

0

Nu este un secret pentru nimeni că bolile de inimă sunt atât de frecvente. Asociația Americană a Inimii raportează că aproape jumătate dintre americani au boli de inimă și, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, aceasta continuă să fie ucigașul numărul 1 în SUA.
Vestea bună este că există multe modalități prin care puteți preveni și combate această afecțiune mortală prin modificarea stilului de viață și a dietei. O nouă cercetare publicată în februarie 2022 în jurnalul  Advance in Nutrition a găsit dovezi că omega-3 pe bază de plante susține sănătatea inimii – și ca un bonus suplimentar, acest tip de omega-3 oferă beneficii și pentru sănătatea cognitivă.
👉 Studiu: Omega-3 pe bază de plante susține inima și creierul
Publicată de Oxford University Press în numele Societății Americane pentru Nutriție, această analiză a examinat mai multe corpuri diferite de cercetare privind acidul alfa-linolenic (ALA), un acid gras omega-3 din legume. Examinarea a cuprins studii și cercetători de la Institutul de Cercetare a Acizilor Grași din Dakota de Sud, Departamentul de Servicii Nutriționale al Universității Penn State și mai multe organizații din Spania.
Cercetătorii s-au uitat la meta-analize, studii observaționale, studii randomizate controlate și studii epidemiologice în special asupra ALA pentru a determina efectele sale asupra sănătății inimii și creierului. Iată ce au descoperit:
– Creșterea acidului gras omega-3 (ALA) din dietă este legată de un risc cu 10% mai mic de boli de inimă și cu 20% mai mic de risc de boală coronariană fatală.
– ALA dietetic poate reduce colesterolul , trigliceridele și tensiunea arterială.
– Studiile și cercetările epidemiologice arată efectele antiinflamatorii ale ALA.
– Cercetările arată că ALA ajută și la scăderea riscului de diabet.
Toate aceste dovezi indică faptul că ALA ajută la creșterea sănătății atât a inimii, cât și a creierului. Acest lucru nu este surprinzător având în vedere toate beneficiile omega-3.

👉 Cum să introduceți ALA în dieta dvs
Două dintre sursele de top ale acidului alfa-linolenic sunt nucile și semințele de in. Există nenumărate moduri de a le introduce în dieta ta.
Puteți adăuga nuci în salate sau le puteți mânca ca gustare.
Semințele de in pot fi consumate în același fel ca și nucile.
Alte surse de ALA includ:
– Ulei de șofrănel
– Seminte de floarea soarelui
– Nuci de pin
– Ulei de soia
– Ulei de floarea soarelui
– Ulei de porumb
– Nuci pecan
– Ulei de susan
– Nuci braziliene
Consumați mai multe dintre aceste alimente, în special nuci și semințe, pentru a introduce mai mult omega-3 pe bază de plante în dieta dvs. și pentru a susține sănătatea inimii și cognitivă.
👉 Concluzie
– Acidul alfa-linolenic este un acid gras omega-3 pe bază de plante.
– Cercetările publicate în februarie 2022 au găsit dovezi că ALA susține sănătatea inimii și a creierului.
– Examinând o mulțime de studii, autorii au remarcat că consumul alimentar de ALA a fost legat de un risc mai scăzut de boli de inimă și de colesterol, trigliceride și tensiune arterială reduse – toți factori de risc pentru boli de inimă.
– Ei au remarcat, de asemenea, efectele antiinflamatoare ale ALA pentru combaterea bolilor cronice, potențialul său în prevenirea riscului de diabet și pentru sănătatea cognitivă.
– Pentru a introduce mai mult din acest omega-3 pe bază de plante în dieta ta, consumă nuci, semințe de in, împreună cu alte nuci și semințe și uleiurile acestora.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.