Oțetul de mere și mierea este o combinație veche transmisă ca remediu casnic de bunici și medici alternativi pentru a calma răceala, tusea și rinita alergică (febra fânului). Este un remediu răspândit, deoarece mulți oameni apelează la modalități naturale de a-și vindeca afecțiunile.
👉 Beneficiile oțetului de mere și mierii
Oțetul de mere și mierea, conțin compuși polifenolici care au efecte benefice asupra sănătății.
1. Poate ajuta la pierderea în greutate
Un studiu de cercetare de 12 săptămâni a arătat că adulții obezi care au consumat 30 ml (aproximativ 2 linguri) sau 15 ml (aproximativ 1 lingură) de oțet amestecat în 500 ml de apă, zilnic, a observat o scădere a greutății corporale, a procentului de grăsime corporală și a trigliceridelor. Cercetările arată, de asemenea, că aportul de oțet ajută la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge și te poate menține sătul mai mult timp. Acesta este unul dintre motivele pentru care există atât de multe diete de detoxifiere și slăbire care folosesc oțet de mere.
2. Ajută la calmarea tusei și a alergiilor sezoniere
Mierea este folosită în mod obișnuit în medicina populară pentru a trata inflamația, tusea și alergiile. Mierea și sucul de lămâie diluate în apă sunt adesea administrate pentru a calma durerea în gât, deoarece are proprietăți antimicrobiene puternice . Într-un studiu, copiilor mici (2-5 ani) care sufereau de infecții ale tractului respirator superior au primit miere (2 lingurițe) la culcare. A ajutat la reducerea tusei și să doarmă mai bine. De asemenea, studiul a constatat că mierea părea a fi la fel de eficientă ca un ingredient comun pentru combaterea tusei, dextrometorfanul.
De asemenea, cercetătorii au descoperit că mierea poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu alergiile sezoniere, cum ar fi febra fânului.
Nu există lucrări de cercetare care să arate că oțetul de mere poate ajuta la atenuarea tusei și răcelii. Cu toate acestea, se știe că acidul acetic, una dintre componentele principale ale oțetului, are proprietăți antimicrobiene.
3. Poate îmbunătăți sănătatea inimii
Oțetul de mere poate ajuta la reducerea semnificativă a unor factori de risc pentru boli cardiovasculare și ateroscleroză. Cercetările sugerează că oțetul de mere poate ajuta la suprimarea stresului oxidativ indus de obezitate datorită conținutului său natural de antioxidanți. Stresul oxidativ crescut și obezitatea pot crește sever riscul de boli cardiovasculare.
Mai mult, un studiu pe șobolani a arătat că administrarea de oțet de mere timp de nouă săptămâni a provocat o scădere semnificativă a nivelurilor de trigliceride și LDL (colesterol rău).
Un alt studiu a arătat că douăsprezece săptămâni de exerciții aerobice împreună cu aportul zilnic de oțet de mere au dus la o scădere semnificativă a biomarkerilor inflamatori. De asemenea, a scăzut colesterol LDL.
În mod similar, mierea este bogată în compuși fenolici naturali, cum ar fi quercetina, esterul fenetilic al acidului cafeic (CAPE) și kaempferol, pentru a numi câteva, toate acestea au demonstrat un potențial terapeutic în reducerea riscului de boli cardiovasculare. CAPE, una dintre principalele componente medicinale ale propolisului de albine, a redus tensiunea arterială la șobolanii de laborator.
👉 Cum să folosiți oțet de mere și miere?
Dacă intenționați să consumați această băutură naturală din motive de sănătate, vă recomandăm să o faceți timp de o lună și apoi să luați o pauză pentru a evita posibilele efecte secundare precum eroziunea smalțului dinților. De asemenea, oțetul de mere organic nefiltrat și mierea crudă poate oferi beneficii maxime, conform dovezilor anecdotice. ✔️ Mod de preparare:
– Amestecă 1 lingură cu oțet de mere și 2 lingurițe de miere într-o cană.
– După ce ați amestecat, umpleți cana cu apă caldă.
Dacă doriți, o puteți aroma cu ghimbir, mentă sau oricare dintre ierburile și condimentele tale preferate. Nu există un moment ideal pentru consum. O puteți bea fie dimineața la trezire, înainte de culcare, fie între mese.
❗️Riscuri și efecte secundare
Deși efectele secundare nu sunt documentate, iată care sunt potențialele dezavantaje ale consumului zilnic de oțet de mere și miere.
✔️ Bogat în zahăr: mierea este bogată în calorii și zahăr. O lingură de miere are aproape 64 de calorii, conform USDA. Așa că ar trebui consumată cu moderație, mai ales într-un program de slăbire.
✔️ Greață: oțetul de mere poate face ca anumite persoane să aibă greață, ceea ce poate acționa ca un inhibitor al poftei de mâncare. Cu toate acestea, această metodă nu trebuie folosită dacă vă simțiți rău după ce ați consumat oțetul de cidru de mere cu miere.
✔️ Eroziunea smalțului dinților: Conform Asociației Stomatologice Americane, prea multe băuturi acide, cum ar fi oțetul de cidru de mere, poate provoca eroziunea smalțului dinților.
✔️ Interacțiuni medicamentoase: Fiți atenți dacă luați insulină, medicamente pentru diabet, diuretice sau digoxină, deoarece prea mult oțet poate interfera cu aceste medicamente. Consultați medicul dumneavoastră înainte de a adăuga oțet de mere în regimul zilnic.
Niciun comentariu