Piperul negru este cunoscut pentru a oferi o serie de beneficii importante sănătății. Utilizarea piperului negru în dieta dumneavoastră ajută la promovarea pierderii în greutate, la digestie, la ameliorarea tusei și a senzației de frig, la optimizarea metabolismului și la tratarea problemelor cutanate.
Aceasta nu este o plantă sezoniera și, prin urmare, este disponibilă pe tot parcursul anului. Datorită proprietăților sale antibacteriene, piperul este utilizat și pentru conservarea alimentelor. Piperul este și un foarte bun agent antiinflamator.
Piperul negru este o sursă bogată de minerale cum ar fi mangan, cupru, magneziu, calciu, fosfor, fier, potasiu și vitaminele, C, K și B6. Piperul negru are un conținut ridicat de fibre dietetice și o cantitate moderată de proteine și carbohidrați.
Piperul negru împiedică durerea urechilor și ajută la decongestionarea sinusurilor, la astm și congestia nazală. De asemenea reduce riscul de cancer, afecțiuni cardiace și hepatice.
Consumul de piper crește secreția de acid clorhidric în stomac, facilitând astfel digestia. Digestia corectă este esențială pentru a evita diareea, constipația și colica. Piperul ajută, de asemenea, la prevenirea formării de gaze intestinale, poate promova transpirația și urinarea, eliminând toxinele din organism.
Stratul exterior al boabelor de piper ajută la distrugerea celulelor grase. Prin urmare, alimentele piperate vă ajută să pierdeți în greutate într-un mod natural. Atunci când celulele grase sunt defalcate, ele sunt ușor de procesat de organism.
Piperul are proprietăți expectorante care ajută la ruperea depunerilor de mucus din tractul respirator, ajutând, în primul rând, la vindecarea bolii care a cauzat depunerea.
Proprietățile antibacteriene ale piperului negru ajută la combaterea infecțiilor și a mușcăturilor de insecte. Adăugat la regimul alimentar vă ajută să vă păstrați arterele curate, eliminând excesul de colesterol și ajută astfel la reducerea aterosclerozei, afecțiuni responsabile pentru infarctul miocardic și accidentele vasculare cerebrale. Un antioxidant ca piperul previne sau repară daunele cauzate de radicalii liberi și poate ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare și a problemelor hepatice. Radicalii liberi sunt produsele secundare ale metabolismului celular care atacă celulele sănătoase. Antioxidanții neutralizează acești compuși dăunători și vă protejează organismul în multe condiții, chiar și de simptomele îmbătrânirii premature, cum ar fi ridurile, petele de vârstă, degenerarea maculară sau pierderea memoriei. Piperina, una dintre componentele cheie ale piperului negru, a fost demonstrat că ajută la reducerea disfuncției cognitive. Căile chimice din creier par să fie stimulate de acest compus organic. O serie de studii au arătat că piperul negru poate avea efecte benefice asupra leziunilor mucoasei gastrice și asupra ulcerului peptic datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii.
În timpuri străvechi, piperul a fost administrat și pentru a trata probleme de vedere. Este, de asemenea, bun și pentru condițiile de hernie, răgușeală, afecțiunile cariilor dentare și a durerilor de dinți. Măcinarea piperului la domiciliu este mai eficientă deoarece boabele de piper își păstrează prospețimea pe termen nedeterminat, însă piperul deja măcinat doar 3 luni.
Pacienții care au suferit intervenții chirurgicale abdominale nu ar trebui sa adauge piper în dieta lor deoarece poate avea un efect iritant asupra intestinelor. Piperul nu trebuie consumat în concentrație mare.
Niciun comentariu