Cafeaua verde reprezinta o sursa naturala foarte bogata de antioxidanti. Antioxidantii sunt compusi naturali care au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi. Principalii antioxidanti din cafeaua verde sunt polifenolii. Studii clinice au demonstrat ca antioxidantii de tip polifenoli sunt absorbiti rapid de corpul uman si protejeaza organismul impotriva distrugerii celulelor.
Datorita faptului ca nu este prajita, cafeaua verde isi pastreaza nealterat acidul clorogenic, cea mai importanta componenta, care ii confera proprietati dietetice si chiar anticanceroase. In plus, acesta are rolul de a contribui la scaderea indicelui glicemic, fiind util in regimul persoanelor care se confrunta cu diabet zaharat tip 1 sau 2. De asemenea, acidul clorogenic stimuleaza secretia bilei si este un remediu eficient impotriva constipatiei. Cu o capacitate foarte mare de absorbtie in organism, acest miraculos compus al cafelei verzi este un puternic antioxidant natural cu rol antiinflamator, antiseptic si antifebril.
Antioxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar si decat cei care se afla in ceaiul verde. Insa, cafeaua verde se remarca prin continutul inalt de acizi clorogenici. Acidul clorogenic, prezent in cafeaua verde, neutralizeaza radicalii liberi care ataca structura sistemului celular.
De asemenea, consumul de cafea verde nu are efecte negative ca in cazul consumul de cafea clasica prajita. Astfel, cei care consuma cafea din boabe verzi nu vor suferi de tahicardie, cresterea tensiunii arteriale sau insomnie.
Bogata in antioxidanti
Boabele de cafea verzi sunt bogate in antioxidanti, care reduc efectele daunatoare ale radicalilor liberi in corpul nostru si se ocupa de sanatatea noastra generala. O serie de studii au confirmat faptul ca boabele de cafea neprelucrate au proprietati antioxidante puternice. Poate controla nivelul glucozei in sange.
Acidul clorogenic prezent in boabele verzi de cafea este cunoscut ca un stimulator al metabolismului. Astfel, boabele de cafea verzi mareste capacitatea de ardere a grasimilor si, in cele din urma, ne ajuta sa eliminam excesul de greutate.
Diabet
Extrasul boabelor de cafea verzi sunt cunoscute pentru scaderea nivelului de zahar din sange, in timp ce accelereaza arderea grasimilor. Ambele efecte sunt esentiale pentru tratamentul diabetului zaharat.
Stimuleaza functionarea creierului
Cafeau verde este esentiala pentru producerea de BDNF, derivat din creier factorul neurotrofic. Acesti factori neurotrofici sunt necesari pentru comportamentul nostru, memorie si invatare. In plus, la o persoana care are un scazut BDNF poate suferi de depresie, boala Parkinson, Alzheimer sau dementa.
Reduce nivelul colesterolului rau
Lipoproteina cu o densitate scazuta (LDL), cunoscuta si sub numele de “colesterol rau”, este principalul vinovat care ne face vulnerabili la tulburarile cardiovasculare. Studiile au aratat ca poate fi prevenit prin consumul constant de extract de boabe de cafea verde.
Reduce semnele de imbatranire
Multi oameni folosesc boabe de cafea verde, cu scopul de a reduce semnele timpurii ale imbatranirii. Deoarece contin antioxidanti ce sfideaza varsta, boabele de cafea verde au puterea de a elimina moleculele care cauzeaza semnele de imbatranire. Puteti fi sigur, boabele de cafea verde au puteri miraculoase, deoarece acestea pot preveni cancerul, diabetul, ele pot ajuta sa slabiti, si fac tenul sa arate mai tanar.
Atentie! Femeile insarcinate, ori care alapteaza, ar fi bine sa nu consume cafea verde pentru ca nu au fost facute suficiente studii in domeniu in acest sens.
Niciun comentariu