Apa rece sau apa calda (la temperatura camerei) – tu pe care o preferi?

0

Consumul de 2 până la 3 litri de apă în fiecare zi este recomandat pentru sănătatea generală. Consumul suficient de apă în fiecare zi este esențial pentru susținerea tuturor funcțiilor corporale, inclusiv digestia și metabolismul, eliminarea toxinelor, menținerea unei temperaturi normale a corpului și menținerea sănătății organelor și țesuturilor. Dar dacă apa este rece? Cum îți afectează sănătatea? Apa potabilă poate avea propriile sale riscuri și avantaje și le-am discutat în detaliu în acest post. Vom vedea și ce recomandă știința în acest sens.
De ce apa rece poate fi rea pentru tine?
Mulți cred că apa rece poate face mai mult rău decât bine. Se spune că apa rece poate determina stomacul să se contracte, ceea ce face procesul de digestie dificil. Unii oameni cred, de asemenea, că organismul lor va trebui să muncească mai mult pentru a menține temperatura interioară optimă (37 ° C) dacă beau apă la rece.
Dar cât de adevărat este acest lucru? În secțiunea următoare, vom analiza ce afirmă cercetarea.
Într-un studiu mic publicat în Chest, s-a constatat că aportul de apă rece întărește mucusul nazal, ceea ce face dificilă trecerea prin tractul respirator. În mod alternativ, consumul de apă caldă (sau băuturi calde, precum ceaiul) ușurează respirația. De asemenea, s-a constatat că apa rece agravează congestia la indivizii cu gripă sau răceală.
Cercetătorii au raportat ca 7,6% dintre participanți au avut durere de cap după ce au băut 150 de mililitri de apă rece ca gheața. Ei au descoperit, de asemenea, că participanții cu migrenă activă au fost de două ori mai susceptibili de a avea dureri de cap după ce au băut apă rece decât cei care nu au avut niciodată o migrenă.
Într-un alt studiu, consumul de apă rece a fost legat de migrene la persoanele cu antecedente ale acestei afecțiuni. Aportul de apă rece poate agrava, de asemenea, durerea asociată cu achalazia (o afecțiune care îngreunează trecerea alimentelor prin esofag).

Conform medicinei chinezești, apa rece băută in timpul mesei creează un dezechilibru în organism. Prin urmare, mesele din cultura chineză (și alte câteva culturi) sunt servite cu apă caldă.
O altă credință populară este că apa rece nu ajută neapărat să-ți răcească corpul într-o zi caldă de vară. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice suficiente în această privință.
Este apa caldă (sau la temperatura camerei) mai bună decât apa rece?
A bea apă caldă are pro și contra. Apa caldă poate ajuta digestia, poate îmbunătăți circulația și vă poate ajuta corpul să scape de toxine mai repede. Dar consumul de apă rece va poate satisface mai bine setea. Aceasta poate fi o problemă la temperaturile calde, deoarece corpul tău tinde să piardă mai multă apă prin transpirație.
Apa rece, în general, vă poate menține hidratat. Cu toate acestea, apa rece nu poate fi o idee grozavă atunci când ai răceala sau gripa, deoarece poate încetini recuperarea. De asemenea, apa rece poate încetini digestia.
Puteți lua câteva înghițituri de apă rece după un antrenament riguros. Dar după o masă grea (sau când aveți gripă), apa caldă ar putea fi cel mai bun pariu.
Gânduri finale
Aportul de apă rece (sau apă la temperatura camerei) depinde pur și simplu de starea de sănătate a persoanei și de situația în care se află. Apa rece nu este potrivită pentru persoanele cu migrene sau achalazie. Pe de altă parte, apa caldă pare să fie sigură pentru majoritatea oamenilor.
Deși apa rece nu este neapărat rea, poate provoca probleme la unele persoane. Prin urmare, verificați starea de sănătate și ora zilei (sau a sezonului) pentru a decide ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.
Ar trebui să ne asigurăm că primim suficientă apă în fiecare zi, indiferent de temperatura ei. Academiile naționale de științe, inginerie și medicină recomandă ca femeile să consume aproximativ 2,7 litri de apă pe zi pentru a-și satisface nevoile de hidratare, iar bărbații în jur de 3,7 litri. Acest aport poate proveni atât din alimente, cât și din băuturi.

Niciun comentariu

Nu ratați!