Salata verde este o sursă bogată de vitamine și are numeroase beneficii impresionante pentru sănătate. Salata verde poate ajuta la controlul inflamației, la reducerea greutății corporale, la promovarea sănătății creierului și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
Salata verde este deosebit de bogată în antioxidanți precum vitamina C și alți nutrienți precum vitaminele A, K și potasiu. Această legumă cu frunze verzi ajută la combaterea inflamației și a altor boli asociate, cum ar fi diabetul și cancerul.
1. Poate lupta împotriva inflamației
Anumite proteine din salata verde, precum lipoxigenaza, ajuta la combaterea inflamației. Acest lucru a fost dovedit științific. Potrivit studiului, salata verde a fost folosită în medicina populară pentru a ameliora inflamația și osteopenia (durere în oase).
Puteți include două căni de legume crude cu frunze verzi în dieta dvs. în mod regulat. Alte legume bogate în vitamina K includ varza kale, broccoli , spanacul și varza. Cu cât salata este mai închisă la culoare, cu atât are mai mulți antioxidanți și poate lupta mai bine împotriva inflamației.
2. Poate ajuta la pierderea în greutate
Unul dintre motivele majore pentru care salata verde poate fi un aliment ideal pentru pierderea în greutate este conținutul scăzut de calorii. O porție de salată verde conține doar 5 calorii. În plus, salata verde ajută la reducerea decalajului de micronutrienți, care altfel este greu de realizat cu o dietă săracă în calorii.
Salata verde are o densitate energetică scăzută. Acest lucru este valabil mai ales în cazul salatei romane, care are 95% apă și oferă 1 gram de fibre / cană. Fibrele te mențin sătul și descurajează excesul. Soiurile mai închise, cum ar fi salata romană, au un conținut mai mare de nutrienți.
3. Poate promova sănătatea creierului
Cazurile extreme de afectare a creierului pot duce la moartea celulelor neuronale, ducând la boli grave ale creierului, cum ar fi Alzheimer. Extractele de salată verde, conform numeroaselor studii, au controlat această moarte a celulelor neuronale datorită rolului său în GSD sau privarea de glucoză/ser.
4. Poate stimula sănătatea inimii
Salata este o sursă bună de acid folic, o vitamina din complexul B care transformă homocisteina în metionină. Homocisteina neconvertită poate deteriora vasele de sânge și poate duce la acumularea de placă, dăunând astfel inimii.
Salata verde este o sursă bogată de vitamina C, care reduce rigiditatea arterială și ajută la tratarea bolilor cardiovasculare. Susține sănătatea arterelor și chiar poate preveni atacurile de cord. Includerea a două porții de salată în dieta zilnică vă poate menține inima sănătoasă.
Salata verde conține și potasiu care scade tensiunea arterială și previne bolile de inimă. Consumul de salată poate crește HDL (colesterolul bun) și reduce nivelul de colesterol LDL.
Consumul de salată verde este asociat cu metabolismul îmbunătățit al colesterolului, conform unui alt studiu. De asemenea, crește nivelul antioxidant din organism. Consumul regulat de salată vă poate proteja de bolile cardiovasculare.
5. Poate ajuta la combaterea cancerului
Consumul de salată verde a fost asociat cu un risc scăzut de cancer de stomac, în special în anumite părți ale Japoniei, unde salata este consumată în mod regulat.
Salata verde este o legumă fără amidon. Un raport al Fondului Mondial de Cercetare a Cancerului sugerează că legumele fără amidon pot proteja împotriva mai multor tipuri de cancer, inclusiv cele ale gurii, gâtului, esofagului și stomacului. Un alt studiu a fost realizat în Japonia pe fumători cu cancer pulmonar. Descoperirile au arătat că aportul de salată ar putea avea efecte protectoare.
6. Poate reduce riscul de diabet
Kaylee Seekon, dietetician înregistrat, spune: „Salata verde are un conținut scăzut de carbohidrați, adică nu va crește nivelul zahărului din sânge și este bogată în nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele A și C, ceea ce o face o alegere excelentă pentru persoanele cu diabet.”
Studiile au arătat că legumele, în special cele precum salata verde, pot reduce riscul de diabet de tip 2. Acest lucru poate fi atribuit indicelui glicemic scăzut (efectul unui anumit aliment asupra nivelului de zahăr din sânge).
De asemenea, o cană de salată verde conține doar aproximativ 5 calorii și 2 grame de carbohidrați.
Salata verde conține lactucaxantina, un carotenoid antidiabetic care scade nivelul de glucoză din sânge și poate fi un potențial tratament pentru diabet.
7. Poate promova sănătatea vederii
Salata verde conține zeaxantina, un antioxidant care îmbunătățește sănătatea vederii. În plus, previne degenerescența maculară legată de vârstă.
8. Poate promova sănătatea digestivă
Fibrele din salata verde promovează digestia și previn alte afecțiuni digestive precum constipația și balonarea . De asemenea, poate ameliora durerile de stomac. De asemenea, poate ajuta la tratarea altor probleme precum indigestia.
9. Poate ajuta la tratarea insomniei
Lactucarium, o substanță din salata verde, sedează sistemul nervos și favorizează somnul. Puteți adăuga salată verde la cină în cazul în care aveți dificultăți în a adormi. Salata verde conține și o altă substanță numită lactucină, care induce somnul și relaxarea.
10. Poate îmbunătăți sănătatea oaselor
Vitaminele K, A și C sunt importante în producția de colagen (primul pas în formarea oaselor). Salata verde este bogată în toate trei. Vitamina K ajută la formarea cartilajelor și a țesuturilor conjunctive. Vitamina A ajută la dezvoltarea de noi celule osoase, a căror deficiență poate duce la osteoporoză și la un risc crescut de fracturi.
Deficitul de vitamina K poate duce la osteopenie (reducerea masei osoase) și la creșterea riscului de fractură. Suplimentarea acestei vitamine îmbunătățește rezistența osoasă.
11. Poate crește imunitatea
Deși nu există multe cercetări în acest sens, prezența vitaminelor A și C poate face din salată o opțiune bună pentru creșterea imunității.
Niciun comentariu