Pentru a se obtine usturoiul negru, se macereaza usturoiul alb printr-un proces 100% natural. Usturoiul negru este de fapt usturoi supus unei tehnici speciale de fermentatie, cunoscuta in Asia de peste o mie de ani.
Cand este pus la fermentat acesta produce melanoidina, o substanta de culoare inchisa, care este responsabila pentru culoarea lui si care are beneficii exceptionale pentru sanatate.
Sistemul imunitar este responsabil de apararea impotriva agentilor patogeni ce pot afecta sanatatea organismului. Vitaminele C, B6, mineralele seleniu si mangan pe care le contine usturoiul negru sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului imunitar.
Usturoiul negru activeaza delicat digestia si imbunatateste functiile organelor digestive, de aceea poate fi asociat mancarurilor mai grase, favorizand digestia acestora. Persoanele care sufera de afectari ale vezicii biliare sau de „pietre la fiere” (calculi biliari) pot simti ameliorari ale digestiei preparatelor mai grele in urma consumului constant de usturoi negru.
Este cel mai puternic antiviral dupa algele albastre. Usturoiul negru este considerat un tratament natural excelent pentru tuse si raceala. Consumul lui regulat reduce riscul de infectii respiratorii superioare.
Usturoiul negru ajuta organismul sa lupte cu infectiile din corp. Continutul de alicina din usturoi genereaza efecte antimicrobiene, antibiotice si antimicotice.
Usturoiul negru are o concentratie mai mare la 100 de grame de S-alicisteina, un derivat de aminoacid care ajuta la reducerea colesterolului si reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer.
Este deosebit de bogat in antioxidanti, luptand impotriva celulelor canceroase si prevenind efectele exagerate ale radicalilor liberi in organism.
Avand o concentratie impresionanta in antioxidanti, usturoiul negru previne imbatranirea organismului, ajuta in mentinerea frumusetii pielii, parului si unghiilor si stimuleaza sanatatea oaselor. Nu este de mirare ca asiaticii au un par impresionant si varsta abia de li se citeste pe chip.
Usturoiul negru este indicat celor care sufera de hipercolesterolemie si se lupta cu problemele provocate de colesterolul marit. Persoanele cu hipertensiune arteriala pot de asemenea sa consume usturoi negru, acesta avand efecte reglatorii in privinta tensiunii arteriale.
Usturoiul negru este denumit si alimentul inimii si al sistemului circulator. Favorizeaza circulatia optima a sangelui, combate rigidizarea arterelor, previne bolile cardiovasculare si cerebrovasculare, subtiaza sangele si are rol vasodilatator.
Usturoiul negru asigura protectie impotriva imbatranirii vaselor. De aceea este recomandat hipertensivilor si persoanelor cu colesterolul peste limitele normale.
Niciun comentariu